• Babyglitter

    Letrozol - följas åt?

    Hej! Jag hoppar gärna på denna tråden.

    Fick min pcos diagnos i februari, har kört letrozol 1 kur med enkel dos på 2,5mg men fick bara en blåsa på 10 mm sen drog den tbx sig :(

    Mensen sattes igång med Primolut och i fredags började jag med kur nr 2 letrozol dubbel dos. Tar min sista tablett imorgon och sen ultraljud den 26/4.

    Hur mår ni av letrozol? Har sånt illamående o olust till allt

  • Babyglitter
    Anonym (Anonym JJ) skrev 2019-04-22 07:53:49 följande:

    Tog CB early idag, enligt ?appen? har jag mens och 4 dagar och det var som jag väntade mig inget plus på stickan.

    Blir så j*vla ledsen..hade två fina äggblåsor när jag var hos gyn och CB ÄL test visade att jag skulle ha ägglossning... vi har även lyckats sexat en hel del denna gången. Så besviken :?(


    När har du BMI?
  • Babyglitter
    GlitterLina skrev 2019-04-22 15:26:35 följande:

    Välkommen :) & lycka till

    Jag får sån fruktansvärd huvudvärk av letrozol


    Tack :) ush ja jobbigt med huvudvärk! Men vi får stå ut med alla dessa biverkningar och hoppas det är värt de.

    Hur går det för dig?
  • Babyglitter
    Anonym (Anonym JJ) skrev 2019-04-22 19:42:13 följande:

    Den 26/4 enligt appen och den brukar stämma. Har dock läst nu i efterhand att CB early inte är jätte mycket att lita på. Men ja man vet ju aldrig. Försöker hålla hoppet uppe!


    Okej men testa nästa gång på din BMI dag för ibland kan ju det vara förtidigt att testa även om det finns sånna tidiga tester. Håller tummarna för dig!!
  • Babyglitter
    GlitterLina skrev 2019-04-22 21:15:12 följande:

    Har inte gått nåt vidare.

    Är inne på dubbeldos, fick ingel äl vid enkeldos


    Samma som mig då..

    hur har det gått nu under dubbel dos? Någon äl?
  • Babyglitter
    emphz skrev 2019-04-23 21:37:16 följande:

    Också ätit dubbel dos denna gång. Plus gonal f.

    Ikväll drar det och spänner ordentligt i område kring livmoder och äggstockar. 5 dagar sen Ovitrelle, räknar med cirka 4 sen äl. Spännande :)


    Vadå är Gonal f?

    Åh spännande! Hoppas det går vägen för dig :)
  • Babyglitter
    JordemorKattis skrev 2019-04-23 22:00:42 följande:

    Hej :) hur mådde du av primoluten? Jag har fått fruktansvärda svettningar! Hade du det med?

    Och! När kom mensen för dig? :D


    Hej! Jag kände faktiskt inga biverkningar av primolut, vilket var jätte skönt! :) jobbigt med sånna biverkningar :/

    Jag tog min sista tablett på en söndag och sen kom min mens på onsdagen så ca 2-3 dagar tog det :)
  • Babyglitter
    Lunne skrev 2019-04-25 10:29:19 följande:

    Jag var på VUL idag på cd11 och hade en äggblåsa på 22mm (yeay!), så hoppas på ÄL i helgen. Flo-appen har satt ut måndag som ÄL-dag, men det kan nog vara lite missvisande då jag fick väldigt sen ÄL förra månaden när jag inte tog Letrozol. Fick dock av läkaren höra två saker som går emot allt jag hört innan;

    1. Man ska testa med ÄL-test i mrogonurin. Jag trodde att det gällde gravisditetstest och att ÄL-test specifikt inte skulle tas förrän efter kl. 10, det är vad som står på förpackningen... Men enligt min läkare har forskning visat att det är morgonjurin som är bäst... Vad har ni andra hört? Och när brukar ni testa?

