• Nelle83

    Letrozol - följas åt?

    Vicktoria88 skrev 2019-10-13 16:11:44 följande:

    Tusen tack för era fina råd och erfarenheter! Glömde ju skriva att jag är på cd 40 idag så tre dagar efter jag fick sådär ont i magen, kan inte riktigt säga att det kändes som ett hugg dock, mer som en kramp i hela nedre magen :p Men jag tar ert råd och avvaktar några dagar till. Håller tummarna för att vi alla får ett plus snart!


    Det är därför vi har varandra här inne

    Säg att du hade ägglossning på CD 26 eller 27. Då har du BIM idag eller i morgon så än finns det hopp för ett plus. Om inte det så kanske mensen kommer av sig själv de närmsta dagarn!

    Men håller givetvis tummarna för ett fint plus!

    Kram!
  • Nelle83
    Asplövet18 skrev 2019-10-14 20:09:42 följande:

    Hoppar in här då jag började min första kur igår. Jag vet inte om jag har någon egen ägglossning men har pco så jag antar att den uteblir då och då, så 2,5 år har gått och inget hänt... min mens tog slut igår och idag är jag så vätskefylld och har ordentliga mensvärksliknande kramper :(


    Hej

    Välkommen hit! Spännande med första kuren.

    Men usch så jobbigt att du har så ont

    Jag hade visserligen också väldigt ont denna kuren! Hade kraftig mensvärk fram till ägglossning dag 34!!

    Hoppas att det bara är ett tecken på att kroppen jobbar på för att bygga slemhinna och släppa ägg! Om du får värre smärtor så tycker jag att du ska ringa gyn.

    Ska du på VUL?

    Kram!
  • Nelle83
    qaswas122 skrev 2019-10-14 20:35:45 följande:

    Vad tror ni? I onsdags visade ultraljudet en äggblåsa på 16mm, gyn trodde att jag skulle ha ägglossning om 4-5 dagar, så då bör det ju ha skett nu. Vi har haft sex varje dag. Känner inte heller något tryck/obehag nere till höger på magen, vilket jag tidigare gjorde. Då borde äl ha skett nu, antar jag? Brukar alla era symtom försvinna hastigt efter äl? 

    Det är ju så lätt att försöka "känna efter", trots att man inte vet vad man letar efter eller om det ens går att känna något. Så jobbigt, längtar redan tills att få ta gravtest, men har låga förhoppningar och är ändå inställd på att det inte blir någonting. Hur går man tiden att gå?! 


    Låter som att du har haft ägglossning. På mig försvinner symtomen direkt efter ägglossning. Har alltid rejält ont på ena sidan men när ägglossningen har skett så släpper det helt! Denna gången så kände jag när ägget släppte. Det gjorde fasligt ont under en stund på jobbet i fredags och sedan släppte det helt och kom inte tillbaka.

    Så om du inte har några känningar längre så låter det som att du har haft ägglossning

    Använder du inte ägglossningstest?

    Jag gör det och det stämde. Med vad jag kände. Fick utslag på torsdag morgon och kväll. Eftermiddagen efter att jag hade känt ägglossningen så var det negativt

    Lycka till!
  • Nelle83
    qaswas122 skrev 2019-10-14 21:22:47 följande:

    Tack för svar! Min gyn har sagt att jag inte ska använda äl-test, då mina provsvar visar att jag troligen kommer visa falskt på ägglossningstest.. Kanske kan det vara värt att testa nästa gång ändå (om det inte blir något nu, vill säga?).

    Och vad häftigt att du känner ägglossningen så tydligt. Jag har nog inte haft äl på ganska många år, innan denna omgång letrozol iallafall. Så jag vet liksom inte hur det brukar vara.  

    När har du bim? 


    Okej, jag förstår då ska jag inte lura dig till något

    Ja det är ganska häftigt!

    Va spännande för dig! Ska du på VUL för att kolla hur det växer?

    Jag har BIM den 24-25/10.

    Kram
  • Nelle83
    bonzo skrev 2019-10-16 07:40:30 följande:

    Mens idag. Två dagar sen och jag hann få ett svagt svagt plus på stickan . Så någonting var på gång. Trist med mens men ändå glad att dubbelkur letrozol verkar funka på mig . Bara att ta nya tag :)


    Nej så tråkigt har tänkt så mycket på dig!

    Men så roligt att något var på gång då vet du att det fungerar ny omgång och ny chans nu!!

    Tror att det är din månad nu!

    Stora kramar
  • Nelle83
    qaswas122 skrev 2019-10-17 20:57:57 följande:

    Hur går det för dig? Har du några känningar eller är det som vanligt? Jag har svårt att låta bli att "känna efter", även om det är såååå tidigt ifall att det skulle ha tagit sig. Här har jag iallafall mer flytningar än vanligt, och har haft sedan efter äl. Men det kan ju visserligen även vara tecken på att mens är på g... 


    Hej på dig

    Jag har inga symtom alls denna gången.. Har alltid molvärk från ägglossning till mens men nu, ingenting! Märkligt.. Fast mer flytningar har jag också sedan ägglossning fast det kan ju som du säger bero på att mensen närmar sig..

    Har du något mer tecken än flytningar?

