• Anonym (TS)

    Är det rimligt att vara ifrån sitt barn en hel månad och sen kräva detta?

    Har en son på 1 år och 9 månader. Blir två år i maj. Pappan till barnet bor hemma hos sin mamma. För han har massa problem med allt möjligt. Ska även sitta i fängelse snart. Nu har han snart inte träffat barnet på en hel månad för han har haft annat för sig. Nu kräver pappan att han ska ha umgänge med barnet plötsligt i april. Då vill han börja med två nätter. Jag bestrider två nätter då jag tycker att dom ska ta det varsamt med tanke på sonens låga ålder och börja med en natt. Eller helst bara en dag. För dels ska man inte behandla barn med att komma och gå hattigt och sen ska sonen inte behöva sova borta så länge direkt när dom inte setts på så länge. Är jag ute och cyklar? Ska man inte successivt öka umgänget i den åldern? Pappan bodde med oss tidigare. Men ändå. Sen att han är omdömeslös med mycket annat är ett annat kapitel.

  • Svar på tråden Är det rimligt att vara ifrån sitt barn en hel månad och sen kräva detta?
  • Anonym (TS)

    Han har varit hos barnet. Dock är det jag som tagit hand om barnet hela tiden. Sen sist han sov där var det farmorn som sov med barnet och tog pojken på morgonen tills pappan hade sovit ut. Jag gillar inte heller att han hållt sig borta pga han plötsligt tycker att jag är dum i huvudet. När han gillade mig gick det minsann bra att vara närvarande. Han var även borta 3 månader från barnet i somras. Då var pappan sur på mig också.

  • Anonym (TS)

    Pappan vägrar så det kan jag inte.

  • Anonym (TS)

    Kan man vägra umgänge vid gemensam vårdnad?

  • Anonym (TS)

    Jag har inget intresse för mig själv. Eller jag drömmer om avlastning. Men jag tycker man kan ta det varsamt i början och börja med en dag eller natt.

  • Anonym (TS)

    Jag kommer inte kunna hämta barnet efter en natt. Denna man är helt omöjlig att resonera med. Han är även hotfull ibland och tänker inte som oss andra. Jag har fått diverse hot genom åren. Han har aldrig satt barnet främst och detta med två nätter är bara för att han vill bestämma. Logiken i att inte vilja träffa sitt barn på en månad men plötsligt är två nätter super viktigt går inte ihop.

Svar på tråden Är det rimligt att vara ifrån sitt barn en hel månad och sen kräva detta?