Inlägg från: Ellie08 |Visa alla inlägg
  • Ellie08

    BF december 2019

    Hej :) plussade iförrigår på BIM-4 och beräknat förlossningsdatum är 15/12. :) första barnet och sjunde försöket för oss!

  • Ellie08

    Jag har haft molvärk, illamående och extrem trötthet sen i princip ÄL+5. Efter plusset (BIM-4) så har jag mått så sjukt illa och varit super trött. Jag har inte fått tid på hälsosamtal förrän 25 april, inskrivning någon vecka efter och ultraljud är i juni. Jag kommer nog att be om tidigare ultraljud då jag har anlag för tvillingar hehehe..

  • Ellie08
    z19 skrev 2019-04-10 17:32:31 följande:

    Bim+1 idag

    Hur mår alla som plussat? Testar ni fortfarande?

    Fler som är rädda för kemisk grav?

    Jag börjar iaf bli lugn... testen håller sig tydliga som tur är. Sist blev dem bara svagare o svagare.


    Jag testade kanske ngn gång innan BIM och då var det fortfarande plus så jag har släppt testandet helt för jag har fortfarande molvärk, ömma bröst och trötthet. Enligt FLO så är jag i vecka 5 dag 3. Jag har bokat tid hos BM och första samtal är den 25 april. Min kollega tror att jag har tvillingar i magen iom att hon tycker att jag har fått mage hahah är ganska svullo denna vecka. Hur känns det för dig? Hur går det för er andra?
  • Ellie08
    LBP91 skrev 2019-04-13 10:22:45 följande:

    Igår kväll när jag gick på toa kom det lätt bruna flytningar på pappret. Bara när jag torkar mig, inget i trosorna och likaså idag. Blev så klart orolig. Nån annan som har så, är i V 5 (4+5). Förstår ju att eftersom det är brunt är det gammalt blod som kommer ut men vill veta vad det kan beror på. Min temperatur är forfarande hög så jag tror inte jag behöver oroa mig jättemycket för missfall, jag har inte heller ont som man bör ha i så fall. Mår ju fortfarande illa på morgonen och har ömma bröstvårtor/bröst. Om det skulle vara blod från när ägget fäste så är det 17 dagar sedan, om man tittar på tempkurvan, tar det verkligen så lång tid för en nidblödning att komma ut? Eller kan det vara att man är lite extra ömtålig och att det kam blöda från när man har sex?


    Jag fick exakt likadant 4+2. Det var bara gammalt skit som kom ut och inget mer än så - det är ju ungefär vid tidpunkten eller veckan man skulle ha haft mens egentligen så inte så konstigt när man tänker efter. Jag fick panik och detta var på jobbet. Gick till en kollega som är mamma och hon sa; brunt betyder gammalt skit, klar rött är det du ska oroa dig för. Sen var det inget mer sånt resten av veckan! Kram!
  • Ellie08

    Jag är riktigt orolig tjejer. Jag har under påsken varit så förkyld och hostat och känt mig febrig. Jag har dock endast tagit receptfria läkemedel som jag har kollat med farmaceut att man får ta som gravid. Jag är i vecka 7 nu (6+2). MEN jag har de senaste två dagarna haft bruna flytningar när jag har torkat mig - knappt något på trosskydd. Jag är så jäkla orolig - har utöver det även kommit in i illamående deluxe, lite molvärk och ryggvärk men inget som har varit konstigt förutom just flytningarna. Jag fick det tidigare ungefär då jag skulle haft mens men det varade bara en förmiddag sen var det över. Detta har pågått nu i två dagar och hittills inget rött. Jag ringde min BM som har haft så fucked up bemötande mot mig så jag skällde ut henne för den attityden som hon har haft och hur hon har i princip skrattat bort ens oro. Jag har bytt BM och mottagning och ska på hälsosamtal nästa vecka. Usch är så orolig att den här förkylningen och hostan har varit för mycket för bebis :(.

  • Ellie08
    osofin skrev 2019-04-25 06:45:28 följande:

    Jag har varit sjuk i början av tre av mina fyra graviditeter (som lett till barn). Vinterkräksjuka, akut bronkit (hosta), förkylningar, extremt hög feber med hallucinationer etc.

    En frisk graviditet klarar väldigt mycket. Bebis är skyddad i magen. MEN såklart du blir orolig. Det skulle jag också bli.

    1. Bra gjort av dig att skälla ut bm. Önskar jag hade gjort det med henne som jag pratade med sist. Jag har tack och lov fått en annan som jag verkligen trivs med men denna BM är så otrevlig i telefon och säger så dumma saker.

    2. Lita på magkänslan och stå på dig.

    Jag har 11 missfall i bagaget. Och fyra barn. Under graviditet nr 3 så blödde jag hela första trimestern - alltså störtblödde - och det var 50% chans att hen skulle klara sig. Jag är glad åt alla kontroller jag gjorde då för att stilla min oro.

    Själv är jag påväg till sjukhuset i skrivandets stund. Ska på VUL. fick tid på KK vilket oroar mig lite för de har behandlat mig så illa när jag varit där med missfall och så. Men jag hoppas på att få se en frisk liten bebis idag.

    Är i vecka 8+2


    Åh lycka till. Uppdatera gärna hur det har gått på VUL. Jag har haft lite mindre bruna flytningar idag och har kvar grav symptom som illamående, trötthet och ömma bröst men ska på hälsosamtalet på nya mottagningen berätta för BM om flytningarna och oron så förhoppningsvis kan de kolla om bebis mår bra. Jag fick bra magkänsla och bemötande när jag ringde till denna mottagning och bytte till dom så det känns mycket bättre idag.
  • Ellie08

    Jag läser att det är många som har varit på tidig ultraljud.