    2. Clearblues äl-test är säkrare än de enkla stickorna. Det känns som någon sorts mantra alla upprepar att alla äl-test är lika säkra, men det var inte alls sant enligt läkaren. Det var de enkla clearblue-testen hon rekommenderade, inte monitorn. Har någon annan fått höra att det faktiskt spelar roll?


    Jag har testat äl test med båda morgon urin och ?kvälls? urin. Och tror på att morgon urin visar bästa eller mest rätt resultat. För en gång så hade jag positiv test på morgonen och negativt på kvällen. Och sedan dagen efter på morgonen positivt igen. Så tror det kan stämma för vissa.

    Jag tycker clear blue digital äl test är enklare att tolka om det är positivt eller inte. Min gynekolog sa att hon också tycker dom är bättre än ?stickor? :)
  • Babyglitter
    Lunne skrev 2019-04-25 12:02:52 följande:

    Kul att höra att fler fått höra samma sak! Jag har beställt Clearblue-stickor som levereras ikväll så det får bli att börja testa med dem på morgonen imorgon :)


    Lycka till! :)

    Jag ska på ultraljud imorgon och kolla om det finns något ägg som vuxit.
  • Babyglitter

    Jag var på ultraljud idag på cd10 och hade en äggblåsa på 16mm x 22mm och min gynekolog var väldigt förvånad att det redan fanns en sådan stor. Så ska ta otrivelle sprutan söndag morgon. Så blir mys hela helgen, hoppa hoppas!! :)

  • Babyglitter
    emphz skrev 2019-04-25 20:40:41 följande:

    Ikväll upplever jag det lite jobbigt med att ha tagit Ovitrelle. Det gör att jag inte alls kan känna efter kring symtom och även om jag upplever symtom kan jag inte dra paralleller till en eventuell graviditet då det likväl kan vara sprutan :(


    Var det lätt att förstå hur man skulle göra med sprutan? Aldrig gett mig själv en sådan spruta.

    Känner du någon biverkning av den?
  • Babyglitter
    emphz skrev 2019-04-30 06:37:38 följande:

    Vi verkar vara gravida!! Kan knappt tro det


    Åh grattis!!! :D

    Får jag fråga när tog du ovitrelle och när/hur många gånger hade ni sex?

    Tog sprutan söndag morgon och myste lördag och söndag kväll, hoppa det räcker haha!
  • Babyglitter
    Lunne skrev 2019-04-25 14:54:06 följande:

    Tack! Och lycka till själv imorgon! Om det ser bra ut bör vi ha BIM ungefär samtidigt :)


    Hur går det för dig? Känner du något speciellt? :)

    På söndag är det 2 veckor sedan ovitrelle, när kan man börja testa?
  • Babyglitter
    Lunne skrev 2019-05-06 13:56:32 följande:

    Jag börjar alltid testa alldeles för tidigt, skulle absolut inte rekommendera det. Men jag jag är väl lite testoman eller nåt och kommer jag in i får-inte-testa-än på repeat i huvudet så är det mindre stressande att bara ta ett test även om jag vet att det kommer vara blankt :')

    Tog ett test på BIM-9 som var tokblankt som väntat. Sen tog jag ett igår på BIM-7 där jag faktiskt tyckte mig kunna ana ett supersvagt sreck (så svagt att det absolut inte syns på foto). Eftersom jag aldrigt tyckt mig se spökstreck tidigare, utan den gång jag blev gravid så var det tydligt direkt, så trodde jag ändå att det kunde vara något och tog ett nytt test idag på BIM-6 i hopp om ett starkare streck. Testet såg dock ut exakt som igår =/ Min förhoppning är att vänta några dagar med att testa igen nu, men vi får se hur det går :')

    Jag har verkligen varit inställd på att det SKA ta sig denna månad, så det skulle tyvärr kunna bidra till att jag inbillar mig såväl streck som att jag märker av samma saker som när jag blev gravid i höstas. Detta har stuckit ut båda ggr:na;

    *Ovanligt bubbel i magen

    *Blåsor i munnen och sprickor i mungiporna (förutom nu och i vad som senare visade sig vara v. 3 i höstas så har jag inte haft något av det på minst 10 år).

