Inlägg från: Anonym (Besserwisser) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Besserwisser)

    vad ska ni rösta i nyvalet?

    Om Löfvén i någon fråga måste välja mellan C+L eller V så kommer han välja V. Det beror helt enkelt på att C+L inte längre kan sätta någon press på honom. Han kan komma undan med vad som helt mot C+L eftersom han nu har fått nyvals-vapnet. Som statsminister har han rätt att utlösa nyval, och C+L kommer gå med på vad som helst för att undvika nyval.
    V har tillgång till ett lika kraftfullt vapen som statsministern, de kan ordna en misstroendeförklaring. Det vill S undvika till varje pris.

    C+L har absolut ingenting att komma med om de skulle vara missnöjda med något.
    Löfvén kan bara strunta i det.

  • Anonym (Besserwisser)
    nihka skrev 2019-01-19 00:02:04 följande:
    Löfven har länge efterlyst ett blocköverskridande samarbete och nu när det har har startat upp tror jag han kommer satsa på det och samtidigt komma mer till sin rätt i sin roll av balanskonstnär.

    SD kommer förstås att klaga sig hesa vad han än gör, men det är SDs raison d'etre.
    Han har bl.a lovat C+L saker om hyror och arbetsrätt som V kommer vägra gå med på. Jag vågar slå vad om att han i sådana frågor kommer vika sig för V's krav. C och L har inget att hota med, det har V (misstroende + nyval).

    SD behöver inte göra någonting. De kan sitta lugnt och ta emot missnöjda väljare från andra partier.
  • Anonym (Besserwisser)
    nihka skrev 2019-01-19 01:29:32 följande:
    V släppte igenom Löfven medveten om vad han lovat C och L. Du tror väl inte för ett ögonblick att V fäller S till förmån för en ren högerpolitik från M och KD?

    Mm. SD kan göra precis som de alltid gjort och är bäst på: sitta där och titta på.
    Jag skrev ju att Löfvén kommer vika sig för V's eventuella hot, och V kommer därför inte behöva fälla regeringen. Uppstår en intressekonflikt blir det V's linje som vinner.
Svar på tråden vad ska ni rösta i nyvalet?