Inlägg från: Anonym (Cec hemmafru) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Cec hemmafru)

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    Det finns förstås alla sorters förhållanden oavsett vad parterna sysslar med. Det finns hemmafruar som, efter en gemensam överenskommelse, servar sina män och så finns det hemmafruar som är lyxhustrur och inte gör ett skit. Och allt där mellan förstås. 
     Så vad som är vanlig är helt oviktigt så länge som du känner att du inte trivs med ert upplägg. Du förtjänar att må bra och älskar din man dig så vill han också att du ska göra det. 
     Jag själv är hemmafru och servar väl till viss del. Eftersom att jag älskar att göra det. Jag älskar att exempelvis servera familjen vid bordet. Jag älskar att hitta på små överraskningar. Jag trivs med att göra mycket förarbete så att allt flyter smidigt för familjen. För detta får jag en enorm uppskattning från både maken och barnen. Maken har förstås hoppat in och tagit allt ansvar om jag blivit sjuk eller tillfälligt mår dåligt på annat vis så han förstår hur mycket jag gör och är så tacksam över det. Och det är han duktig på att visa. 

  • Anonym (Cec hemmafru)
    Fiona M skrev 2019-02-24 13:16:58 följande:

    Du menar att du har lika mycket att säga till om i hemmet och angående ekonomin som din man?


    Varför skulle man som hemmafru inte ha det? Vi är ett lag och utan bådas arbetsområden skulle vårt liv se helt annorlunda ut. Varför skulle man vara värd mindre eller ha mindre bestämmanderätt bara för att man inte drar in pengar? Den uppfattningen ser jag ofta hos kvinnor som INTE är hemmafruar, men jag har aldrig stött på en västerländsk man med hemmafru som resonerar så.
  • Anonym (Cec hemmafru)
    korngryn skrev 2019-02-25 12:05:36 följande:

    Det är väl en synnerligen vanlig, så gott som allenarådande, uppfattning hos män som tjänar mer än sin fru att han ska bestämma eftersom han drar in pengarna. Läs vilken tråd som helst på vilket diskussionsforum som helst så får du se. Den som har har pengarna har makten, det är inget konstigt med det utan så har det alltid varit och kommer alltid att vara. ?Den som betalar fiolerna bestämmer musiken?, heter det ju.


    Var är det allenarådande? Jag känner inte igen det alls. Annat än hos kvinnor som INTE är hemmafruar.

    Man är ett lag och sammarbetar givetvis. Bådas åsikter väger givetvis lika tungt. Givetvis diskuterar man sig fram när man är oeniga. Bådas roller är givetvis lika viktiga.
  • Anonym (Cec hemmafru)
    Anonym (working girl) skrev 2019-02-25 14:01:48 följande:

    Det kan mycket väl vara så att ni har ett helt jämställt förhållande och lika stor bestämmanderätt i ert förhållande, men tyvärr har du en beroendeposition gentemot din man som försämrar dina utgångspunkter OM relationen skulle skita sig eller din man drabbas av en personlighetsstörning.


    Det handlar liksom inte bara om vårt förhållande. Du vet inget om vår relation. Vi båda är i viss mån beroende av varandra. Vi hade inte kunnat leva så som vi önskar om vi inte haft våra roller. Jag vet också mer om att vi inte kommer att skilja oss än vad du gör. Tycker du att det är naivt har jag inga problem att leva med det.
  • Anonym (Cec hemmafru)
    Anonym (Gå vidare) skrev 2019-02-26 10:19:36 följande:

    Du har inga problem att leva med det nu. När du blir lämnad så blir du och dina barn vårt problem.

    Jag har inget emot att betala skatt som går till ex barn, handikappade, flyktingar osv. Jag tycker däremot att det är onödigt att skatten ska gå till kvinnor som fullt medvetet och frivilligt satt sig och sina barn i skiten.


    Vilken tur då att det inte blir något lämnande. Att det inte blir någon skit att sitta i. Jag vill inte betala skatt för vård åt rökare, jag vill inte betala skatt för lättillgängliga aborter, absolut inte till flyktingindustrin och folkutbytet och en massa annat. Men tyvärr kan man inte välja.
  • Anonym (Cec hemmafru)
    Anonym (working girl) skrev 2019-02-26 15:16:35 följande:

    Det är klart att jag inte vet något om ert förhållande. Jag har inga synpunkter på det utan påpekar bara fakta. Beroenden kan fungera olika men det är svårt att komma runt att man behöver en inkomst för att leva.


    Så bra att det finns en inkomst då!
  • Anonym (Cec hemmafru)
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-26 08:07:29 följande:

    Såvida din man inte är handikappad är han inte beroende av dig. Han kan sticka när han vill och ta pengarna med sig.


    Han är beroende av mig för vår livsstil. Och jag av honom. Vilken tur då att han inte kommer att sticka(inte jag heller givetvis), jag särar inte för vem.som helst liksom.
  • Anonym (Cec hemmafru)
    Anonym (X) skrev 2019-02-26 08:13:12 följande:

    Din man hade kunnat betala för tjänsterna och levt som nu. Hur hade du klarat dig?


    Nej, det hade han inte kunnat. En moders/hustrus omvårdnad är något helt annat än vad exempelvis en städerska kan erbjuda.

    Ja, jag hade tagit ett sådant där vad heter nu det där exotiska...jobb,heter det va? Bland annat. Det är så intressant, så fort feminist-kvinnor får höra att man är hemmafru vill de veta alla detaljer om ens liv. Hur man sköter ekonomin, hur många barn man har, hur man sköter allt, hur ens förhållande är osv.... Och vad man hade gjort om livet förändrar sig(vilket mitt kan, men inte med en skilsmässa) . Handlar det däremot om en polis, en "influencer", en pensionär så är det "sköt dig själv och skit i andra". Intressant, minst sagt.
  • Anonym (Cec hemmafru)
    Anonym (Gå vidare) skrev 2019-02-26 16:41:23 följande:

    Men du betalar ju inte speciellt mycket skatt....

    Alla hemmafruar tror att dom inte kommer bli lämnade. Tills mannen träffar en söt kollega.

    Statistiskt så är det minst risk för skilsmässa i par som lever jämställt och har två bra löner.


    Ursäkta, jag vet att det är den största dygden i Sverige att tjäna staten.

    Jag tycker allvarligt synd om människor som är så otrygga i sina relationer/inte förstår att vara kräsen i val av partner.
  • Anonym (Cec hemmafru)
    Anonym (working girl) skrev 2019-02-27 09:42:26 följande:

    Ja. Hans inkomst. Därmed är du i en beroendeposition. Det går inte att komma runt. Du kan hävda att han är lika beroende av dig, men det är ju inte sant för alla tjänster han behöver kan han köpa. Jag är ledsen att det provocerar dig men det är fakta. Har som sagt inga synpunkter på din livsstil utan påpekar bara fakta.


    Vår inkomst. Eftersom att detta är ett äktenskap och vi är ett lag. Han kan inte köpa vad jag gör, det vet han också och hela familjen är så tacksam för min roll. Är jag provocerad? Jaså, det har jag inte känt av. Tror då verkligen att jag ine fått höra allt detta förr?
Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man