Inlägg från: Excentriskan |Visa alla inlägg
  • Excentriskan

    Hur tar man hand om Växterna Skvättiväg och Svärmorstunga på bästa sätt?

    Pimpinellan skrev 2019-04-20 21:22:30 följande:
    Svärmors tunga gillar att stå trångt i krukan, de ska vattnas oerhört lite (max en liten skvätt i veckan) och tål inte direkt sol. Planteras om sällan. Skvätt iväg behöver inte heller mycket vatten, nån skvätt 2 ggr i veckan typ. Gillar inte heller direkt sol. Dosera växtnäringen rätt så det inte blir för mycket. Nyomplanterade växter ska inte ha extra näring, det blir "kaka på kaka".

    Det absolut vanligaste felet folk gjort när växter inte mår bra är att de vattnat för mycket.
    Fast när det gäller vattna vad gäller svärmorstungan fick jag mig en tankeställare när en del trillade ur krukan och jag satte den i vattenglas. Den frodades som aldrig förr. Vecklade ut alla blad och växte som bara den med rötterna konstant i vatten?? Får originalplantorna för lite vatten dock så rullar de ihop sig som pinnar. Så vad gäller vattenmängder och svärmors tungor vet jag inte riktigt vad jag ska säga längre. Har dem dock ljust men inte i direkt solljus.
    Förolämpningar är argument som används av folk som har fel
  • Excentriskan
    Pimpinellan skrev 2019-04-20 21:52:50 följande:
    Tycker inte ens det låter som du beskriver svärmorstunga. Veckla ut blad? Rulla ihop sig? Bladen är ju jättehårda och står rakt upp. Har dessutom jättesmå korta rötter så hur fick du ner bara rötterna och inte bladen i vatten?
    Antar du aldrig "svultit" dina svärmorstungor. Mina är över 60 år gamla.. Från min mormor. De rullar ihop sig som pinnar dvs inte ner men sidledes. Sen när de får vatten vecklar de ut sig och blir breda igen. Och direkt solljus vill de inte ha. Men torkar de allt för länge gulnar de och dör..
    Förolämpningar är argument som används av folk som har fel
Svar på tråden Hur tar man hand om Växterna Skvättiväg och Svärmorstunga på bästa sätt?