Inlägg från: Jinthry |Visa alla inlägg
  • Jinthry

    BF oktober 2019!

    Någonting som jag äter ofantliga mängder av är frukt och bär. Naturell yoghurt eller grekisk yoghurt med jordgubbar, bär av olika slag, kiwi.. Man får prova sig fram helt enkelt för att hitta något som fungerar :D Tips: Lidl har typ alltid fräscha jordgubbar :)

  • Jinthry
    Mia86a skrev 2019-04-02 18:45:14 följande:

    Jag ska på kub 10 april och planerar att lämna blodproverna inför det nu i veckan. Det kanske är olika i olika landsting hur lång tid innan man måste lämna blodprovet för att kunna få besked om kromosomavvikelser vid ultraljudet? Någon som har koll? Jag tänker på att jag i princip inte kunnat äta alls på 4-5 dagar och det borde ju inte vara så positivit för blodproverna. Jag hoppas att min aptit och illamående vänder nu men det vore ju bra att skjuta på proverna så långt som möjligt tänker jag. Jag kanske helt enkelt borde ringa bm och fråga men det är så rackarns svårt att hinna med det under deras telefontider. Någon som lämnat endast två dagar innan och fått besked vid ultraljudet?


    Jag lämnade alla prover på dag 10+0 här, vilket verkar vara rutin vid KUB i Finland. Ska på ultraljud och få svar 12+0.
  • Jinthry
    Kate000 skrev 2019-04-05 12:28:37 följande:
    Jag gjorde vanligt ultraljud i tisdags och fick komma in tidig och pratade då om kub och nipt. Uppdaterade från ul till nipt då, får svar troligen i slutet av nästa vecka. Faders ursprung är tyvärr okänd därav vi ville få mer information bla.

    -- -- -- - -- - - -- - -- -- -

    Otroligt häftigt med ultraljud. Det första jag såg var hur benen sparkade och hade sig, sen när sköterskan började prata om hjärtat som slog fint... såg jag hur det tickade. Enligt min app och vårdgaiden så var mitt foster större än jag hade räknat med. Men datum stämde och vi såg näsa, mun, ja mer detaljer än jag trodde i v 13+ :)

    Då var det bara ångesten jag fick igår efter att ha krupit upp på en avsatts med ett metall stång på ytter kanten som jag fint fick tryckt tvärs över magen... var öm från sida till sida hela eftermiddagen (från naveln och neråt då jag som rullade över för att ta mig fram med min ballong mage). Bör man få panik eller är oron först relevant när man får annan/ mer smärta och blöder? Läs mycket om att bla sparkar och ramla över cykel styren oftast inte är någon fara. :/
    Jag tror att det inte ska vara någon fara om det inte är så att det skedde våldsamt eller med kraft. Barnet är ju omringat av fostervatten som kompenserar för just tryck mot livmodern.
    Kul med ultraljud och att det såg så bra ut!
  • Jinthry

    Jag har haft bruna flytningar i drygt en vecka, och massor av oro som kom med dem. Idag var jag hos läkaren och de använde en doppler! 150 slag/min fick vi höra :) Jag är vecka 11+5 nu och på onsdag ska vi på vårt andra ultraljud. Så spännande!

  • Jinthry

    Var på ultraljud v.12+0 igår. Herregud säger jag bara, haha! Lillen där inne ville absolut inte vara still. Tränade kickboxning och kullerbyttor. Riktigt roligt att se! Dock blev vår ultraljudsbild väldigt tråkig.. Baksidan av bebisen..

  • Jinthry

    Vi fick RUL inbokat när vi gjorde KUB ultraljudet. Vi fick inbokat 11.6, kommer vara i  vecka 20+6 då. Tråkigt att behöva vänta så länge :D Det kanske blir att vi bokar in privat mellan så vi får tiden att gå lite snabbare. Har även funderat på att införskaffa en doppler som jag kan lyssna med hemma. Någon med erfarenhet av detta? Fick även resultat av KUB idag "resultatet av undersökningen ger inget skäl för fortsatta undersökningar". Dock fick jag inte veta vilka nummer vi fick, enbart det. Nu till helgen ska vi åka till Sverige och berätta för vår svenska familj att vi väntar barn. Så nervöst och spännande!

