Inlägg från: oshark |Visa alla inlägg
  • oshark
    Frekvens skrev 2019-04-14 09:40:07 följande:

    Stort grattis! Samma här, BF 24 dec! Haha :)


    Världens finaste julklapp <3
  • oshark

    Hur tidigt blev ni illamående?

    Jag har haft en sån där lätt åksjukeillamående-känsla hela dagen igår och idag. Alltså ÄL+12 och +13. Gravid vecka 3+5. Är inte det lite tidigt..?

  • oshark
    dreamdancer skrev 2019-04-15 17:50:47 följande:

    Jag har haft lite smått illamående nu idag på morgonen, efter frukosten. Var tvungen lägga mig igen en stund och då gick det så småningom över. Sen nu på eftermiddagen igen innan middagen. Tror det gått för länge mellan mina mål mat idag. Ska försöka småäta lite mer  Inget överväldigande illamående hittills dock... Har kommit lite i vågor och sen gått över.


    Ingentingviktigt skrev 2019-04-15 18:25:52 följande:

    Jag kände illamående för första gången i vecka 5 och var orolig över brist på illamående första dagarna efter pluset. Första gången trodde jag iofs att jag bara var åksjuk, men det blev genast bättre efter jag ätit ett äpple. Nu i vecka 7 har illamåendet känts av varje dag när det gått för långt mellan måltiderna. Idag gjorde jag misstaget att äta en fryspizza, läste sen efteråt att fetmat kan göra illamåendet värre. Mådde iofs illa när jag hade fikat en tårtbit tidigare i veckan också, men kopplade inte att det kunde varit grädden då, trodde bara det blev för mycket.


    Tack för svar! Jag går in i v.5 idag. Mår illa när jag inte äter. Så fort jag tar något (vad som helst, te funkar också) blir det bättre.

    Jag är bara lite orolig att jag ska gå upp för mycket i vikt. Är som startvikt 8 kg över min må-bra-vikt (fick konditionsträningsförbud samtidigt som jag slutade med p-piller och gick upp massa i vikt för att jag tyckte synd om mig själv och ett symptom av p-pillerstoppet var att jag var hungrig hela tiden).
  • oshark
    Ingentingviktigt skrev 2019-04-16 09:38:04 följande:

    Jag var nog mer hungrig i vecka 5, än vad jag är nu. Nu blir jag väldigt hungrig, men väldigt snabbt mätt när jag väl börjat äta. Det kommer väl säkert ändras igen. Eftersom jag har diabetes måste jag försöka tänka mer på vad jag äter. Så är väl bara bra att min kropp reagerar med mer illamående mot pizza, chips och godis nu. Försöker hålla blodsockret relativt balanserat när jag småäter med hjälp av körsbärstomater, gurkbitar, morötter, frukt och nötter, min kropp verkar nöja sig bara den får något i magen, även om det i princip bara är vatten som i gurka. Vad som tillfälligt tagit bort illamående är ibland att dricka ett stort glas vatten. Tänker att annat jag skulle vilja testa är minimajs och blomkålsbitar. Men ibland måste jag småäta annat som salta kex, vindruvor, saft och smörgås. Själv ska jag få träffa en dietist på onsdag just för diabetesen. Det kanske finns tillgång till såna även på vanlig mvc?


    Min mamma är kostrådgivare och den BM jag har skrivit in mig hos är expert på träning som gravid och hsr skrivit böcker om det. Så förhoppningsvis blir det bra, jag är bara lite orolig eftersom jag inte har världens bästa viljestyrka i vanliga fall och måste jag äta konstant för att inte må illa kommer det kanske gå åt pipan med vikten haha.

    Nu åt jag vindruvor för 10 min sen och mår redan illa igen. Vatten har jag märkt gör det värre om jag inte äter samtidigt. Har inte varit gravid tillräckligt länge för att testa hur fet mat påverkar illamåendet dock, men har iaf inget sötsug just nu
  • oshark

    Gud vad nojig man blir när man inte har lika mycket symptom som dagen innan. Ska det hålla på så här i fyra veckor till (tills mitt tidiga UL)?? Hur överlever man det haha!

  • oshark
    Anonym (D92) skrev 2019-04-20 16:00:43 följande:

    Massa värk tänker jag är bra, visar ju att livmodern växer så jag gillade när jag kände de förrut fastän de inte är vidare skönt. Nu när de är helt borta blir man orolig, men ska försöka inte tänka på det heller. Hoppas det inte är några konstigheter för någon av oss :)

    Hur har ni gjort som gjort tidigt UL? Jag har inskrivning på fredag men kan man få göra de samtidigt eller måste man be om se på förhand?


    Jag ringde och frågade min mvc. Ska på inskrivningsbesök om tre veckor och vill göra tidigt UL samtidigt. Får betala själv men det är det så klart värt. Hur som så är mitt UL med en annan person än min BM så jag tror det är bäst att ringa och fråga.
  • oshark
    Anonym (Lollo) skrev 2019-04-26 16:00:28 följande:

    Tack för svar, det har lugnat mig! Och stackars du, hoppas verkligen att illamåendet försvinner snart! Ja det är som du skriver, jag önskar mig lite illamående just för att känna av att jag faktiskt är gravid. Har genomgått flera ivf försök och är väldigt rädd att inte få behålla denna lilla.. Jag antar att mina symtom (morgonpigg, minskad hunger och avsmak för sötsaker) också är gravidsymtom eftersom det är tvärtemot så som jag brukar känna :) Ska försöka njuta av att inte må illa så länge det håller i sig. Trevlig helg allihopa!


    Jag har också BF runt jul! 23-25 dec beroende på vilken app man frågar, men hade ÄL 2 april och mensens första dag var 19 mars.

    Jag mådde exakt som du beskriver veckan innan jag plussade, dvs från att ägget fäste till BIM - och som du brukar jag aldrig känna så. Vaknade av mig själv en timme innan klockan ringde hela veckan. Sen kom illamående, ömma och svullna bröst och tröttheten som ett brev på posten tillsammans med plusset. Så jag tror som du säger att det visst är symptom, bara en annan typ av symptom
  • oshark
    Anonym (Lollo) skrev 2019-04-26 20:59:48 följande:

    OMG vi har exakt samma första mensstart och äl!!! Finns du i Stockholm?Tänk om vi hamnar på samma BB hahahh :D Jag vet att mitt äl var den 2/4 eftersom jag hade mitt äggplock då. Så befruktningen skedde på den dagen på eft. Efter att ha läst era beskrivningar över hur kämpigt det kan vara med illamåendet så får jag nog vara tacksam över att slippa känns det som! Hoppas du mår bättre snart!


    Haha, ja, Stockholmare!
  • oshark
    Honsomlängtar skrev 2019-04-29 11:45:06 följande:

    Gick in i vecka 9 idag och rasar hitills bara i vikt pga spyor och illamåendet.

    Vet att de inte är farligt för min del då jag redan var på en övervikt men känns ändå jobbigt för är rädd att inte ärtan ska få sin näring.

    Nån annan här som gått ner :(?


    Bebisen är jättebra på att ta vad den behöver av dig, så om det är någon man ska oroa sig för i såna lägen är det egentligen mamman men som du säger så om du redan har lite övervikt har ju bebisen också mer reserver att ta från. Jag tror inte du behöver oroa dig. Det som är väldigt viktigt om du inte får i dig så mycket mat är att du får i dig vitaminer och mineraler. Att du tar kosttillskott och ser till om det går att du inte spyr upp dem.

    Hoppas det blir bättre snart!
Svar på tråden BF december 2019