Ingen lunch
Har fått ett jobb i ett gatukök. Och han chefen sa att jag ibte har lunch. Man jobbar själv och dem kan inte stänga.
Har man ens rätt att inte ha en lunch??
Har fått ett jobb i ett gatukök. Och han chefen sa att jag ibte har lunch. Man jobbar själv och dem kan inte stänga.
Har man ens rätt att inte ha en lunch??
Det är många som inte har lunchrast. Kallas måltidsuppehåll. Har jag också.0
Du får äta när det finns tid för det. Så är det på ställen där man inte har tillräckligt med personal. T ex gatukök. Du kan ju knappast stänga en timme för att äta - det kan man förlora massor av pengar på.
Men enligt lag får man ju jobba 6 timmar på rad och sen måste man ta paus. Hur ska man då ta paus om man inte ens får äta?
Ska man kasta i sig maten, kommer en kund och så väntar man. Så tills man ätit upp har det gått 1 timme.
Hur gör man om man måste på toa då? Tänk så har man diarré.
Då borde man egentligen dra av halvtimme på schemat. Eller ja få halvtimme extra betalt varje dag?
Du får äta / gå på toa när tillfälle ges, självklart kan du inte ha kunder som väntar när du äter... är det stressigt får man ta en tugga då och då.
Måltidsuppehåll är på betald arbetstid.
Men tänk jag verkligen behöver gå på toa kring 11 tiden eller kanske har diarré. Och så står en kund där medan jag är på toa vad händer så
PS. Du oroar dig för diarréer. Har du taskig mage varje dag, eller är det vanligt förekommande?
Men tänk jag verkligen behöver gå på toa kring 11 tiden eller kanske har diarré. Och så står en kund där medan jag är på toa vad händer så
Enligt arbetstidslagen ska en arbetstagare ha en rast senast efter 5 timmars arbete. Själva lagen säger ingenting om hur lång rasten ska vara, men enligt arbetsmiljöverkets riktlinjer ska rastens längd vara minst 30 minuter.
Sen beror det givetvis vilket kollektivavtal din arbetsgivare är ansluten till, personal på akutmottagningen eller blåljuspersonal har inte alltid möjlighet till någon särskild lunchrast.
Men enligt lag får man ju jobba 6 timmar på rad och sen måste man ta paus. Hur ska man då ta paus om man inte ens får äta?
Ska man kasta i sig maten, kommer en kund och så väntar man. Så tills man ätit upp har det gått 1 timme.
Hur gör man om man måste på toa då? Tänk så har man diarré.
Då borde man egentligen dra av halvtimme på schemat. Eller ja få halvtimme extra betalt varje dag?
Det där kommer du lära dig löpande vilka stunder du kommer kunna ta mat- och toapaus. Det är inte så att du kommer ha fem kunder i kö nonstop hela dagen. Är det jätteviktig att måste gå ifrån en kortare stund får du ställa upp en skylt med texten kommer strax.
Om man har diarré så bör man inte arbeta i ett gatukök. Jag skulle i alla fall inte vilja att nån magsjuk person hanterar min mat. Varför skulle du få betalt för en halvtimme extra varje dag. Vi som har lunchrast får ju inte betalt för den. Jag arbetar 8 timmar och får betalt för det men har 45 minuter lunch och arbetstiden blir då 7:30 - 16:15 alltså är tiden på jobbet 8 timmar och 45 minuter. Är det ditt första jobb?
Kan du visa denna tråden för chefen?
Anser att det är mycket olämpligt att du ska ha eget ansvar för livsmedel, tror det blir för komplicerat.
Du förstår väl att du om är sjuk behöver undvika livsmedelshantering.
Det finns regler runt sådant och om du nu blir sjuk efter 3 timmars arbetsdag så ringer du in och säger det.
Dödsstöten för ett kök är ifall det kan spåras att du smittat ett antal personer.
Ett tips till dig, tacka nej till detta jobb. Du verkar inte alls vara redo för den här typen av jobb och ansvar.
Men tänk jag verkligen behöver gå på toa kring 11 tiden eller kanske har diarré. Och så står en kund där medan jag är på toa vad händer så
Nej exakt du får inte betalt som har lunchrast.
När du har 30 min rast att äta i lugn och ro så jobbar jag och får slänga i mig mat, en tugga då och då.
Så egentligen när jag ska ha lunch kommer jag att få jobba. Då borde man ha betalt 1 extra halvtimmes tycker jag.
Jag är inte magsjuk och hade inte gått till jobbet ens om jag var det. Men TÄNK OM, jag går till jobbet. 3 timmar senare kanske får jag diarré. Jag och en annan är de enda som jobbar. Näe jag är ledig jobbar han och tvärtom. Inte så att chefen kan kalla in någon annan bara så där.
Om jag nu får diarré och det är slut och måste på toa, tänk just när jag känner att jag måste på toa så kommer en kund? Ska Jag bajsa på mig då? Kan ju inte säga ja kan du komma sen måste bara på toa