När vi i höstas firade av en kollega som flyttade till annan kontinent var jag en av dem som ansvarade för skaffningen.Kravet var att det skulle vara enkelt,maten skulle klara sig utan kyl och gå snabbt att duka fram. Tallrikar fick bli fina av papper och glas fanns att tillgå. Bestick ville vi undvika. Ca 60 personer skulle komma.
Vi beställde på ett storköp olika sorters frallor, rågrutor, bagels etc och beräknade tre per person. Vi hade några glutenfria också, eftersom vi kände till att två gäster hade glutenintolerans. Smörgåskex fanns.Till det bregott, olika ostar från hårdost som mycket vällagrad svecia till stora kvarnhjul brie, spansk manchego, norsk jarlsberg och ordentliga stycken roquefort. Flera korgar med päron och blå druvor. Vi hade både öl (även alkoholfritt), mineralvatten och rött och vitt vin i 70-80-kronorsklassen.Vi valde flaskvin, ser trevligare ut.
Till kaffet hade vi makroner i olika färger och smaker och de beställdes från ett konditori. Vi valde bort tårta eftersom det innebar kladdig disk och det hade vi inte tid till.
Det var rätt enkelt att ordna festen. Planering krävdes förstås, men allt flöt smidigt och allt smakade bra. Inte märkvärdigt alls, men rikligt och gott.