Inlägg från: Fröken W |Visa alla inlägg
  • Fröken W

    BF oktober 2019!

    Hej på er! Jag skriver inte mycket här men läser desto flitigare. Grattis till er vars bebisar redan är här, hoppas att ni alla mår bra.

    Jag har en liten fundering som jag undrar ifall fler känner igen. Sedan någon vecka tillbaka har jag jag haft ont i magen till och från. Vet inte hur jag ska förklara känslan men det är som att bebisen spänner ut sig åt sidorna och inte får plats kombinerat med magknip. Alltså åh vad svårt det är att beskriva en känsla!

    Jag var på ett tul idag och allt såg bra ut med bebisen. Hade inte en tanke på att fråga om magontet eftersom jag inte kände det just då.

    Någon som känner igen sig? Idéer om hur man kan bli av med det? Kan det vara pga metformintabletterna som jag ätit i snart en månad pga graviditetsdiabetes? Vecka 36+2 idag.

  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-01 14:32:07 följande:

    Hej!! Jag är på 36+0 idag så typ 3 dagar efter sej då!

    Jag har haft liknande. Magen är spänd och gör ont. Kan knappt gå upprätt. Har trott att det är sammandragningar? Hade inget sånt med första dottern för 13 år sedan, men tycker det stämmer rätt ok med beskrivningarna jag läser på nätet. Jag har ingen graviditetsdiabetes eller sånt, så det är i alla fall inte orsaken i mitt fall...

    Häromdagen när jag kände det ställde jag mej på knä på en kudde på golvet o lutade mej över soffans divan. Kändes lite bättre då. Försökte profylaxandas, men kändes inte som att det hjälpte. Så småningom försvann det dock av sej självt. Min förhoppning är att det innebär att jag inte behöver gå över tiden den här gången;)

    Är det ditt första barn??


    Jag har fått uppfattningen att sammandragningar bara innebär att magen blir spänd och hård men att det inte gör ont, möjligtvis att det är ett obehag men inte smärta.

    Kände inte heller av sammandragningar eller sådan här magont med första barnet. Håller tummarna för att det kan göra att kroppen och bebis är redo för förlossning lagom till bf. Födde på bf+9 sist. Hur mycket senare kom din förstfödda?
  • Fröken W
    Scintilla skrev 2019-10-01 16:57:19 följande:

    Jag är också i vecka 36+2 och har haft liknande obehag. För mig är det alltid på natten. Jag vaknar av att jag känner ett tilltagande magont, inte som mensvärk/värkar utan mer som magknip, och känner då att magen är stenhård och spänd. När jag reser mig och går på toa tar det en bra stund innan det släpper. Jag har tolkat det som kraftiga sammandragningar bara, tror inte det är nåt att oroa sig för.


    Ok, jag har bara känt det dagtid och det blir inte bättre efter toalettbesök. Tror inte heller det är något farligt men det vore ändå skönt att veta vad det är och vad man kan göra åt det.
  • Fröken W

    Från att knappt skrivit alls till att bomba er med mina frågor och funderingar :P Här kommer två till, hoppas någon kan svara.

    1. Vilka är era bästa tips mot halsbränna och sura uppstötningar? Senaste nätterna har det inte blivit mycket sömn pga av detta. Kombinera det med x antal toabesök och att vakna för att vända sig i sängen så blir det väldigt tröttsamt. Så, vad har funkat för er?

    2. Finns det någon sista vecka för gravidmassage? Jag är i vecka 36+4 nu och skulle tycka att det vore skönt med lite massage så här på sluttampen.

  • Fröken W
    Kate000 skrev 2019-10-02 20:23:46 följande:

    Testa börja med att ta omeprazol och ge den minst 3 dagar. För mig som hade stora problem med illamående och kräktes så pass att min mage "havererade" har tagit bla omeprazol sen februari och slutade förra veckan då sista asken tog slut. Det gick 3 dar sen fick jag sånna problem att jag trodde att jag skulle spy lava hela tiden... men köpte ny burk omeprazol och ca 18h senare är halsbrännan som bort blåst.


