Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Varför skaffar ni barn?

    Vad tråkigt att du har en så negativ bild av livet som förälder! Särskilt när vi bor i ett av de få länder i världen där vi har stora möjligheter att kombinera jobb och hemliv på ett bra sätt. 

    Du säger att man har 2 timmar på sig när man kommer hem att umgås med barnen. Jag utgår från att du talar om småbarn då? Äldre barn lägger sig ju senare, som du kanske vet. Sedan har du helger, semestrar, föräldraledighetsdagar osv. Det finns många tillfällen att umgås mer intensivt och njuta av att bara vara tillsammans. 

    Om det är något jag rekommenderar, så är det att skaffa barn. Så himla roligt och underbart att vara förälder! Jag vet att inte alla tycker det och många vill helt enkelt inte ha barn, men om man känner att man skulle vilja det så gör det bara! Du kommer inte att ångra dig. 

  • Mrs Moneybags
    washo skrev 2019-04-11 15:19:21 följande:
    Det du skriver om är ju också en variant av lek t.ex skogen men var du närvarande i skogen med honom?
    För barn är det mesta lek om föräldrarna är närvarande på barnets villkor. 
    Är man på en lekplats t.ex och inte ser barnet och istället glor i telefonen hela tiden, ja då är man inte närvarande och det skapar inga goda relationer.

    Seriöst hur kan en 3åring tycka museum är roligt framför en lekpark med gungor rutschkanor eller rita, måla sparka boll m.m.??? 
    Ett museum med närvarande föräldrar kan absolut vara en komplement lek men knappast kan den ersätta det små barn tycker om. 
    Jag tror mest att det var ni vuxna som ville besöka museum eller shoppa på stan men intalade er om att barnet gillar det. Det heter självbedrägeri :)

    Jag har absolut inte pratat om att man ska vara hemmafru.
    Man måste verkligen inte leka barnlekar med sina barn om man inte vill. De flesta barn har kompisar både på förskolan och i bostadsområdet som gärna vill leka den typen av lekar. Lek är utvecklande, men den bästa leken är den fria leken som barnen hittar på själva, tillsammans. 

    Sedan är det ju inte så många år som barn vill leka på det sättet. Du talar mest om små barn, förstår jag, men stora barn vill kanske hellre spela kort eller tv-spel, gå på någon kul utställning eller åka och titta på något tillsammans. 

    Det verkar som om barn = problem för dig? När fick du den uppfattningen och varför? 
  • Mrs Moneybags
    washo skrev 2019-04-11 15:45:25 följande:
    Man måste visst leka med barnen. Det är otroligt viktigt eller förkastar du all vetenskap?? Barnens förebilder är föräldrarna först! Du verkar friskriva dig från det ansvaret och rekommenderar fria lekar. Det är sorgligt.

    Ett barn skapar sina allra första relationer med sina föräldrar och då är det oerhört viktigt att föräldrarna ser, hör barnet och finns för de. Skadas de första relationerna är risken stor att framtida relationer kommer vara destruktiva. 

    Det ser man på vuxna individer idag vars barndom har präglats av att föräldrar inte kunnat uppfylla den rollen. Dessa vuxna är ofta trasiga. 

    Ja jag pratar om småbarn.Trygga barn, när de blir vuxna kommer ha bra relationer med andra som vuxna. 
    Du har nog missförstått mig. Jag pratar om hur föräldrar är, inte om hur barnen är!
    Men ta det lugnt. Tror du på fullt allvar att man måste leka med sina barn? Var har du vetenskapliga bevis för det? En fin relation med sitt barn måste inte baseras på lek, det finns massor av sätt att vara nära och närvarande utan att leka kafferep eller nalle går till doktorn. 

    Du har helt enkelt en extremt negativ bild av barndomen och föräldraskapet. Det får stå för dig. Min bild är diametralt annorlunda. 
  • Mrs Moneybags
    washo skrev 2019-04-11 17:07:33 följande:
    Då har du väldigt unik 3 åring som älskar museum eller så uppfostrar du honom till lillgammal :) det sistnämnda finns det gott om
    Gå på valfritt museum vilken helg som helst. Det formligen vimlar av treåringar och andra små nyfikna barn där. Vad är det som säger att små barn inte skulle vara intresserade av att lära sig om natur och kultur, vetenskap mm på sin egen nivå? Det finns många utställningar som riktar sig till barn. Jag var på Operan med min son när han var 4. Hur kul som helst! Barnopera, då. 

    Du verkar ha väldigt snäva regler för hur man får umgås med sitt eget barn. Tur att de flesta barn har föräldrar som följer sina egna intressen och tankar om vad ett barn kan göra. 
  • Mrs Moneybags
    washo skrev 2019-04-12 10:57:13 följande:
    Allt lek ska vara på barnens villkor!
    Inte på vuxnas villkor!
    Hahaha! Men om man som mamma inte leker med barnet då.... Skrattande

    Då får de leka på sina villkor med någon annan. Vilket av barn 1 och barn 2:s villkor ska gälla...???  

    Du har verkligen snurrat in dig i detta. 
Svar på tråden Varför skaffar ni barn?