Inlägg från: Issari |Visa alla inlägg
  • Issari

    BF oktober 2019!

    EliS86 skrev 2019-02-12 09:02:25 följande:

    Tack för lugnande ord!

    Ja det funkar inte att gå omkring så här och oroa sig konstant, blev så påverkad att jag valde att jobba hemifrån. Tårarna kom till och med när sambon kramade om och sa att allt kommer bli bra... Läskigt hur snabbt man fäster sig vid tanken och hur stor rädslan är att förlora något man knappt ens haft. Du har helt rätt inställning, gör likadant och lägger ner tempandet på direkten.


    Det gör du helt rätt i! Tempandet ger bara mer oro. Jag har mått bättre av att inte behöva oroa mig för hur tempen ska vara på morgonen (sämre sömn) och dessutom av att slippa vara orolig om den skulle avvika lite. Sen är det klart att man oroar sig ändå, men inte lika påtagligt. Hoppas allt går bra nu!
  • Issari

    Är på 6+4 och känner typ ingenting. Lite trög i magen bara, annars mår jag som vanligt. Känns svårt att lita på att jag är gravid...

  • Issari
    Nube skrev 2019-02-15 05:02:20 följande:

    Jag har inte heller mycket symptom och är så klart orolig.. men jag mådde väldigt bra när jag väntade dottern så det behöver inte betyda att nåt är fel. Men det är lätt att tänka så. Har du något ultraljud bokat?


    Ja, det är ju så olika hur man kan må. Och för mig som aldrig varit gravid (mer än till 4+5) innan så vet jag ju inte alls hur det borde vara. Imorgon går jag in i vecka 8. Har hälsosamtal nästa vecka och inskivning i v 10. Men inget ultraljud bokat - men jag kommer ta upp det på hälsosamtalet. Får jag inget här så kanske vi bokar privat någon annanstans.
  • Issari
    Fröken W skrev 2019-02-23 22:21:49 följande:

    Hej!

    Hoppas allt går bra för er alla gravida. Jag är i vecka 5+4 idag, eller det är det jag utgår från åtminstone pga oregelbunden mens men vet när jag hade ägglossning. Bf 21/10.

    Tycker det vore kul att höra lite om vilka symtom ni andra märkt av så här långt? Skriv gärna hur långt in i graviditeten du är samt vilka symtom du har.

    För mig är de ömma och tunga brösten det mest påtagliga. Men idag mådde jag även illa en stund. Ett symtom som jag inte hört talas om i tidig graviditet är andfåddhet, men efter lite letande på internet så verkar det inte helt ovanligt. Någon som känt samma?


    Är åtta veckor in och har haft lite trög mage, smått ömma bröst, andfåddhet och lite trötthet. Svag svag molvärk då och då och behöver kissa en gång varje natt. Men inget illamående. Känner mig som vanligt i stort sett.
  • Issari
    Nube skrev 2019-02-25 15:25:05 följande:

    Hej, hur har det gått för dig? Har du fått några symptom och fick du tid för ultraljud? Hoppas allt är bra!

    Jag var väldigt illamående i fredags men sedan ingenting... känner nästan inga symptom nu och är så orolig att fostret har slutat växa :/


    Jag känner mig oförskämt bra. Lite molvärk och lite ömma bröst men det kan man ju leva med. :) Jag behöver också kissa en gång varje natt. Har tid för ul denna veckan! Självklart oroar jag mig för att det inte ska finnas ett tickande hjärta. Jag tror det är helt normalt att symptom kommer och går, så du kan nog vara lugn. :)
  • Issari
    ballerinakakaoreo skrev 2019-03-03 18:49:40 följande:

    Jag skriver ner allt som händer i anteckningar och har tagit bilder på magen sedan v. 5. Är i v. 10 nu :) Jag skrev ner lite i min förra graviditet och förbannar mig själv att jag inte skrev ner mer så nu har jag tagit tag i det ordentligt. Det är kul att ha efteråt 


    Har du märkt någon skillnad på magen än? Jag är med i v 10 och har tagit bilder varje vecka men än syns inget. Visst är jag lite svullen förstås, men inte så farligt på morgonen när jag tar bilden.
  • Issari
    Nube skrev 2019-03-03 20:34:51 följande:

    Visst hade du ett ultraljud förra veckan? Hur gick det och har du fått mer symptom?


    Ja, ultraljudet gick bra! Tickande hjärta och hen rörde på sig! Storleken stämde bra överens med veckan med. :) Kunde se små armar och ben med. Jag mår fortfarande oförskämt bra, det enda egentligen är att jag behöver gå upp minst en gång varje natt och kissa och gå oftare på toa på dagen. Trög i magen med och ömma bröst. Har börjat känna av fogarna i korsryggen sedan några dagar tillbaka också. Gör lite ont ibland. Hur är det för dig?
  • Issari
    Nube skrev 2019-03-05 07:51:13 följande:

    Stort grattis till tickande hjärta och foster i rätt storlek! Så härligt! Och det är väl bara att njuta att du mår fint :)

    Jag har tyvärr haft lite bruna spottings nu några dagar så är orolig att nåt är fel... :/ Jag har också haft ont i ryggen men tror det beror mest på att jag lyfter min dotter hela tiden. Men det kan vara graviditeten också. Annars mår jag också bra, tröttare än vanligt, gick och la mig typ 20.30 igår haha. Men vi får se om graviditeten fortsätter eller om det blir missfall. Hoppas allt går bra!


