Inlägg från: gästsvar |Visa alla inlägg
  • gästsvar

    Lägg förskolepersonalens studiedagar under lov!

    Nu vet jag inte i vilken kommun du har dina barn- kan säkert vara olika i samma kommun också. Men jag har jobbat länge i Stockholm stad, kommunal förskola.
    Vi hade 2 planeringsdagar/år och då var fsk stängd. Men under sommaren så har alltid en förskola i samma enhet öppet, sk sommarförskola och samma sak i mellandagarna en julförskola. (ej öppet röda dagar då). Vår enhet bestod av 3 förskolor- ovanligt lite nuförtiden. Sen hade vi kvällsmöten(oftast fr 16.30-20.00) sk APT 2ggr/mån och utvecklingssamtal tas ju nästan alltid em/kvällstid när man egentligen slutat. Vad jag har hört så har kommunen även skyldighet att ordna barnomsorg för de barn som behöver även under planeringsdagar men då kan det bli en helt annan förskola i annan enhet men i samma kommun. Sommarfsk och julfsk brukar ordnas i samma enhet i varje fall.

    Sen undrar du i inlägg 30 varför det är en mänsklig rättighet att dagispersonalen kan ta ledigt när det passar dem och inte när det passar föräldrar som inte har lov.

    Vad får dig att tro att personal på förskola kan ta ledigt när de vill???? Får ansöka och vänta på godkännande eller avslag som alla andra. Sen som nån skrev så är det ytterst ovanligt att semester godkänns i mitten på augusti då det är just många inskolningar.

  • gästsvar

    Jobbar inte i förskolan längre annat än som extrapersonal dvs vid behov. Är utbildad barnskötare och trivdes rätt så bra men barngrupperna blir allt större men personalstyrkan densamma. Därför valde jag att tacka nej till förlängt vikariat och har nu hittat nytt jobb i helt annan bransch.
    Sen den förskolan jag sist jobbade på som jag skrev om i inlägget innan- nu ska det bli 8 förskolor i samma enhet istället för 3. Betyder att cheferna får mer att göra och kommer delegera en hel del ansvar till pedagogerna såsom vikarieanskaffning tex. Som om det inte redan fanns mycket att göra.
    Har en gång som vikarie hamnat i en grupp på 13 5-åringar med 3 personal- helt perfekt men så lite barn får det ju inte vara i en grupp nu. Även småbarnsgrupperna är rätt så stora nu. Nej, om ni föräldrar är missnöjda så rekommenderar jag er att vända er till både ansvarig förskolechef och sen ansvarig områdeschef. 

  • gästsvar

    Sen har jag även när jag varit anställd i vikariepool och hoppat runt på många förskolor upptäckt skillnader i vissa saker. En sak som verkligen förvånade mig var att på vissa förskolor får personalen ta hand om hela måltidsupplägget och då försvinner ju en personal från gruppen. Visst har många fsk catering men oftast ett måltidsbiträde som anställd men det finns även som sagt fsk där personalen ska sköta det jobbet också + beställning av matvaror och koll på kök och disk mm.

  • gästsvar
    modsey skrev 2019-01-12 22:21:07 följande:
    Ska man vara petig...den rätten har inom vården förhandlats bort en del somrar....
    Jo, det är jag medveten om då jag själv jobbat inom vården länge också innan jag började i barnomsorgen. Då var det väldigt ovanligt med 4 v sammanhängande semester. Men det har hänt samma sak i förskolans värld att det inte gått att få 4 veckors sammanhängande om än lite mer ovanligt.
Svar på tråden Lägg förskolepersonalens studiedagar under lov!