    Jag hade ju bruna flytningar i 4-5 dagar och var dunderförkyld v. 6-7. Jag är i v.8 nu och har superillamående med kräkningar, fortfarande lite täppt och super stor svullen mage. Jag var hos barnmorskan i början av veckan och frågade om jag kunde få tidig ultraljud med tanke på mina flytningar och här tycker jag att min nya BM sa något (iaf för mig) bra och lugnande.

    Mina flytningar var aldrig rött och jag hade inte ont. Det gick över av sig själv så gammalt skit som kom ut plus sköra slemhinnor. Har fortfarande illamående som blev tom värre med kräkningar, får se det som hälsotecken. Är det då lönt för mig att stissa upp mig med att göra vul eller så kan jag gott tänka positivt och vänta till när jag ska göra ultraljud/kub om typ tre veckor. Jag har sett att man har skrivit här om MA/ofostrig grav osv. Jag väljer faktiskt att ignorera såna meddelanden och det är inte för att förminska allas struggle utan för att jag är ganska orolig av mig i normalfallet och tänker typ det värsta varje gång och jag bestämde mig för att inte göra det mer. Exempel är när jag skrev att jag hade bruna flytningar så skrev många att de hade fått missfall. Sånt tar ju på en psykiskt. Varje gång jag torka mig i 4-5 dagar så kollade jag efter rött blod och mådde superdåligt. Vet inte vad jag ville ha sagt med detta inlägg förutom att jag försöker skydda mig själv psykiskt genom att tänka positivt o tänka att allt är bra och det funkar faktiskt även om många tycker man är delusional haha :)

  • Ellie08
    oshark skrev 2019-05-03 08:04:10 följande:

    Jag tycker du gör helt rätt Anledningen att tidigt UL var rätt för mig är dels att jag inte kommer göra KUB, så då skulle jag inte få se bebisen förrän i v.18 typ, och dels för att jag har haft problem med mina cykler och därför har en känsla av att det gick för lätt (fast det tog nio månader) och har därför haft svårt att faktiskt ta in att jag är gravid. Jag ville därför göra UL för att se att det faktiskt finns en liten en där inne innan man börjar berätta för folk. Jag tänker dock också positivt och även om jag nojar lite om jag mår mindre illa någon dag (det är väl naturligt tänker jag eftersom man bär på något så värdefullt) så är mitt mantra att allt är normalt


    Jag förstår dig helt och hållet, det tog 7 månader för oss och jag har fortfarande svårt att fatta det ibland hehe. Får man fråga varför du inte kommer göra kub? Jag har hört så sjuka grejer från kollegor, vissa barnmorskemottagningar erbjuder inte ens Kub eller informerar om det, saker och ting bokas in väldigt sent, inga tillväxtultraljud osv. Så länge man själv får välja så är det super oavsett vad man väljer. Jag var ju tvungen att byta BM för min dåvarande BM hade bokat KUB väldigt sent. *suck*.

    Jag tycker det känns så mycket bättre nu när jag har slutat noja haha!
  • Ellie08

    Gällande illamående. Något som hjälper mig är att jag innan jag lägger mig fixar en vattenflaska med färsk mynta, pressad lime eller halv citron och vatten. Lägger det i kylen. Vaknar på morgonen, spyr galla och sen går till köket, fixar knäckebröd med mild mjukost på och med det så dricker jag mynta/lime vattnet. Jag mår visserligen illa resten av dagen men jag kräks inte upp det. Bara ett tips för er som vill prova detta! Kram

  • Ellie08

    Är i vecka 11 och har kubultraljud om två veckor. Blir första ultraljudet. Nervös men hoppas verkligen att bebis mår bra och allt går bra. Jag har fått ganska synlig mage. Första barnet. Har haft väldigt mycket illamående och kräkningar men det får man tåla så länge bebis mår bra, blir lite nojig över att min mage är så synlig och så stor som den är. Hur är det för er andra?

  • Ellie08

    Hade kub ultraljud idag. Kunde inte sova under natten, var som en zombie pga oro. Såg bebisen och den hoppade runt, hade benen i kors, stirrade rakt in i ultraljudsmanicken när vi försökte då den att vända på sig, en livlig en. Allt såg bra ut och BM sa att hon inte kommer att erbjuda Nipt för att det behövs helt enkelt inte iom att det är en frisk bebis. Vilken lättnad och som jag pustade ut. Fick även reda på att jag är en vecka mer gravid än vad jag trodde så BF är 11 december och inte 17 december som jag först trodde. Hoppas det fortsätter gå bra och jag håller tummarna för er alla som väntar svar osv. Kram!

  • Ellie08

    Jag var på RUL idag - gjort KUB runt v 13. Bebisen fötter, ben, lår, armar och tror skallen mättes samt njurar tills det sa stopp. Bebisen vägrade samarbeta och låg i en ställning som gjorde så att BM inte kunde mäta hjärta och kroppen ordentligt så får gå dit igen i veckan. Men vi kunde iaf se att det var en pojke hehe :). Känns lite småsurt, får sån stress för att hade velat att gå därifrån och veta att allt är OK och inte bara typ halva delen av undersökningen, men en envis unge är det minsann! Hur har det gått för er andra?

Svar på tråden BF december 2019