• Carolinv

    När är det ”okey” att starta familj?

    Hej! För att göra en lång historia kort.

    Träffade en kille för 2,5 månad sedan. Dejtat sedan dess. Vi är nu i ett förhållande och vill satsa seriöst på varandra. 9 års skillnad mellan oss. Min mamma gillar inte honom. Vi vill dock båda ha barn men vi bor inte tillsammans och har egentligen aldrig varit ensamma mer än några timmar pga boendesituationer där vi båda har inneboende.

    Som sagt har vi extrem barnlängtan båda två. Försöker tänka logiskt och bara vara med varandra och reda upp ?livet? dvs ev flytta ihop och se hur det funkar innan vi skaffar barn.

    Ska man tänka så jäkla mycket eller bara låta saker ha sin naturliga gång ?

  • Svar på tråden När är det ”okey” att starta familj?
  • Fjäril kär

    Ett barn är ett stort ansvar och jag kan ju personligen tycka att ni måste tänka till ordentligt. Ett barn är inte som en hundvalp som går att lämna tillbaka om det inte fungerar.

    Tänk efter rent praktiskt hur ett barn påverkar ert liv, vardag och bendesituation.

  • Frenja07

    Oj.. ja ni bör ABSOLUT inte skaffa barn utan att känns varandra. Ett barn har man gemensamt ansvar över i minst 18 år, då är det en väldig fördel att man skaffar barnen med någon man känner och kan tänkas samarbeta med. Flytta ihop och lär känna varandra, ha ett stabilt boende och god ekonomi.. då kan ni börja planera för barn.

    /från en som INTE lydde mina egna råd.

  • Pentra

    Vänta med barn tills ni har haft ett välfungerande förhållande i 3 år; där ni hunnit med att "leka av er" tillsammans, lärt känna varandra ordentntligt och gått igenom vardagliga ting och påfrestningar (skratt/gråt/glädje/ilska/sorg) med gott resultat tillsammans; samt att ni båda är i 30-årsåldern. ... Med vänlig hälsning, Pentra

  • Jw83

    Först ska ni ha trygg bostad och ekonomi. Sedan så ska ni känna varandra väl och ha ett flerårigt, problemfritt förhållande bakom er. Ert barn förtjänar väl det?

  • erikaABC

    Man ska ha en egen bostad
    Man ska ha jobb
    Man ska ha känt varandra i flera år . Då vet man hur den andre reagerar vid motgångar, stress mm

  • shift
    Pentra skrev 2019-03-04 10:53:08 följande:

    Vänta med barn tills ni har haft ett välfungerande förhållande i 3 år; där ni hunnit med att "leka av er" tillsammans, lärt känna varandra ordentntligt och gått igenom vardagliga ting och påfrestningar (skratt/gråt/glädje/ilska/sorg) med gott resultat tillsammans; samt att ni båda är i 30-årsåldern. ... Med vänlig hälsning, Pentra


    Varför 30-årsåldern? 

    Annars håller jag med om att ni borde ha varit tillsammans och bott ihop en längre tid utan större problem i relationen. Ni borde också tänka igenom hur det skulle fungera rent praktiskt och ekonomiskt med barn i er vardag, och ta ett ansvarsfullt val därefter. 
  • GGN

    Det där låter inte som en bra situation att skaffa barn i...

    Jag tycker man ska ha:

    - Stadig inkomst och/eller en rejäl buffert.

    - Tryggt boende.

    - Varit sambo minst ett år.

    - Ha pratat om föräldraledighet med mera, matvanor och uppfostran. Hur den som tar den mesta föräldraledigheten kompenseras. Pratat om ekonomi.

  • Arlene

    Du påpekar att han är 9 år äldre, är det för att du är väldigt ung?
    annars spelar ju åldersskillnaden ingen roll.

    Ett barn är ett stort ansvar och mycket jobb. Man måste komma överens om hur man delar föräldraledighet, hur man ska göra med ekonomin, kanske någon är hemma längre med barnet. Hur ser man på uppfostran.
    Man behöver ha ett ordnat boende och ordnad ekonomi.
    Barn kostar mycket.
    Det bästa är att man bor ihop ett tag och lever vardagsliv ihop dvs vardagssysslor i hemmet, både stressiga dagar och roliga dagar.
    Att man hinner göra saker ihop och lära känna varandra osv.
    i början när man bli ihop gör man ju oftast bara roliga saker ihop och är nykär.
    För att förhållandet ska hålla är det bra att även se tråkiga vardagar och alla sidor hos personen både sämre och bättre.
    Men bra att planera hur man vill leva ihop och dela upp vardagen.

    Man är ju två om barnet i minst 18 år.l

    Men annars är det när bägge vill bilda familj, en del vill vänta i flera år, en del vill skaffa barn efter ett kortare tag.
    Men boende och ekonomi är väldigt viktigt.

Svar på tråden När är det ”okey” att starta familj?