Inlägg från: Josefinehej |Visa alla inlägg
  • Josefinehej

    BF december 2019

    Hej alla som plussat. Själv är jag gravid med andra barnet vecka 8(7+0) idag. Efter att ha konstant spytt i flera dagar och varit sängliggandes har jag fått lergigan comp utskrivet idag, vilken räddning!

    Jag ser att några skriver om bruna flytningar. Vill inte skriva detta för att skrämma eller oroa någon men ändå dela med mig om min erfarenhet. Kan tillägga att jag haft ett flertal missfall och ett utomkveds, och vår första son är tillverkad via IVF.

    I oktober 2018 så var jag med om något jobbigt. Jag var på ultraljud i vecka 9+6 och allt såg då bra ut. Bebisen rörde sig och hjärtat slog. Några dagar efter försvann alla mina symtom och jag kände mig inte längre gravid.. detta hände dock i min första graviditet också så funderade inte jättemkt över de men kände ändå starkt i magen att NÅGOT var fel. I vecka 13+0 (dagen innan KUB) får jag bruna flytningar, inte mycket men det kommer då och då. Börjar få lite ont i magen men bara lite. För ett hemskt rus genom kroppen att något är fel! Åker in på gynakuten och får det konstaterat.. bebisen har dött i vecka 10 någonting.. fruktansvärt. Aldrig känt mig så lurad av min egen kropp! Sedan dess har jag lovat Mig själv att lita på magkänslan och kolla upp om något känns fel. Så tråkigt och gå runt och tro att man är gravid .. och så är man inte de.

    Kram på er!

  • Josefinehej

    Mitt MA började med lite bruna flytningar och lite mensvärk men inget speciellt. Tog flera dagar innan det blev lite blod. Allt var bra på ultraljudet i vecka 10 där hjärtat slog och det rörde sig. Bebisen verkar ha dött några dagar efter ultraljudet.

    Jag skulle råda alla att inte fundera hemma om det är jobbigt, utan åka in och kolla!

  • Josefinehej

    Hur svarar man direkt till någon?

    Till LB2016:

    Jag har också det som du har tror jag. De sa till mig på gynakuten att: Moderkakan sitter lågt och delvis iför modermunnen. (Där bebisen ska ut)

    Detta märkes då jag fick en medelstor/stor blödning helt plötsligt och jag åkte då in pga. Orolig. Då såg de detta på VUL. De ska kolla om Moderkakan har flyttat upp sig på RUL (18/7) och sedan har man fram till typ vecka 30 på sig att den ska hinna flytta sig, annars blir det KS. Så be BM kolla på rul!

  • Josefinehej
    LB2016 skrev 2019-06-24 18:55:19 följande:

    Okej, sa de att du ska bara leva som vanligt? Ska på RUL 30/7 så ska ta upp det. Får rätt så ömmande livmoder vid fysiskt aktivitet har du det med? Känns precis som om något ?hänger? ner efter att man varit lite stående och aktiv, lugnar sig dock fort när jag sätter mig ner och vilar men känslan är läskig ändå..


    Ja jag ska leva som vanligt men jag känner å andra sidan ingenting av detta heller som du verkar göra! Jag Har en bekant som har samma sak och hon ska också leva som vanligt.

    Om du känner att det känns obehagligt så kolla upp de tycker jag. Be att få en extra koll?
  • Josefinehej

    Hej, jag har bf 9/12 med andra barnet. Jag har en son som är 3 år. Denna gång beräknas vi få en flicka. Jag har som plan att jobba till ca 2 veckor innan. Min förra graviditet gick bra och inga större krämpor men jag jobbade i princip hela vägen in i förlossningssalen och kände mig helt slutkörd, det vill jag inte göra om igen! Min son föddes 5 dagar innan BF (IVF graviditet) och vägde 4535 så denna gång ska jag bli utredd för diabetes och få gå på TUL samt inte behöva gå över tiden. Denna graviditet är ?naturlig?.

    Någon annan som fått ?större? barn tidigare och känslor kring det?

  • Josefinehej

    [quote=79813108][quote-nick]Körsbärsdalen skrev 2019-08-07 08:54:03 följande:[/quote-nick]Första vägde 4,7 kg i 40+6, och jag skulle bli igångsatt senast på BF när jag väntade andra barnet (och få hinnsvepning i vecka 38 och 39 för att se om det kunde dra igång). Men hon kom i 37+0 av sig själv istället.

    Är gravid med 3an nu, och jag räknar med att han kommer ligga pp ca +37 % som sina syskon. Skillnaden denna gång är att jag inte oroar mig desto mer! Lär nog bli igångsatt senast på BF denna gång med, så jag är inte rädd för att få ett alldeles för stort barn.

    Fördelar med större barn är ju att de har mer kraft själva vid utdrivningen, och har man fött ett stort barn tidigare brukar det gå bra nästa gång med! De kommer ju ha koll på barnets tillväxt för dig denna gång [/

    Hej, tack för svar! Hur mycket vägde din 2:a i 37+0? Ja jag är nog inte speciellt rädd egentligen, för förlossningen gick ju bra med sonen och efter 20 min krystande var han ute och jag sprack grad 2. Men jag känner ändå verkligen inte att jag vill gå över tiden! Sedan kanske en flicka är mindre men det vet jag inte om det ens stämmer att flickor är Mindre än pojkar :)

  • Josefinehej
    Körsbärsdalen skrev 2019-08-07 10:06:34 följande:

    Hon vägde 3,6 kg i vecka 37+0, vilket gjorde att hon klassades som lika "för stor" för tiden som sin bror. Så jag räknar med samma storlek på nästa, och hoppas därför att han väljer att komma i vecka 38-39 av sig själv Tyckte det gjordd mycket ondare att krysta ut dottern som ändå var mindre - och det tog längre tid (trots att jag fött 12 månader tidigare...). Så tredje barnet får gärna hjälpa till lite mer än andra gjorde


    Okej! Vad skönt ändå att det startade av sig självt i 37+0, något jag drömmer om haha. Naturlig start när bebis är färdig utvecklad! Får se hur detta slutar helt Enkelt! Jag känner igen ditt alias, du har inte gjort ivf 2015?
Svar på tråden BF december 2019