Inlägg från: Kapten Krok |Visa alla inlägg
  • Kapten Krok

    På vilket sätt är att bära Hijab feminism ?

    Det är lite märkligt att i väst där man är fri att bära vilka plagg man önskar så är det "modigt" och feministiskt att bära Hijab. Det tom firas Hijabens dag då västerländska vänsterfeminister trillar över varandra för att visa hur "inkluderande" de är att bära Hijab för att stödja sina muslimska "systrar". Samtidigt som kvinnor i muslimska länder tar av sig slöjan i protest och riskerar misshandel, förföljelse och långa fängelsestraff. 

    Men i väst tycker man det vara viktigare att försvara kvinnors rätt att bära Hijab än rätten att slippa. 

    Att se det som ett feministiskt uttryck är horribelt. Jag är inte emot religiös klädsel och symboler så länge det inte går emot andra krav som kan finnas i samhället t.ex. vad gäller möjligheten till identifikation, hygienskäl etc. Inom judendom och kristendom är att täcka sitt hår ett sätt att visa vördnad för Gud men i islam är anledningen ett moralisk påbud. Kvinnor skall vara "anständiga" och inte visa sitt hår och ansikte för andra män. Det är "dåliga" och promiskuösa kvinnor som inte bär slöjor. Imamer jämför kvinnor med och utan slöjor som godisbitar med eller utan papper och jämför obeslöjade kvinnor som smutsiga som alla flugor (dvs andra män) har varit på. 

    Feministiskt uttryck !??

  • Kapten Krok
    CarinaL26 skrev 2019-04-13 23:10:41 följande:
    Ja, vissa muslimska feminister kanske anser det. Menar du att de är representativa för feminismen i allmänhet?
    nej även tex Veronica Palm 

    Sen så är det ju inte bara feminister som tycker så utan många på vänsterflanken (och inte bara där). Man väljer att blunda vad gäller islam. Det förekommer hedersmord och kvinnlig omskärelse i Sverige och det görs i princip inget alls (mer än komma med tomma ord). Jag tror inte att de är så korkade (el tja kanske) att de inte förstår vad som händer men att hatet mot det västerländska kapitalistiska samhället med sina "patriarkala strukturer" är starkare än vad man bryr sig om kvinnor (el fattiga, homosexuella el trans). 

    Jag är ganska säker på att vi kommer få höra många ångerfulla uttalande när det väl går upp för dessa männsikor vilken skada de åstadkommit när de legitimerat  islamister och låtit dem infiltrera samhällsstrukturen i än högre grad än idag. "Vi har varit naiva" är ingen ursäkt. Inte när så många (och då pratar jag inte om SD) som försökt varna för konsekvenserna har blivit kallade för rasister, islamofober etc. 
  • Kapten Krok
    CarinaL26 skrev 2019-04-13 23:40:41 följande:
    DDR ansåg sig vara en demokratisk republik. Gick du på det också?
    Tja "många" i Sverige tyckte det. Dåvarande VPK (numera V) var trogna gäster hos Honnecker och andra diktaturledare. Samma människor som nu ställer sig bakom islamister el för den delen vänsterdiktaturer som Venuezela. Vissa lär sig aldrig av sina misstag tyvärr.
Svar på tråden På vilket sätt är att bära Hijab feminism ?