Inlägg från: Kate000 |Visa alla inlägg
  • Kate000

    BF oktober 2019!

    Kastar mig in här. Bf 6/10.

    Brukade alltid känna "mensen kommer" och molnande värk minst 5 dagar innan mens, men denna gång kände jag det minns 10 dagar innan beräknad mens.. ömma bröst och trött. Några dagar innan jag plussade var brösten otroligt varma och vårtorna otroligt ömma. Visste egentligen nära en vecka innan pluset :)

    Tyvärr det som börja som magsjuka förra veckan visade vara j**** häftigt graviditets illamående. Kontakt med vården 4dar i rad har jag fått recept på piller och en sjukskrivning. Sjukt låg på energi men ser det positivt med detta hormon påslag att det lilla frodas. Har haft missfall förr och en duktig depression som följd. Jag tar ut min lycka när jag passerar v 12 och bekräftat hjärtslag. Hemskt men så ser jag det. Inskrivning den 5/3. Blir 30 detta år och sambon är några år äldre. Fick detta plus på "första försöket". Trodde vi skulle behöva kämpa länge...

    Och metall smaken sitter i nu sen 48h bakåt, vidrigt!

  • Kate000

    Jag anmälde mig själv som magsjuk dag för dag men är sista dagen idag så läkaren sa redan igår att om jag ville så sjukskriver han mig. Fick en vecka av han nu. Ska ringa chefen så fort jag har energi. Men jag kunde knapp prova alla husmor knep då jag var sååå dålig. Men provade postafen åksjuke piller recept fritt men fick mer sömn och knappt udden av illamåendet försvann = funkade ca 5%

    Fick recept lergigan comp = hallelulja! Får i mig mat och behålla det! Gråter av lycka... gråt= inte uttorkad :) har dock inte energi alls än, så har snäll syster som göder mig när sambon är borta. Jag har alltså inte kunnat ta hand om mig själv :(

  • Kate000

    Jo att äta hela tiden minst varje 20min har hjälpt men svårt som tusan när man mår illa.

    Men nått att dricka äta innan man lämnar sängen är a och o

  • Kate000
    Malmö1989 skrev 2019-02-16 17:03:54 följande:

    Jag är gravid i vecka 4+ 4 dagar

    Men jag kan inte sluta testa då jag orolig för tidigt missfall.

    Så här ser mina tester ut. Äl+9 till äl+18. De har inte blivit starkare de senaste dagarna och jag tror tom att de har blivit en aning svagare. Borde inte strecket vara lika eller starkare än kontrollstrecket nu??


    Dom blir starkare och ser bra ut.

    Jag tog nytt test när mensen var ca 10 dagar sen och först då var mitt streck tydligt
  • Kate000
    Sara86 skrev 2019-02-19 08:31:45 följande:

    Hej, puffar lite igen för helt dold grupp, dvs kommer inte upp som förslag/ingen kan se att man är med i gruppen, inte sökbar för någon som inte är med i gruppen etc.

    Häng på dit om ni inte vill vara kvar på öppen sida som familjeliv.


    Försökt pm dig. Vill gå med i gruppen :)
  • Kate000

    Gick in i v 9 idag (8+0). Har sen 3 veckor mått uber illa. Ringde mvc som bokade in min inskrivning och sa att de inte kan ta hand om mig förren efter det. Så jag ringde min hälsocentral som i sin tur sa att jag måste ha kontakt med min läkare. Tredje dagen (jäv*a telefontider) fick jag iallafall kontakt med min läkare. Berättade mitt hvete med illamående och bad direkt om lergigan typ. Så jag äter nu 6 tabletter lergigan comp jämt utspritt på 24h dvs larm även på natten som påminner mig. Men första dagarna började pulsen rusa iväg på lätt 130 bah si så där nu och då. Kände mig ok en dag så slutade... men fy fy det gör jag aldrig om. Har funderat och funderat, kom fram till att om man intar koffein utöver LG så blir det så med rusande puls (jag drack coca cola). Men nu då? Jag blir super stressad av inget? Pulsen går max upp på 113 då. Promenader funkar som lugnande men pga stress känslan tar jag mig ut först timmar senare. Hur gör ni för att få dagen att funka? Att äta är också stressande då jag pga vissa lukter och smaker spyr okontrollerat trots LG. Naturligtvis stressar det mig när mitt mat intag förmodligen inte är det bästa för lillen. Om jag väntar längre med tabletterna är jag tillbaka på ruta ett med illamåendet dessutom. Hur gör ni andra för att inte stressa ? Finns det andra tabletter? Blev halv zombie med kvarvarande illamående på postafen..