    Håller tummarna att allt är bra! Det är ju inte ovanligt med småblödningar. Jag har med ont i ryggen från och till. Både från fogarna och ligamenten som gett sig tillkänna nån gång så där. Trött också, men det är rätt skönt tycker jag. Jag har ju visserligen möjlighet att sova som jag vill (om jag inte är på jobbet förstås).
  • Issari
    Nube skrev 2019-03-06 07:55:05 följande:

    Tyvärr blev missfallet ett faktum igår när jag började blöda ordentligt så jag får lämna gruppen. Lycka till ni andra och njut av graviditeten! Jag får mysa extra mycket med min dotter nu och förhoppningsvis går det bättre nästa gång.


    Fy vad tråkigt att höra! Hoppas att ni snart lyckas igen!
  • Issari
    Etta skrev 2019-03-11 15:23:15 följande:

    Idag berättade jag för min närmaste kollega att jag var gravid, då sa hon att hon misstänkt det och påpekade att det börjat synas lite, inte jättekul i v 11... är ju liksom inte direkt bebisen som syns..! Hade tänkt vänta några veckor med att berätta för kollegor och vänner, men med denna uppspända kulmagen känns det som jag snart kommer få frågan från nån!


    Jobbigt med folk som ska uttala sig så. Min mage är med svullen och dessutom gick jag upp några kg redan innan graviditeten vilket inte gör saken bättre. Om någon skulle fråga kommer jag svara att jag bara börjar bli lite tjock... Ska försöka vänta med att berätta så länge jag kan.
  • Issari
    ballerinakakaoreo skrev 2019-03-12 10:38:25 följande:

    Jag tycker det är rent av elakt att folk kommenterar eller frågar om graviditet. Tänk om man är svullen eller har gått upp i vikt samt har svårt att få barn och får frågan, eller varit gravid men precis fått missfall, det kan ju bli hur känsligt som helst.. Vissa är respektlösa.. Jag ska nog också vänta men det är svårt att hålla sig


    Jag håller med om att det är elakt. Jag är 33 i år och har ännu inga barn. Har fått så många kommentarer under de senaste 6-7 åren. Vi har visserligen bara försökt ett år innan vi lyckades men det har känts jobbigare och jobbigare med folk som kommenterar, pikar och frågar. Så okänsliga. Om jag inte svarar att jag är tjock så kommer jag bara säga att ?sådär säger/frågar man inte? och sen lämna det därhän.

    Ja, det är absolut svårt att hålla sig. Jag har berättat för en vän, men jag har flera nära vänner som inte vet. Familjen väntar vi också med. Ska göra NIPT och vill vänta på resultatet som kommer nån gång vecka 14-15. Känns inte som nån idé att avslöja för för många om det skulle gå åt skogen sen...
  • Issari
    Noanda skrev 2019-03-12 23:02:01 följande:

    Jag skulle också vilja göra nipt men som ni skriver är det så sjukt dyrt. Och då börjar jag känna att det inte är värt det. Det finns ju massor av ovanliga sjukdomar och diagnoser som inte kan upptäckas med nipt så nipt är ingen garanti för ett friskt barn. Fast jag vet inte. Visst vore det skönt att kunna lägga just den oron åt sidan.


    Vi hade inte gjort NIPT om vi hade behövt betala. I vårt Lansting är det gratis om kvinnan är över 32.
  • Issari
    ballerinakakaoreo skrev 2019-03-26 02:36:59 följande:

    Jag gick in i v. 13 i torsdags och har redan börjat läcka mjölk! Det kommer bara jag klämmer på brösten eller ligger på sidan/magen. Inte mycket, men tillräckligt för att det ska rinna. För övrigt har jag inga mer symptom nu mer än ökad hunger, ömma och rinnande bröst + molvärk. Tröttheten och illamåendet är som bortblåst. Har mitt tidiga ultraljud nästa vecka, är då i v. 14 och hoppas på att kanske få se ett litet kön!

    Hur mår ni andra hittills?


    Jag gick också in i vecka 13 i torsdags! Vet att hjärtat slog i v 10 vilket är skönt. Dock har jag typ inga symptom förutom lite ömma bröst. Så har det varit hela vägen. Så svårt att veta om allt är som det ska. RUL i v. 20. Känns som lång väntan... Är lite sugen på att boka privat men samtidigt vill jag inte se mer förrän jag vet att NIPT är ok...
  • Issari
    Scintilla skrev 2019-04-05 11:53:18 följande:

    NIPT i dag och allt såg fint ut. Blev framflyttad till vecka 11+0 med nytt BF 25 oktober. Nu återstår bara den långa väntan på provsvaren som kommer om 1?2 veckor...

    Fler som gjort eller ska göra NIPT?


    Jag tog prov för nipt förra veckan och fick svar efter åtta dagar (inkl. helg). Det skickades till Karolinska och jag kunde logga in och se svaret. Allt var bra.
  • Issari
    Scintilla skrev 2019-04-06 10:18:08 följande:

    Skönt att allt var bra! Ser verkligen fram emot att få provsvaren (som förhoppningsvis är bra) så vi kan börja berätta för folk. Tog ni även reda på könet?


    Håller tummarna för att det går bra! Ja, vi tog reda på könet, kunde inte låta bli att klicka på den knappen. :)
  • Issari
    cleoeme skrev 2019-04-17 21:51:24 följande:

    Är det någon mer som har fått foglossning? Jag har fått sådan fruktansvärd värk att jag har svårt att gå. Jag har så ont att jag inte kan sova vissa kvällar..

    Min barnmorska är så fullbokad hela tiden och jag får ingen hjälp. Vad har ni med foglossning fått hjälp med? Det här är ohållbart eftersom jag både jobbar och studerar samt har en 4 åring.

    Jag är 26 år men känner mig som 66 i ryggen och höfterna..


    Jag fick tipset att ringa direkt till en sjukgymnast eftersom det är de som bäst kan hjälpa en med just foglossning.
Svar på tråden BF oktober 2019!