Inlägg från: Anonym (Villmenfårinte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Är gifta kollegan intresserad?

    frökenfia skrev 2019-10-01 22:06:19 följande:

    Omöjligt att gå på lunch bara vi två utan att det skulle bli konstigt. Skulle inte stå ut med utfrågningar av andra kollegor och tänk om man skulle stöta på någon man känner... det är så himla komplicerat. Enda tiden vi har är på jobbet när alla gått hem som vi eller iaf jag så gärna använder för att få en pratstund innan vi går hem. Vet inte hur jag ska säga det jag känner. Tänker och tänker och formulerar meningar. Har skrivit massor och suddat ut i ett försök att komma på vad och hur jag skulle berätta allt för honom.

    Tänkte fråga om han är lycklig med sin fru och vad receptet är på ett långt lyckligt förhållande. De har ju varit tillsammans sen alltid... men det kan å andra sidan bli ett för djupt samtal som han kanske inte är beredd på eller vill prata om. Och då blir det ju också bara fel. Kanske berätta om min egen situation med mannen. Men vill samtidigt inte framstå som ett offer och tala illa om min man...


    Klart ni kan gå på lunch! Och om det är ovanligt på ert jobb så sänder du ju dessutom medvetet en signal till honom som du ju VILL sända? Strunt i kollegorna, det är en lunch och det är ok. Att utan knappt ha umgåtts på tu man hand förutom några eftm/kvällar vräka ur ALLT du känner, muntligt eller på papper kan nog även slå helt fel. Mitt tips när det gäller allt du känner är att fortsätta skriva ner allt - det gör jag - och bara att få saker ur sig hjälper, spara, gå tillbaka, skriv igen - terapeutiskt. Men han behöver inte höra allt du tänker. Men börja med en lunch - du ger honom då en signal (låter det som på ert jobb) men det ger dig också en chans att snacka lite mer med honom.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-01 22:39:06 följande:

    Man undrar varför den person som velat men inte fått i snart två år tycker det är en så bra idé att frökenfia börjar prata känslor med sin kontorflirt, när hon inte kom fram till att det var en lika god idé för henne själv att göra i en snarlik situation i annan tråd. Förtroliga luncher på tu mans hand är uppenbart normala i hennes värld, men är det inte i allas.


    Men jag har redan gett henne rådet att reda ut allt med sin man först, vilket hon inte vill. Jag behöver nog inte upprepa mig.

    I råden här utgår jag från HENNES situation, inte min. Vi har helt olika situationer - jag har det bra hemma och vill inte och har aldrig velat lämna min man. Hon vill starta ett nytt liv med någon som hon inte känner så bra än.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-01 23:21:18 följande:

    Skillnaden är nog inte så stor. Ni är båda förälskade i en ouppnålig dröm. Frökenfia dagdrömmer om en gemensam framtid med sin förälskelse. Du är realist nog att förstå att din kärlek aldrig vill bryta upp med sin familj för din skull. Denna realism är det du kallar "ha det bra hemma". Om din fling plötsligt plötslig blev ledig och sa att han väntade på dig vill det nog vara en annan historia.

    Annars är väl största skillnaden att frökenfia  ännu inte etablerat ett känslomässigt förhållande till sin flirt, som du har.


    Har jag någon gång antytt ens att jag skulle vilja leva med kollegan? Nej. Och jag har det bra hemma och det är med min jag vill leva, det har jag inte vacklat på alls. Så nej, vi sitter inte i samma situation jag och frökenfia. Men båda är / har varit attraherade av en kollega, så på så sätt är det lika men resten skiljer sig. Det ändock känslomässiga ihoptrasslet som sker inombords, det känner jag väl igen även om våra känslor inte är exakt samma.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-03 18:44:05 följande:

    Om jag skriver finns det risk för att andra ser det och vill inte att den informationen ska hamna i fel händer. Därför är det bästa att bara säga rakt ut som det är. Imorgon är det fredag, jag ska verkligen försöka berätta vad jag känner. Men det läskiga är ju vad som ska hända efter det. Blir det super konstig stämning efter det? Eller vad kommer att hända då? Visst kmr d kännas ?skönt? att få det sagt men frågan är ju vilka konsekvenser det kommer att få efteråt...


    Bestäm dig för att säga det bara. Sluta vela, du kommer alltid att göra det. Men du VILL ju veta om han är där du är. Se det såhär - om du inte säger det imorgon kan du lika gärna låta bli för alltid. Ett ultimatum till dig själv. Om du nu vill säga nåt så gör det imorgon, du kommer inte ha mer mod någon annan gång. Antingen är det besvarat eller så är det det inte. Men då vet du sen och kan besluta hur du går vidare.

