Inlägg från: Anonym (allvarligt?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (allvarligt?)

    Väntar fel kön, krossat förhållande

    TS, både du och din fru behöver psyk-hjälp i denna situationen, både individuellt och som par. Även dottern kan behöva stöd, det låter på dig som om hon påverkas även om hon inte är delaktig i diskussionerna.

    Jag vet att du och alla andra hoppas på det bästa, men du måste se till att du är 100% förberedd för värsta tänkbara scenariot.

    Se till att söka pappaledigt osv så du inte står med två barn i famnen och inte kan få ledigt från jobb på två-tre månader. Du bör även involvera soc och ev BUP redan nu. OM värsta tänkbara händer behöver du soc och BUP för att få ensam vårdnad om båda barnen och ev hindra frun från (obevakat) umgänge med minst pojken (om det finns risk att hon kräver det och sedan skadar honom) och ev även flickan.

    Det är inte läge att dalta med frun eller hoppas på att saker löser sig, det är överlevnadsläge som gäller.

  • Anonym (allvarligt?)
    möjligt skrev 2019-03-14 23:00:45 följande:
    Det här är bara farligt!

    Frun har än så länge inga tendenser att skada sig själv, det ofödda barnet, sin dotter eller någon annan.

    Hennes resonemang är sjukt men det har nu kommit ett par exempel ovan i tråden på att det ibland slår lite slint hos vissa under en graviditet och i en majoritet av fallen så löser det sig.

    I detta fallet så är det ?värsta ? TS fru hotar med är att lämna barnet med honom och inte befatta sig med det, vilket ju också blir TS bästa scenario om hon inte ändrar sig.

    Vad tror du kan bli konsekvensen om du sätter igång massa myndighetsprocesser för att tom ta fruns dotter ifrån henne?

    Med lite otur får det henne att känna sig ännu mer trängd, låst, missförstådd och desperat så att hon drar till typ sydamerika och tar med dottern
    Betydligt farligare att bara lalla runt och hoppas på att frun inte plötsligt kör en kniv i magen på sig själv.

    Att kontakta soc betyder inte att de kommer och tar dottern imorgon, det betyder att pappan och soc utarbetar en plan för hur de ska agera om mamman inte repar sig. Mamman behöver inte ens veta något än.

    Pappan kan lätt gömma dotterns pass, jag betvivlar att mamman ens har sinnesnärvaro att fixa falskpass för tillfället.

    Det är viktigare att skydda barnen än att mjäka sig just nu. Och inget av det jag skrivit är något som frun ens behöver få veta (förutom önskan om att hon ska prata mer psykolog) innan nedkomsten.
  • Anonym (allvarligt?)

    Inte hjälper det heller att sitta bredvid och rulla tummarna och hoppas på att allt ska lösa sig.

Svar på tråden Väntar fel kön, krossat förhållande