Inlägg från: Anonym (Kvinnofällan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinnofällan)

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    Nu har jag inte läst igenom hela tråden, men ögnat igenom TS:s inlägg...
    Och jag blir så ledsen Gråter
    Ju längre du stannar i ditt förhållande eller äktenskap, desto större otjänst gör du dig själv och dina barn. Jag vet inte om du har tänkt så?
    Att leva som familj innebär att ta hand om varann. Mentalt, psykiskt och praktiskt. Det har ingenting att göra med om man jobbar med lönejobb eller marktjänst.
    Var och en gör det hon eller han fixar bäst, enligt något sorts schema, utan att vara livegen och utan att må dåligt av det. Att känna sig utnyttjad för att den andra tar för givet att partnern grejar allt i hemmet, leder mer eller mindre fort mot ett avslut. Jag har varit där, så jag vet.
    Jag ser ert förhållande som väldigt ojämlikt, eftersom ditt arbete i hemmet möjliggör för din man att arbeta så mycket som han gör. Du utgör grunden och står för allt praktiskt. 
    Jag ser ert förhållande som utnyttjande, om du ursäkter att jag uttrycker mig så rakt.

    Självklart ska du ha ett eget liv. Du ska inte bli motarbetad för att du vill plugga eller skaffa ett eget jobb eller på annat sätt ha ett liv utanför hemmet. Med motarbetad menar jag att din man måste ta sitt ansvar och se till att du ges lika goda möjligheter att plugga, jobba, gå en kurs, skaffa en utbildning osv, som han har att jobba med det han brinner för, gå till gymmet, träffa kompisar och vad han nu hittar på. 
    Det här har ingenting att göra med vem som tar in inkomst till hushållet. Det har med vanligt sunt förnuft och jämställdhet att göra. Det har även med äktenskapslöften att göra. När man gifter sig lovar man varandra att ta GEMENSAMT ansvar för barn och hem. Ansvar är absolut inte lika med pengar. Om nu någon därute trodde det.  Ni som trodde det får lov att tänka om. Det kan ni lämpligen göra genom att placera TS i mannens roll, han som har ett jobb han älskar, som får allt serverat och kräver total uppassning. Sätt då mannen i uppassarrollen och låt honom göra all marktjänst och serva sin fru med specialbeställningar medan hon gör det hon älskar, drar in pengar och inte tar det minsta ansvar för det praktiska arbete ett fungerande hem och nöjd familj kräver.
    Du ser ju det här själv TS, eller hur?
    Dina tankar har du haft ett tag och du ska inte ignorera dem. 
    Se till att du får insättningar till pensionen som motsvarar vad han drar in genom sin inkomst. Du ska inte gå som en förlorare när pensionen närmar sig, bara för att du tog hand om hans barn och hem och den jättebebis han är - med fullständigt heltäckande marktjänst. Oavlönad, icke pensionsgrundande. 
    Stå på dig och var klok. Se över din situation, främst den framtida ekonomiska.
    Du är värd det bästa Hjärta
    Kram
Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man