    Ni som mått/mår extremt(!) illa vad funkar för er?

  • Kate000
    Etta skrev 2019-02-24 20:08:40 följande:

    Ja, fy fasen för detta illamående säger jag! Jag mår nog inte extremt illa, hade en hemsk vecka i v 7-8 där jag sjukskrev mig och kräktes flera ggr per dag men blev något bättre efter fyra dagar av sängliggande. Jag mår dock fortfarande konstant illa och har jättesvårt för tex kaffelukt och stekos, går ju knappt att röra sig i samhället! Jag tror egentligen också på att inte stressa men har tyvärr inget bra tips. Det motsägelsefulla är ju att jag upplever att jag mår bättre när jag ätit ?riktig mat? istället för typ yoghurt men tanken på riktigt mat får det att vända sig i magen på mig. Känns som jag tänker på mat dygnet runt för att försöka lösa detta dilemma. Äter postafen men tycker knappt de hjälper.


    Min mage pajade totalt när illamåendet började med redig vinterkräksjuka. Jag vågar inte äta helt normalt än, då jag få så ont i magen av viss mat. Ja tanken på mat gör mig väldigt stressad och vetskapen av vad som händer om jag inte äter... jag måste äta ofta och ta mina piller i tid annars blir jag så dålig att jag inte vet om jag orkar hålla upp huvudet när jag spyr. Hur kan man må så dåligt? :S
  • Kate000
    Etta skrev 2019-02-25 08:12:58 följande:

    Fy vad vidrigt med vinterkräksjuka också, går på dotterns dagis just nu så är såå rädd att åka på det! Måste vara enormt svårt att komma tillbaka efter det. Jag äter inte normalt heller, äter typ yoghurt till lunch. Brukar må något bättre runt middagstid än övriga tider och kan då ibland få i mig viss ?riktig? mat. Men det mesta känns så äckligt. Du var i v 9 också va? Jag läste något hoppingivande om att för många brukar det börja lätta lite i v 10 när moderkakan tar över från gulsäcken och sen successivt bli bättre till v 12. Vi kan ju hoppas iaf!


    Ja nedräkning till vecka tolv är mitt första mål. Men inte hunnit läsa på om det där med moderkakan och gulsäcken än. Hoppas hoppas :)
  • Kate000

    Jag hade mitt inskrivnings samtal i tisdags. Är v 10 (9+4) idag. Vi måste vänta till v 19 för ultraljud här! Sjuuuk lång tid att vänta. Om man inte gör det privat på annan klinik 800kr för vanligt ultraljud eller 1100kr för att få en läkare med sig också. Sen rullar kostnaderna iväg beroende på vad man vill göra/testa bla bla.

    Fick vinterkräksjuka delux i v 7 följt av riktigt hemsk graviditets illamående. Var hemma och sjukskriven 2 veckor och kunde inte ta hand om mig själv. Hade jag inte fått lergigan comp utskrivet skulle inget funka i mitt liv. Missar jag en tablett med en timme är hela j*la dagen förstörd. Jag har varit dålig i magen på alla sätt och en månad efter vinterkräksjuka har jag sådana mat och magproblem att jag fått magkatarr (läkarens sa det). och ändå tycker vårdgaiden och min läkare att jag borde fortsätta med snäll mat BARA.... och läkaren fråga om hen skulle sjukskriva mig igen? Aldrig var mitt svar argt och bestämt, det kan inte vara mänskligt att måsta forsätta lida. Så läkaren gav mig recepten på olika saker jag handlade direkt. I morse var första gången på en månad jag inte kände för att försvinna pga ond mage, utan rätt känsla var nog väldigt nervös mage...14gånger bättre än innan! Nu kan jag rent av känna växtvärk och att det händer något där nere. Inte bara ond arg mage ^^

  • Kate000
    Annisennn skrev 2019-03-15 18:41:07 följande:

    Är i vecka 9 idag bara. Kub och första ultraljudet först i vecka 14. Tyckte det kändes sent. Och tiden här går väldigt långsamt.


    Hur tror du att det känns för jag då som är i v 10+ 6 idag och får mitt första ultraljud v 21 när jag är i v 20!?

    Här görs första ultraljudet kring v 20 som standard.

    Ska man få göra något utöver rutiner och vill göra fler prover rullar kostnader på 800-1100kr för ultraljudet endast och det privat på annan klinik som man själv naturligtvis måste fixa....
Svar på tråden BF oktober 2019!