    (Jag tror tyvärr inte att du kommer våga, imorrn eller nånsin. Du ger inte sken av det. Förlåt. Just därför tycker jag att du ska ge dig själv ett ultimatum. Jag hoppas för din skull att jag har fel, om det nu är så att du vill berätta. Prove me wrong)
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-04 21:36:44 följande:

    Önskar verkligen att vi hade fått den där sista halvtimmen tillsammans, men helt plötsligt skulle hela personalstyrkan jobba till sent så det blev ingen ensam tid med kollegan. Synd. För jag hade verkligen bestämt mig för att berätta om mina känslor. Skulle så gärna vilja att han skrev till mig under helgen så vi kan prata, skriva, messa, maila eller vadsomhelst. Den här veckan gick så fort och vi fick inte särskilt mycket tid tillsammans. En AW närmar sig så jag kanske får mer tid med honom då. Jag dricker knappt och vet mina gränser så kommer inte låta alkoholen prata eller agera då (som någon oroade sig för i en tidigare kommentar).


    Han kommer inte att skriva, tyvärr. Det var synd att du inte pratade med honom idag om du nu bestämt att du skulle säga nåt, men sånt är livet. Berätta på måndag istället, om du nu bestämt dig för att säga nåt.

    På en AW lär ni ju inte ha en sekund själva? Du vågade ju inte ens ta en vanlig lunch med honom för att nån kollega skulle kunna tänka nåt, hur ska du ens kunna sitta i närheten av honom på en AW? Det är nog ingen vidare bra idé.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-04 22:34:03 följande:

    Idag var det nästintill omöjligt att få till en stund ensamma. Och på en AW tänker jag att man sitter med dem man vill och vi sitter ju gärna tsm... i en drömvärld stannar vi kvar till sist som vanligt (festen kmr vara på arbetsplatsen) och de som vill stanna kvar längre kan ju göra det utan att någon lägger sig i. Om vi vill sitta för oss själva är det inte helt omöjligt att få till. Men nu säger jag vad som skulle vara det bästa i min drömvärld. Det kanske inte alls blir så på AWn.


    Du tycker det ovan låter som en bra idé när du är så himla nervös att någon ska misstänks minsta lills, och tror att ingen skulle notera att ni var sist kvar på en AW?

    Sjukt dålig idé skulle jag säga. Om du inte vill att alla ska viska om er. Det beror ju på vad du vill få ut av det.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-07 18:30:04 följande:

    Ok du har nog rätt i det. Samtidigt vill jag tro att folk ändå kmr vara så upptagna med sitt eget och kanske lite för berusade för att uppfatta vad jag och kollegan eventuellt sysslar med.

    Nu har jag dock åkt på influensan så det lär inte bli jobb på ett par dagar iaf. På jobbet har det pratats allmänt om så kallade ?rosa elefanter?. Tänkte att jag kanske ska ställa frågan till kollegan om det finns några rosa elefanter oss emellan...


    Med lite alkohol i kroppen lär ju även du glömma bort lite att andra ser er. Om du ska prata, gör det enskilt och inte på en AW full med kollegor.

    Ang rosa elefanter...om nån skulle ställa den frågan till mig skulle jag svara med - Vad menar du? Och det lär ju han göra också, och så är bollen tillbaka hos dig iaf. Det viktiga för dig var ju att berätta vad DU känner. Gör det istället. Skulle jag fråga min kollega rakt ut om det varit något i luften mellan oss / rosa elefanter eller vad man än kallar det är jag 100% säker på att han skulle bolla tillbaka frågan till mig och inte ge mig ett klart svar, dvs du måste blotta dig först.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-07 18:30:04 följande:

    Ok du har nog rätt i det. Samtidigt vill jag tro att folk ändå kmr vara så upptagna med sitt eget och kanske lite för berusade för att uppfatta vad jag och kollegan eventuellt sysslar med.

    Nu har jag dock åkt på influensan så det lär inte bli jobb på ett par dagar iaf. På jobbet har det pratats allmänt om så kallade ?rosa elefanter?. Tänkte att jag kanske ska ställa frågan till kollegan om det finns några rosa elefanter oss emellan...


    ..och vad har det sagts på jobbet om rosa elefanter förresten? Kärlek på jobbet som man inte pratar om eller vad gick samtalet ut på?
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Rätt tillfälle = aldrig.

    Gällande din man har du ju haft massor av tillfällen. Och du är en fri människa och har rätt att skilja dig, på dig låter det som att det är hans beslut. Du kan ta beslutet helt utan hans samtycke. Det är varken shysst mot dig själv eller din man att leva ihop när du avskyr honom. Ge varann en chans att bli lyckliga med någon annan istället.

    Varför skulle det kräva en otrohet? Säg att du redan varit otrogen då? (Jag tycker att det är en dålig utväg men du verkar ju se det som den enda vägen ut)

    Gällande kollegan - du kommer aldrig få ditt perfekta tillfälle. Och du är för rädd att han ska säga att han inte är intresserad för att nånsin säga nåt, inte sant?

