Inlägg från: Anonym (Jag är också rätt tjock, tror jag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag är också rätt tjock, tror jag)

    Min man sa att jag är tjock

    Vill inte förminska de jobbiga känslor du har inför din kropp nu, MEN vill bara poängtera att tjock inte är en motsats till fin. Man kan vara fin och tjock på samma gång.

    När jag läste att din man hade sagt det på ett konstaterande, inte elakt, sätt så tänkte jag att det var en bra grej - för jag tolkar det som att han inte la någon värdering i det? Sedan är det såklart inte bra att du känner som du känner och att du skäms över din kropp. Men jag önskar att du får inse att du kan vara fin OCH tjock!

    För jag tänker att om du vet att du är mullig och andra säger till dig att "nej då, du är smal och fin", kommer det verkligen bita på dig då? Eller kommer du fortsätta tycka lite småilla om din kropp då för att du ser något annat i spegeln än det folk försöker intala dig? Är det inte bättre då att få höra att du är vacker, och att det inte är beroende av din storlek?

    Sen är det väl inget fel att leva nyttigare om man är överviktig pga en ohälsosam livsstil (är själv i rätt stort behov av det), men då ska det ju vara för hälsans skull i första hand!

    Kram till dig!

  • Anonym (Jag är också rätt tjock, tror jag)
    Anonym (27-åring) skrev 2019-04-16 06:56:28 följande:

    Får ont i magen av vissa kommentarer här. Jag tycker du skall tala om för din man hur han fick dig att känna. Så säger man inte, han kunde på sin höjd ha svarat ?älskling du är kurvig och jag älskar dig? men absolut inte ?påpeka? att du är tjock. Inte okej alls anser jag och jag förstår verkligen din reaktion.

    Det där får han allt be om ursäkt för!


    Ja, även om jag inte tycker att han gjorde något fel i grund och botten (under förutsättningen att han verkligen sa det på ett neutralt sätt och inte la någon värdering i ordet tjock), så kan jag nog hålla med om att det är onödigt att svara så på den frågan då han säkert fattade att TS såg tjock som något negativt och att ett sådant svar kan vara sårande. I ett sådant läge är det ju inte helt schysst att säga det utan att förklara mer vad man menar.


    Men samtidigt tycker jag att det vore bra om tjock blev ett mindre laddat ord och fler fick känna att det rent utseendemässigt verkligen inte är något annat än en storlek - och faktiskt inte relevant ur ett skönhetsperspektiv.

Svar på tråden Min man sa att jag är tjock