    *Jag går sakta ner i vikt helt utan att göra något särskilt (detta känns helt ologiskt, men under de få veckor jag hann vara gravid i höstas tappade jag 5 kilo utan illamående eller nåt sånt. Och nu har jag tappat drygt 1 den senaste veckan trots att min vikt normalt går uppåt mellan ÄL och mens och sen tillbaka till utgångsläge från mens till ÄL).

    Så jag lär bli rejält besviken om det inte tagit sig... bara att hoppas i några dar till antar jag...

    Hur går det för dig? Har du kännt av något du tycker känns som tecken? :)


    Förstår hur du känner! Räknar bara ner till söndag just nu och vill bara testa. Funderar på att testa på fredag morgon tidigast.

    Jag har tagit så många test o alltid fått negativt då vi försökt i 1 år nu i juni. Fick ju min pcos diagnos i februari så är ganska så Depp och less på allt. Försöker att inte förvänta mig något..

    Jag har under förra veckan tis-lör känt stikningar i magen o i livmodern, samma i brösten fast inte alls lika markant. Sen idag vaknade jag upp med huvudvärk o smått illamående, men vet inte om det var för jag sovit dåligt.

    Annars inget annat, sen vet jag inte om jag inbillar mig, man uppmärksammar det minsta lilla avvikande så vi får väl se helt enkelt. Men hoppas verkligen!!

    Drömde i natt att jag fick ett plus så hoppas det kanske är ett tecken
  • Babyglitter
    oshark skrev 2019-05-06 14:30:54 följande:

    Jag har aldrig använt Ovitrelle själv men har hört att man kan få falskt positivt av sprutans hormoner i tio dagar efter.


    Ja har också hört det. Därför försöker jag vänta ut så länge som möjligt
  • Babyglitter
    Lunne skrev 2019-05-06 15:56:33 följande:

    Förstår att det känns jobbigt =/ Men om du precis har börjat med Letrozol så finns det ju hopp att det inte ska ta så lång tid till nu när de ser till att du får ÄL :) Håller tummarna för att drömmen var en sanndröm!


    Min andra omgång med letrozol och första gången med ett fint ägg och ovitrelle. Tar inte äl test för min gynekolog sa att det inte var lönt. :)

    Tack jag hoppas verkligen det!!
  • Babyglitter
    GlitterLina skrev 2019-05-06 22:48:28 följande:

    Idag kom mensen :(

    Ätit dibbekur letrozol, så verkade iallafall få ägglossning.

    Så hoppas nästa gång får både ägglossning & barn!


    Åh vad tråkigt! :(

    Lycka till
  • Babyglitter
    Lunne skrev 2019-05-13 13:30:54 följande:

    Jag får tyvärr konstatera att jag inbillade mig allt, då mensen kom precis på BIM igår =/ Hur har det gått för dig?


    Ah vad tråkigt :( hoppas nästa gång tar sig!

    Händer inte mycket här, idag är det 15 dagar sedan ovitrelle och testade igår men negativ. Och ingen mens ännu.. vet inte riktigt hur långt tid det tar för mensen att komma och när den ska komma efter ovitrelle
  • Babyglitter
    Lunne skrev 2019-05-13 17:14:42 följande:

    Tack! Jobbigt att inte veta när det varken blir plus eller mens... Det var länge så för mig också, men nu verkar Flo-appen ha lärt sig förutsäga min mens korrekt på dagen, så det är åtminstone skönt. Hoppas det blir ett plus till slut för din del i alla fall!


    Fick min mens igår :(

    Så imorgon börjar jag på letrozol igen för tredje gången, ska på vul på torsdag nästa vecka. Så hoppas det tar sig denna omgången
Svar på tråden Letrozol - följas åt?