  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-17 21:42:13 följande:

    Fiskar efter fler signaler men just nu är det inte mer än blickar och komma tidigt o gå sist samtidigt som är de signaler jag kan gå på. Det har liksom inte hänt mer än så nu på sistone iaf. Är det tecken på ett intresse eller är det ren inbillning? Har läst min tråd och påmint mig om saker som ?hänt? under dessa månader och visst har han varit uppsökande och mer vänlig än någon annan kollega. Visst känns det som om det finns ngt där. Men tänk om jag misstolkat allt, tänk om det bara är jag som är besatt, gud så pinsamt... hur ska jag kunna se honom i ögonen efter att ha blottat mina känslor helt och hållet? Hur håller man masken för de andra på jobbet?


    (Ok, om vi bortser från din man just nu)

    Av det du skrivit här ser jag inga tydliga signaler på att kollegan är superintresserad, låter mest som bra kollegor och att han tycker att du är trevlig - att han ler, snackar etc - men det kanske skett mer än du skrivit här? Oavsett - du behöver inte berätta att du planerat ett helt nytt liv med honom. Gör det inte så stort. Vill du säga nåt så säg att du gillar honom och gillar att hänga med honom? Det är ju medelvägen om du nu vill säga nåt men inte vågar blotta allt.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-21 11:42:57 följande:

    Att jag är kär i min kollega är ett faktum. Det vet jag för att jag tänker på honom varje dag, blir alldeles varm och nervös när vi ses och pratar med varandra. Önskar alltid att helgen ska gå fort så vi får chans att ses igen. Drömmer om ett perfekt liv med honom, och då menar jag planer med familj hus och rubbet (jag vet att det låter barnsligt...) Men eftersom jag vet att det är fel på alla sätt och inte vill avslöja mina känslor växlar jag mitt uppenbara beteende med att ibland vara kall och ointresserad. Det har kanske fått honom att tänka annorlunda, om han någonsin var intresserad... Men när jag tänker tillbaka på alla händelser som fått mig att tro att känslorna är besvarade är jag ganska säker på att han faktiskt var/är intresserad av mig.

    Men sen tänker jag: vad vill en 40+ ha med mig att göra, en 10 år yngre, mer oerfaren, (kanske framstår som) osäker ung kvinna att göra? Han har ju byggt upp ett stabilt och tryggt liv för sig och sin familj. Även om han skulle vara olycklig med sin fru, skulle han välja att lämna henne för mig och försätta sina barn i en fruktansvärt smärtsam situation? Tror inte det. Vad är det då för mening med att berätta om mina känslor?


    Du sa ju innan att det inte spelade någon roll vad han kände, att du ändå ville berätta?
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-21 14:50:14 följande:

    Varför tror du åldern hindrar honom från att närma sig? Vad kan jag göra för att visa att jag vill mer utan att bli för uppenbar?


    Du måste ju bli uppenbar om du vill att han ska fatta? Det finns inget annat sätt.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-21 15:40:08 följande:

    Ok jag förstår det men HUR? Jag kan inte bjuda ut honom direkt med risk att bli sedda av någon bekant. Så det är helt uteslutet. Jag är inte den provokativa typen heller så att gå runt med kort kjol och urringning blir för konstigt. Tycker redan jag visar mycket genom att komma och gå samtidigt som honom, med undantag för vissa tillfällen. Hjälp mig med tips på HUR jag kan visa ett större intresse så han förstår...


    Du har ju fått tips? En vanlig lunch tillsammans bara ni, till exempel. Men om även det är för farligt (vilket du verkade tycka) tror jag att du helt enkelt får ge upp tanken på att nånsin våga.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Kitty) skrev 2019-10-27 08:20:57 följande:

    Ska du inte börja i den änden då, att du går och pratar med någon? Det är också ett råd som du fått flera gånger här i tråden. Nu skriver du igen att du borde, ?men det kommer nog inte att bli av?. Nej, du har rätt, det kommer inte bara att hända. Det är du som måste bestämma dig, du som måste göra det. Precis som allt annat som inte ?blir av? här i tråden.

    Om du inte har vänner att anförtro dig åt, inte vill inleda något med kollegan (vilket du ju ändå vill) och inte ?kan? ta steget att skilja dig, vad återstår? Jo att få stöd från en professionell terapeut/psykolog som kan hjälpa dig att bringa ordning i känslorna och ta tag i ditt flyktbeteende. Börja där, tycker jag. Du skriver att du är stark och kan klara mycket på egen hand, men hur ska du kunna komma vidare om du inte förändrar något?


    Håller med Kitty till 100%. Ta inte illa upp men - nej - Du är inte stark (på vilket sätt?) när du inte tar tag i nåt i ditt liv, utan skyller allt på omständigheter. Eftersom du inte klarar att ta några beslut - Ta ansvar och sök hjälp, DET är starkt.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    frökenfia skrev 2019-10-30 21:38:58 följande:

    Han hittade papperna och rev sönder dem,


    Det låter som att han behöver söka hjälp. Om ni går en terapisession kanske du kan få terapeutens hjälp att få honom att förstå att du inte vill leva med honom mer?

    Och flytta ut du några dagar, och strunt i att han rev sönder papprena, det är ju snabbt löst med att skriva ut nya. Låt inte det här bli ursäkter till att du drar ut på det längre, det är inte rättvist mot nån av er, eller ert barn.
Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?