Ge mig tips på fyllning i smörgåstårta
Jag tänkte göra två stycken smörgåstårtor. En skaldjur och en köttbaserad.
Jag vill ha med en leverpastejfyllning, en tonfiskfyllning och en skinkfyllning.
Ge mig alla tips ni har :)
Jag tänkte göra två stycken smörgåstårtor. En skaldjur och en köttbaserad.
Jag vill ha med en leverpastejfyllning, en tonfiskfyllning och en skinkfyllning.
Ge mig alla tips ni har :)
Bredbar leverpastej blandat med bostongurka.
Strimlad skinka med philadelphiaost.
Är det jag brukar använda i smörgåstårta.
mittkok.expressen.se/recept/smorgastarta-med-skinka-leverpastej/
Den brukat jag göra. Väldigt uppskattad och relativt enkelt och billigt.
Tonfisk i olja blandas med majonnäs, finskuren purjolök och lite citronpeppar, smaka av. Två lager mellan hönökakor, garnera överst utifrån och in med hackad tomat sen hackad gurka, hackad kokt äggvita och innerst hackad äggula.
Ett lager kan vara Creme Fraiche mixat med majo och rom från fisk...du vet såna där små glasburkar med orange kaviar. Sen lägger du räkor i lagom mängd uppepå. Du bör smaka av smeten så den får bra sälta. Kanske några droppar lime i också kan du ta.
Det andra lagret kan du ta creme Fraiche med finhackad rökt skinka. Givetvis, smaka av med salt o lite peppar. Creme Fraiche suger åt sig mkt smak.
Uppepå, räkor, ägg, ost, rostbiff, vindruvor etc. Det blir ju som en tavla. Det är roligt o göra.
Jag gjorde smörgåstårtan med vanliga franskabröd. Skar bort kanterna och lade upp dem i ett mönster 3x4 skivor. Sen förberedde jag skivorna med Creme Fraiche tunt på bägge sidorna så inte ovanstående beskrivna smet skulle sugas upp för mkt.
Tusan, nu blev jag sugen!
Ett lager kan vara Creme Fraiche mixat med majo och rom från fisk...du vet såna där små glasburkar med orange kaviar. Sen lägger du räkor i lagom mängd uppepå. Du bör smaka av smeten så den får bra sälta. Kanske några droppar lime i också kan du ta.
Det andra lagret kan du ta creme Fraiche med finhackad rökt skinka. Givetvis, smaka av med salt o lite peppar. Creme Fraiche suger åt sig mkt smak.
Uppepå, räkor, ägg, ost, rostbiff, vindruvor etc. Det blir ju som en tavla. Det är roligt o göra.
Jag gjorde smörgåstårtan med vanliga franskabröd. Skar bort kanterna och lade upp dem i ett mönster 3x4 skivor. Sen förberedde jag skivorna med Creme Fraiche tunt på bägge sidorna så inte ovanstående beskrivna smet skulle sugas upp för mkt.
Tusan, nu blev jag sugen!
Lobster roll fyllning passar väldigt bra i en smörgåstårta.
Sen om man har hummer eller andra skaldjur spelar mindre roll.