Inlägg från: Anonym (Känner igen mig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Känner igen mig)

    Får ingen information från skolan gällande min son

    Det låter precis som dramat vi har fått genomlida...

    Bara en sak att göra, stäm och kräv minst delad vårdnad. Speciellt då hon med enskild vårdnad faktiskt kan ta din son och flytta. Hemförsäkringen täcker också delar av detta. Med alla soc. anmälningar mot henne och stödfamiljsplacering i bagaget vore det osannolikt att du inte skulle få det.

    Och i långa loppet, hur skall du förklara för din son varför du inte gjorde något? Idagsläget så måste han ha en stödfamilj pga. att ni inte har gemensam vårdnad. Om du får minst gemensam vårdnad så får han iallafall komma till dig för trygghet istället för att skeppas runt till främlingar. 

    Lycka till! 

  • Anonym (Känner igen mig)
    Anonym (me too) skrev 2019-01-22 12:25:57 följande:
    Att sonen har stödfamilj har inget som helst med vårdnaden att göra, inte heller umgänget. Vårdnaden handlar bara om det juridiska ansvaret, inte hur boende och umgänge ser ut.
    Så man kan få en stödfamilj även om man har en stabil vårdnadshavare som är villig att ha barnet? (Jag har iofs utgått från att anledningen till stödboendet är pga. avlastning för föräldern(mamman) och inte pga. ev. funktionsnedsättning då TS pratar om vanlig skola och problem med att få tillgång till läxor osv.) 
Svar på tråden Får ingen information från skolan gällande min son