    Tiden kryper fram, haha
  • Nelle83
    qaswas122 skrev 2019-10-18 10:56:25 följande:

    Håller med om att tiden kryper fram. Bara 9 dagar sedan jag var på vul, känns som om det har gått betydligt längre än två veckor.  

    Men är ju inte helt konstigt om du inte känner något, så tappa inte hoppet! Det är ju ännu så tidigt. :) Men vad lustigt att du brukar ha molvärk men inte har det nu.

    Jag tyckte igår kväll att jag hade känningar i höger äggstock (där äggblåsan var), men förstår inte varför då äl troligen varit för flera dagar sedan. Idag svag molvärk, men kan ju också vara ett tecken på mens. Men mycket (och tjocka) flytningar, vilket jag aldrig annars har. Visserligen har jag ju inte heller haft äl på... ja, jag vet inte ens hur länge. Så har absolut ingen aning om det är tecken på mens eller graviditet haha. Jag tänker att jag ska börja smygtesta med tidigt test på onsdag. Längre än så kan jag nog inte hålla mig. ;) kram!


    Jag tycker att det känns som att det var 2 veckor sedan jag hade ägglossning men så är det bara 1, haha

    Låter som ett bra tecken att du hade ont i höger äggstock där ägget var! Jag har en teori, inte alls vetenskaplig

    Men jag tror att när det gör ont i den sida där ägget släppte så är det att det spänner i äggledaren. Eftersom ägget befruktas i äggledaren och sedan vandrar ner till livmodern så är ju ägget större än det är om det är obefruktat. Alltså borde det ju bli mindre plats i äggledaren och då kännas som värk som sagt inget vetenskapligt, bara min egen teori

    Tror att det är så för dig och att du kommer att få ett fint plus! Jag kommer också ha svårt att hålla mig till BIM!

    Klart att du ska börja på onsdag

    Ja det är väldigt märkligt att jag alltid har kraftig molvärk i 2 veckor innan mens och nu, inget..

    Håller tummarna för oss båda!

    Kramar
  • Nelle83
    qaswas122 skrev 2019-10-18 11:32:46 följande:

    Det kan väl mycket vara så! Jag är bara rädd att mitt ägg aldrig släppte och att det är därför det känts på höger äggstock, men å andra sidan så hade jag ju alla andra tecken för äl så jag tror jag mest överanalyserar, det om något är jag bra på hehe.. Hade varit sååå kul med ett plus. Och nervöst! Men jag har en bra känsla.

    Ja att du inte har värk denna gången  kan ju faktiskt också vara ett gravtecken. Din kropp kanske inte förbereder sig på mens.  Det får vi hoppas. Har du varit gravid tidigare?


    Det tror jag inte! Tror definitivt att ägget släppte för dig Jag tror att det är din tur nu! Hur länge har ni försökt?

    Ja det kanske är så hoppas!!

    Jag har varit gravid 3 gånger tidigare. Har 2 barn 8 & 6 sedan hade jag ett missfall innan andra barnet. Har blivit gravid direkt alla 3 gånger. Nu har vi försökt i 11 månader och inte ens ett missfall.. Märkligt det där! Tror att det har satt sig psykiskt på mig. Har blivit helt besatt av detta med att bli gravid och blivit deprimerad på köpet nu har jag börjat gå hos en psykolog så jag hoppas att det kan minska stressen som jag har.

    KRAM
  • Nelle83
    qaswas122 skrev 2019-10-18 13:48:45 följande:

    Jag hoppas verkligen det! Vi har försökt sedan i juni, så inte jättelänge. Men endast två doser av letrozol under denna tiden! Denna gången är första med äl, så första rättvisa försöket egentligen. 

    Åh men vad tufft. Och konstigt att det gått så lätt tidigare men helt plötsligt är det svårare. Hoppas verkligen att det hjälper att gå till psykolog, och att du blir mindre stressad över det. Jag tror helt klart att det kommer bli din tur igen! <3 kram!


    Då är det ju egentligen första försöket kan man ju säga för er nu eftersom du inte har haft ÄL tidigare va spännande!! Håller tummarna stenhårt <3

    Tack för dina peppande ord. Ja det är väldigt tufft! Trodde ju att jag skulle bli gravid direkt när vi började i november förra året men icke! Kroppen strular på alla håll och kanter. Hoppas att det beror på stress och att psykologen kan hjälpa!

    Kul att följas åt <3

    KRAM
  • Nelle83
    qaswas122 skrev 2019-10-18 19:50:14 följande:

    Tack! Håller tummarna för dig med <3 Uppdatera gärna när du börjat ta grav-test! Hade du några tidiga symtom dina andra graviditeter förresten? :)


    Tack snälla <3

    Jag uppdaterar omgående! Du måste också uppdatera direkt när du testat!

    Första graviditeten så hade jag inga symtom alls innan. Minns att jag hade molvärk dagen jag testade (BIM). Andra graviditeten så hade jag inget symtom heller men det slutade i missfall v 7. Tredje graviditeten så mådde jag illa från ÄL+8 ända fram till v 26. Första graviditeten var en flicka och tredje en pojke. Tror att de var så olika pga olika kön.
Svar på tråden Letrozol - följas åt?