Inlägg från: Enmsik |Visa alla inlägg
  • Enmsik

    BF december 2019

    Hänger på här nu, då jag plussade idag på äl+11 (bim-3). BF 22 december! Sjukt! Nu hoppas vi bara att allt går bra och att det framförallt sitter där det ska då vi opererade bort ett x i januari som satt på äggstocken.

    Heja decembergruppen! :D<3

  • Enmsik
    Ingentingviktigt skrev 2019-04-15 10:00:06 följande:

    Det blev inget ultraljud för mig idag, barnmorskan menade att det var för tidigt (vecka 7, 6+6). Får fortsätta vara orolig fram till på torsdag då jag ska till IVF-mottagningen.


    Vad ska du kolla? om hjärtat slår?


    Jag har fått ett tidigt VUL inbokat i v.6 (5+2). men det är bara för att se så att det sitter rätt. så man ser förmodligen inte hjärtat hos mig då, säkert bara hinnsäcken. :)

  • Enmsik

    Liten färsk blödning efter sex som gravid. Fick det igår kväll men nu ingenting.. Är det så vanligt som man läser om utan att det är någon fara?

  • Enmsik
    Värphönan skrev 2019-04-15 11:55:46 följande:
    Jag har läst att det innehåller hormonstörande ämnen så jag är lite kluven jag med. Det har kommit till den tiden på året jag brukar slinga och tona håret. Funderar på att ta det som ett tillfälle att spara ut min naturliga färg. 
    slinga är ju bättre än färga och tona hela håret. vid slingor (med hätta) kommer ju inte blekmedlet så nära huden till skillnad från färg som man använder i hela håret och hårbotten. Det är vad jag har hört men vågar inte lova något. men tycker även att det låter logiskt. Min mamma och moster har slingat under graviditet och det har inte varit några problem. :)
  • Enmsik
    Stellan11 skrev 2019-04-16 15:45:34 följande:

    Precis gjort vul o fått sett ett pickande hjärta <3 dock inget jag tror på än ändå eftersom jag fått sett de tidigare innan missfallen också. Men känns bra at veta att allt står rätt till JUST NU iaf:)


    Åh vad härligt! Hur långt gången är du? :)
  • Enmsik
    Stellan11 skrev 2019-04-16 18:21:00 följande:

    Enl sista mens 6+2 men enl mätning idag 5+6 så var kul att kunna se ett start hjärtljud ändå :)


    Åh då kanske jag får se något också. Är på 5+2 när jag ska på VUL (har gått på letrozol osv så vet när jag hade ägglossning). Känns dock tidigt med 5+2 men ska mest se så att det sitter rätt då vi hade ett utomkveds i januari. men vore ju härligt om man skulle kunna se ett pickande hjärta redan då. :)
  • Enmsik
    Ingentingviktigt skrev 2019-04-15 15:48:28 följande:

    Hur tänker ni andra kring Kub-test? Jag kan verkligen inte bestämma mig, vet inte hur jag skulle reagera på dåliga siffror. Tänker t.ex att jag absolut inte skulle göra abort om det visar stor sannorlighet för Down syndrom, men vet inte om jag skulle vilja veta om den risken i förväg.


    Vi ska göra kub men mest för att vara förberedda. Om det visat högrisk har vi pratat om att gå vidare bara för att se vad det är (om det är något). För oss är det självklart att vi kommer behålla vårt barn om det visar sig vara trisomi 21 (downs syndrom). Det finns ju dock allvarliga trisomier som kan göra att barnet inte överlever utanför magen osv. Då kanske vi funderar över våra valmöjligheter. Men så långt det går vill jag ha min bebis oavsett. <3

    Till er som är oroliga över downs syndrom. Gå in på

    Instagram och kolla på juliabergman_ . Hon har världens finaste och goaste pojke som heter Milan, som har downs syndrom. Jag tänker även att ett barn är ett barn. Känner att jag skulle ändå vara lyckligt lottad om jag fick en så go pojke (eller flicka) som han. :)
  • Enmsik
    Stellan11 skrev 2019-04-16 20:15:11 följande:

    De var tveksamt om vi skulle se något nu i 6+2 o när hon mätte till 5+6 så var hon förvånad att vi lyckades se hjärtat så bra:) bm förberedde mig på att vi kanske inte såg något hjärta att jag då fick en ny tid om en veckan detta hade jag själv ställt in mig på redan innan också :)


    Ja precis. Ne jag har förberett mig på att bara se själva hinnsäcken. Det är därför jag är där så tidigt. :)
  • Enmsik

    Tidigt VUL idag i v. 5+2. Pga operation av utomkvedshavandeskap i januari. Det sitter rätt i livmoder i alla fall! :D dock Såg man inte mer än en hinnsäck, men det var väntat och jag hade blivit förvarnad. Haha. men läkaren kunde eventuellt se lite av gulesäcken, men hon var inte helt hundra då det inte syntes så bra. hinnsäcken var i alla fall även den v 5+2 enligt storleken på den så det bådar gott. Läkarna var lite irriterade på hon som bokat in mig då man oftast inte ser något foster så tidigt. Men jag ville främst se att det sitter rätt så jag slipper oroa mig för operation igen.

    Jag fick en ny tid om 3 veckor för att se den lilla larven om allt går bra:D känns dock fortfarande inte på riktigt.... kanske blir verkligare på nästa VUL. :)

  • Enmsik
    LB2016 skrev 2019-04-29 12:01:00 följande:

    Idag har jag börjat få lite ont i nedre delen av magen ner mot underlivet när jag står upp/är aktiv blir det för mycket går det även mot ryggen. Känns som lite ilande mensvärk. Går över efter en liten stund när jag sitter och tar det lugnt.. Någon som upplever samma eller haft likadant innan? Är i v.6 och första graviditeten är så orolig för utomhavandeskap..


    Så har jag nu. :) Gick in i v. 7 idag. Var på ultraljud förra veckan och det visade sig att graviditeten satt på rätt plats hos mig i alla fall. Vid mitt utomkveds hade jag starkare mensvärk och svimningskänslor. Nu ilar det mer som du beskriver. Känns lite som när man hade växtvärk i benen som barn fast i livmoderområdet så jag ser det positivt. :) Är det utomkveds så märker du det då man vanligtvis känner av staaark smärta. Jag kunde inte gå upprätt när jag fick så ont. Hoppas allt är bra hos dig. Men kom ihåg att om du får ondare så ring 1177 så brukar de kontakta kvinnoklinikerna/gyn för bestämma om man ska åka in eller inte. :)
Svar på tråden BF december 2019