Inlägg från: Anonym (Olika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Olika)

    Varför är vissa tjejer mer utsatta för sexuellt ofredande än andra?

    Olika tjejer befinner sig i olika miljöer. Vissa tjejer befinner sig betydligt oftare i miljöer där risken för ofredande är högre.

    Samma sak med umgänget.. Vissa typer av tjejer kanske umgås oftare med fel sorts människor..

    Och så vidare...

  • Anonym (Olika)
    Anonym (Felix) skrev 2019-03-21 20:38:23 följande:

    Ja jag håller med, tror det är lite så med.


    Sen finns det säkert andra saker också. Som redan påtalats i tråden så är vissa lärare offer än andra.

    Det kanske handlar om subtila signaler och hur tjejerna för sig, hur de uppträder och rör sig. Ger de sken av att vara sårbara och osäkra, eller rör de sig självsäkert och tryggt? Kan mycket väl handla om små subtila och knappt märkbara saker som avgör..

    En tredje grej som säkert också till del är omedveten är nog också hur man reagerar på själva ofredandet. Här kanske det handlar om förmåga att snabbt (och medvetet/omedvetet) läsa en presumtivt farlig social situation. Vissa är nog helt enkelt mycket bättre och snabbare än andra på det. Och vissa kanske reagerar snabbt och de-eskalerar, eller ger sig ifrån situationen, medan andra lyckas förvärra situationen för sig själva?

    OBS att jag inte menar att det någonsin är offrets fel!

    Och jag tror inte att någon människa går helt säker. Men var vi befinner oss och vilka vi ungås med råkar nog kunna va en riskfaktor bland annat

    Observera också att jag här inte pratar om grova överfallsvåldtäkter utan om ?ofredande?. Ett lite brett begrepp.. kan va lite allt möjligt, både stort och smått.
Svar på tråden Varför är vissa tjejer mer utsatta för sexuellt ofredande än andra?