Inlägg från: Anonym (me) |Visa alla inlägg
  • Anonym (me)

    Upplevde pappan att han gick miste om något vid planerat snitt?

    Min man uttryckte jättestor lättnad, men så var han också orolig för det oförutsägbara, och en vag förlossning kändes väldigt oförutsägbar.

    Han kände sig inte snuvad på nåt alls, bara befriad från en hemsk stress. Snittet skedde så lugnt och fint, och han fick en naturligt större roll som förälder direkt än det hade varit fallet vid vag förlossning :) Detta var han också mycket glad över.

    I efterhand har han även uttryckt att han väldigt glad att jag inte har fött vaginalt- inga skador, inga samlagsproblem. (Mååånga av mina väninnor har fått det)

    Tror INGA män vill se sina kvinnor slitas itu under en långdragen tortyrliknande vag förlossning. För det är ju så det ter sig för dem.

  • Anonym (me)
    Anonym (K) skrev 2019-01-25 13:16:43 följande:
    Att föda ett barn mot sina egna önskemål blir oftast hur bra som helst. Det blir nämligen sällan så som man tänkt sig. Om din och barnets hälsa var prio 1 så skulle han ju föredragit en vaginal förlossning?
    Eeeehhh, nej!? Säkrast för et barn är att födas med planerat kejsarsnitt. Det var därför jag fick snitt, jag hade kunskap och motiverade det så, och läkaren kunde inte annat än hålla med.
    Tyvärr blandas ju ofta statistik från akuta och uraktuta ihop med de planerade, vilket ger en totalt fel bild. Läkare är t ex kraftigt överrepresenterade bland de som föder med planerat kejsarsnitt, eftersom de vet hur de ska läsa forskning/statistik. Så är det även i Norge.
Svar på tråden Upplevde pappan att han gick miste om något vid planerat snitt?