Inlägg från: Bagar Bengtsson |Visa alla inlägg
  • Bagar Bengtsson

    Min man sa att jag är tjock

    lövet2 skrev 2019-04-15 00:09:15 följande:
    Det är en sådan där grej man måste acceptera. Efter ett barn kan man se ut nästan som förr, med tur och lite träning. Efter tre barn gör man det inte. Du måste få dig själv att inse, att din förändrade kropp inte är något att skämmas över. Du ska vara stolt över att du gått i genom tre graviditeter och fött tre barn. Det har inte din man gjort. Lätt för honom då att kommentera din kropp på ett okänsligt sätt!

    De här i tråden som ser ned på dig för att du gillar choklad, och tycker att bara smala människor är bra människor, de har antagligen inte fött barn. Tja, kanske ett barn, men knappast tre. De vet inte hur du ser ut, de vet inte vad graviditeter gör med kroppen och de är uppenbarligen utseendefixerade. Du behöver alltså inte lyssna på dem. Lyssna på din kropp i stället! Den kommer att tala om för dig att den inte hämtat sig än. Att den är lite sliten efter barnafödande och att den behöver lugn och ro, sömn, näringsriktig mat och lagom med motion. Den behöver absolut inte skamkänslor och hetsbantning.

    TS tycker ju själv hon är mullig och trivs inte med sig själv. Är väl bra att hon får tips här hur hon ska gå ner i vikt.


    Att hon nyligen har fött barn påverkar förstås men hon erkänner ju att det är lite för mycket choklad EFTER förlossningen som är huvudorsaken.


    Finns många småbarnsföräldrar som ser mycket bra ut efter 3-4 barn. Sedan finns det många som skyller på just barnafödandet som enda orsak till att kroppen ser ut som den gör.


    Efter 30 så är det heller inte lika lätt att träna sig till en fin kropp och ju äldre man blir desto svårare blir det. Men du kan förhala åldrandet genom din livsstil.

Svar på tråden Min man sa att jag är tjock