  • Jinthry
    ballerinakakaoreo skrev 2019-04-16 00:18:26 följande:
    Åh vad skönt för er!!
    Det kanske står något i din journal på 1177? Om det inte finns någon anteckning nu så kanske det kommer inom en vecka. 
    Nej, vi har inte 1177 här i Finland :) De har ett lite knepigare system.. Eventuellt att min barnmorska kan se resultaten vid nästa besök. Spelar ingen roll egentligen, bara vi vet att vårt barn med stor sannolikhet är friskt. Skulle velat göra NIPT dock, just för att kunna könsbestämma :D
  • Jinthry

    Hej allihopa! Hoppas ni har haft en härlig påsk! Det har jag haft - det var dags att leverera bebisnyheter till samtliga familjemedlemmar. Blivande mormor och morfar, morbror, moster, faster, farbror, gammelmormor&morfar samt alla andra släktingar som har kontakt med någon av dessa fick veta. De flesta fick veta genom att öppna påskägg med godis samt ultraljudsbild innuti - blivande mormor som fyllt år fick veta det genom en magisk mugg som visade ultraljudsbild samt texten "uppgraderad till mormor". Det var allt jätte lyckat och jag känner ett så mycket större lugn nu.

    Även jag lider av foglossning som gör att jag går som en pingvin - inget hjälper direkt och BM sade till mig att det är inte mycket man kan göra innan man försöker lyfta magen från höfterna liksom med bälten. Jag försöker tänka på vilka rörelser jag gör istället.

    Imorgon går jag in i vecka 14+0 och jag har redan en ganska rejäl mage. Jag var lite mullig innan graviditeten, och jag har gått upp de kilorna + 2 kg som jag tappade när jag kräktes så mycket - men magfettet har liksom tryckts framåt. Jag tycker det ser jätte hemskt ut och att jag ser tjock ut, istället för gravid. Min man tycker dock att det ser jätte fint ut och älskar att röra vid min mage.

    Är det någon här som har en sådan här stensäker känsla på att det är en flicka eller pojke man väntar?

  • Jinthry
    Etta skrev 2019-04-24 15:33:58 följande:
    Vilket roligt sätt att berätta! :) Hur blev reaktionerna? Jag går in i v 18 imorgon och har denna vecka berättat för kollegorna, typ alla sa att de redan misstänkt det, haha. Fått ganska stor mage de senaste veckorna så kanske haft en övertro på att den gått att dölja i oversize plagg. Flera undrade varför jag inte sagt nåt tidigare? Men jag vet inte om jag tycker det var så sent att berätta, berättade ju för chefen och mina två närmaste kollegor i v 9. Jag hade helst väntat till efter ultraljudet om två veckor men kändes lite fånigt nu när magen är så stor. Mitt illamående är nästan helt borta, dock är jag fortfarande inte direkt sugen på någon mat vilket är lite trist. Kan dock få i mig det mesta men saknar suget! Jag har inte alls nån säker känsla, men tror på flicka! Kanske för att jag redan har en flicka så att det på något sätt är enklast att föreställa sig.
    Reaktionerna blev alla positiva! Gladast blev blivande mormor och morfar :) Genom att jag alltid sagt att jag inte tänker skaffa barn (är 28 år) så kom det som en smärre chock för de flesta. Roligt, med andra ord! Jag tycker att man får berätta i sin egna takt hur man vill - genom att detta är min första graviditet så ville jag skrika till alla att jag är gravid haha. Gärna att en matta ska rullas ut under mina fötter och att jag ska kunna få skjutsas runt i rullstol pga foglossning. Helt galet att du har kunnat dölja det med oversize kläder så länge dock, på mig är det liksom inte möjligt att dölja det nu! Spännande att alla magar växer så olika! Jag har även jag haft släng av illamående här och där - varma duschar som jag vanligtvis älskar får mig att kräkas jätte mycket! Hoppas matlusten kommer tillbaka snart - men det kanske är bättre för figuren att den inte gör det.. Är redan stressad för att jag kommer överstiga bms viktråd. Min mamma berättade för mig att hon gick upp som mest med mig (25 kg), men då hade hon även störst mage och så. Hon förutspådde att jag kommer ha en ganska stor badboll under sommaren.. ojoj.. även att jag väntar en flicka - men det tror vi också på. Det känns som att det är instinkt bara.
Svar på tråden BF oktober 2019!