    Tack! Det ska införskaffas snarast. Det är ju vidrigt med halsbränna. Visst är omeprazol någon typ av tablett som man sväljer? Förra graviditeten hade jag nå tuggtabletter och de smakade ju inte gott.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-02 20:48:20 följande:

    Ja du... Jag har ingen aning om huruvida det ÄR sammandragningar eller annat, men då vi verkar vara åtminstone 3st i samma vecka som har liknande är det nog rätt normalt i alla fall:)

    Hon kom exakt på dagen en vecka efter bf... Blir det bf+6 då?


    Normalt kanske men inte mindre besvärande för det :)

    Borde väl bli +7? Tänker att om bebis är beräknad en måndag så blir ju tisdag +1, onsdag +2 osv.
  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-02 20:55:28 följande:

    Jag äter omeprazol på morgonen och om det kniper tar jag även en till kvällen. Däremellan tar jag gaviscon om det inte känns bra. Dessa ska man kunna kombinera fritt! Hade värsta halsbrännan i somras o läste då att sötmandel kan funka. Provade o det funkade så bra på mej att jag var beroende av dom en vecka. Så det är också ett tips!

    Gällande massage kan du ta det fram till förlossningen;)

    Jobbar med arbetsskador (och utbildning) med bl a massage och det finns egentligen ingenting som kräver att man har en speciell utbildning i gravidmassage för att behandla gravida. Bara ett sätt att höja priser o sälja kurser till massörer samtidigt som man kan lura gravida att DET skulle vara enda möjligheten till att få hjälp.

    Själv har jag gått hos både naprapat, massör och kiropraktor under min graviditet och då har jag ändå, under precis hela graviditeten varit livrädd för missfall eller att något skulle hända med barnet. Men gällande behandling finns ingenting att oroa sej för så länge man går till någon med sunt förnuft, utbildning o god kunskap.


    Hittills har min halsbränna varit som värst på nätterna så kanske skulle jag testa omeprazol på kvällen. Hoppas de hjälper snabbt!

    Tack för massageinfon. Misstänkte att det inte skulle vara några problem men tänkte att jag skulle höra efter här. Det brukar alltid vara någon som vet :)
  • Fröken W

    Angående sf-mått så håller jag med tidigare skrivare. Det behöver inte säga särskilt mycket om storlek på bebisen, men KAN såklart göra det. Både förra och denna graviditet så har mitt sf-mått legat på den övre kurvan, men det beror nog på att jag har några extrakilon/stor mage i vanliga fall. Första barnet vägde 3987g och föddes på bf+9, denna bebis beräknas enligt tul att väga ca 3600g vid bf.

    Sedan en påminnelse som kan uppfattas som dryg, särskilt när man håller på att bli tokig under de sista veckornas/dagarnas väntan. Men kan man ta till sig och komma ihåg detta så tror jag att man kan vara hjälpt. Det är det här med att gå över tiden. Man har ju inte gått över tiden bara för att man passerat bf. För att ha gått över behöver man ha passerat bf med två veckor. En graviditet räknas ju som normal och fullgången mellan vecka 37+0 till 41+6 eftersom det är omöjligt att exakt säga när bebisen kommer. Så misströsta inte om ni passerar bf, och framför allt, försök att inte stirra er blinda på ett specifikt datum.

    (Påminn mig om det här när jag passerat mitt bf datum

    om ca tre veckor, haha!)

  • Fröken W
    lynx vox skrev 2019-10-08 21:00:44 följande:

    Då kan vi låta bli att gnälla ihop om 3 veckor då *hahaha*

    Jag struntar egentligen i om jag går efter tiden för bf så länge jag blir garanterad att bebisen mår bra, vilket ingen ju kan garantera... Så därför tänker jag gnälla


    Sounds like a plan :P
  • Fröken W

    Vår dotter föddes igår, två veckor innan bf, med akut snitt. Vattnet gick hemma och efter telefonkontakt med förlossningen så bestämdes att vi skulle in på kontroll. Väl där upptäcktes det att lillan låg på tvären och i.o.m. att vattnet gått så kan de inte försöka vända därav akut snitt.

Svar på tråden BF oktober 2019!