Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?

    En avstängd demokrat skrev 2019-05-02 22:41:14 följande:
    Jag tycker staten borde ta sitt ansvar för barnen i betydligt större utsträckning. Det är helt sinnessjukt att vi tillåter föräldrar att ta med sina barn till en krigszon där de får växa upp bland terrorister med stor risk för en väldigt tidig död. Inte en enda vänsterskribent har stått upp för dessa barn när vi hade chansen att göra skillnad.
    Hahahah! Du tror alltså att de tog eftermiddagsflyget till Raqqa. Business class kanske? Och på flyget fick de fylla i små lappar där man skulle ange det huvudsakliga syftet med resan och ingen uppgav "terrorism". Så konstigt!

    De flesta tog nog en charter till Turkiet och reste sedan vidare.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FL dödaren skrev 2019-05-03 23:23:10 följande:
    Med hjälp av några enkla AI-algoritmer hade man enkelt kunnat stoppa 90% av terror-resorna innan de blev av.

    Men vem vet? Regeringen kanske inte ville stoppa dessa resor. Sverige har blivit av med rätt många mördare. Övriga terrorister har man numera total koll på. Win-win.
    Nej, det hade man inte. Människor radikaliseras och eftersom vi inte bor i en 1984 Big Brother-mardröm har inte staten koll på allt och alla. Kallas frihet.

    Sedan är det inte ett lagbrott att köpa en resa. Det är inte förrän du ansluter dig till ett terrornätverk som du begår ett brott och när kriget i Syrien bröt ut var det naturligtvis olagligt att utföra terrordåd, men inte att ansluta sig. Man kan inte blir skyldig retroaktivt.

    Dessutom kan man inte anta att alla som reste  till Syrien skulle ansluta sig till IS. Människor KAN faktiskt resa dit för att hjälpa på olika sätt och försöka få loss familj, släkt och vänner. Man dömer inte människor utan bevis och rättegång.

    Jag önskade att det inte skrevs så mycket egenhändigt påhittad "fakta" utan när man inte vet vad man talar om kan man vara klädsamt tyst.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Erik den gode skrev 2019-05-05 21:35:58 följande:
    Så du menar att SÄPO inte registrerar potentiella terrorister?
    Jo, men inte alla som reser till Turkiet.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Evalotta2 skrev 2019-05-16 14:10:06 följande:

    Om döda IS-terrorister lämnar ett testamente om att återvändande barn ska placeras i religiösa hem så tar socialen i Göteborg stor hänsyn till det så hur rätt är det att mot barnen som kanske hamnar hos nya IS-sympasitörer?


    Svårllöst det där, men man kanske kunde tänka sig att man placerar sådana barn hos muslimer som inte sympatiserar med IS.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    LenaL79 skrev 2019-05-17 08:46:13 följande:
    Ja, vi alla känner för barnen.
    Javisst är det så, svenska barn är Sveriges ansvar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Xenia skrev 2019-05-17 17:31:11 följande:
    Varför utgår du från att de svenska barnen med IS-föräldrar kommer att bli arbetslösa och förtidspensionerade? Du skriver som om du kunde se i en kristallkula hur det blir. Men du vet inte, du är bara förskräckligt pessimistisk och negativ. Det verkar gälla 60-80 barn och de kommer att ruinera Sverige?
    Det är en del av den främlingsfientliga retoriken och följer med som ketchup på korven när man pratar om invandrare eller personer med utländsk anknytning.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2019-05-19 08:55:36 följande:
    Du kan jämföra med "tyskeunger" i Norge.

    Så länge barnen är identifierbra som barn till islamstiska terrorister så kommer de att stötas bort av samhället - i högre eller lägre grad. Det är det ena.

    Det andra är att de, om de tillåts få komma tillbaka till den miljö de härstammar ur, rimligen kommer att fortsatt leva på det sätt som gjorde deras föräldrar till islamister.

    Det finns inget kontroversiellt över att förutspå att dessa barn kommer att ha sämre chanser än barn som inte är födad av islamistiska terrorister.
    Det kontroversiella är att du utgår från att om en person i en familj/släkt är terrorist eller har terroristsympatier så gäller det alla.

    Kallas rasism att döma individer efter andra människor.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2019-05-19 21:46:27 följande:
    Världen består inte bara av "vettiga" människor och nyckeln till framgång är att de inte kan kopplas till sin forna identitet. Till sin faktiska bakgrund. Sedan, om man tittar på alla ungarna, så är en del av dem garanterat gamla nog för att själva har varit en aktiv del av kalifatets terror.

    Deras föräldrar blev terrorister pga den miljö de vistades i. Det är liksom motsatsen till att "det sitter i generna". Om vi bara tar de mest kända barnen (Skråmo-ungarna) så har deras morfar redan låtit deras mormor, som själv är islmistisk terrorist, få umgås med dem. Det är precis sådant samhället måste förhindra.

    .
    Nä ingen naturlag säger att det går åt helvete för dessa ungar men att säga att de har oddsen emot sig är inte kontroversiellt på något sätt.

    Jo, människor som delar din inställning kommer säkert att göra livet surt för dessa barn. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Johan H skrev 2019-05-20 14:13:31 följande:
    Eftersom jag inte förstod frågan hen? Menar du han eller hon???
    Sammanhanget förklarar: "hem".
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    LenaL79 skrev 2019-05-22 23:00:23 följande:
    Hur vet man att barnen är svenska medborgare? Hur fastställer man identiteten på ett rättssäkert sätt?

    Vi svenskar och vårt välfärdssystem är extremt lättlurade och enkla att utnyttja på ett otillbörligt sätt av människor som så vill. Vi har blivit kända för det och till och med vår svenska statsminister har erkänt att vi är naiva.

    Har du sett Janne Josefssons program om hur lättlurade vi är och att det finns massor av människor som vill utnyttja vår naivitet, godtrogenhet och lura vårt välfärdssystem? Tror du att det kanske kan finnas någon risk att någon vill lura oss och vårt välfärdssystem även i fallet med IS-terrorister och det som uppges vara deras barn?
    Hur tar man reda på om du är svensk medborgare? Hur fastställer man din identitet? Dina föräldrar kan ju bara påstå att du är deras barn. Måste vara helt omöjligt
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?