Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Har de rätt att vägra byte?

    K Kalle skrev 2019-05-07 07:47:18 följande:
    Om jag köpt finchoklad för flera hundra kronor, specifikt bett om choklad utan nötter  pga allergi men bara fått det, då hade jag gått tillbaka med chokladen. Jag tror faktiskt att jag fått pengarna tillbaka, i alla fall om jag handlat chokladen i den affär som jag brukar handla i. Nötallergi är inte att leka med och att utsätta en kund för livsfara på det sättet är inte särskilt bra reklam.
    Hade du haft nätallergi hade du inte gått in i en chocolatier-butik.
  • BurningDiamond
    K Kalle skrev 2019-05-07 14:16:11 följande:
    Eh, jaha? Min man är nötallergiker och har inga som helst problem att gå in i en chokladbutik. Han kan äta all choklad utom choklad med nötbitar i, som tex schweizernöt. Det kan ju dessutom vara så att jag, eller min man, köper choklad till en vän som har betydligt allvarligare nötallergi.
    Låt mig omformulera mig. Om du lider av dödlig nötallergi som du pratar om i det inlägg jag refererade till, så går du inte in i den affären. Det är extremt sällsynt att hitta choklad eller producent av choklad som inte använder texten "kan innehålla spår av nötter".
  • BurningDiamond
    K Kalle skrev 2019-05-08 07:41:04 följande:
    Om min man går in i affären och ber dem plocka ihop praliner och tryfflar utan nötter och när han kommer hem märker att det är bitar av nötter i allt får han problem ja. Om han äter en chokladbit med nötter i sväller munnen upp bl.a. Jag är säker på att han då skulle få pengarna tillbaka om han går tillbaka till den affären. Likadant om vi köpte choklad till en vän som present, om den vännen var mer allergisk.
    Eftersom det kan finnas nötter även i de praliner som inte ska innehålla nötter så kan jag tycka att du/din man är otroligt korkade som chansar, och faktiskt förtjänar både konsekvenserna och en liten Darwin award för det hela.
  • BurningDiamond
    K Kalle skrev 2019-05-08 11:11:20 följande:
    ??? Har aldrig nånsin hittat nötbitar i choklad som inte ska innehålla nötter och inte min man heller. Han tål alltså spår av nötter och äter all choklad utom sådan med bitar av nötter i. Det har funkat för honom i snart 50 år så jag tror inte att han är så korkad.
    Tja, det finns många som rökt i 50 år eller som kört utan bälte i 50 år eller gått på röd gubbe i 50 år också. Men ja, jag bryr mig ringa, han får ta vilka risker han vill.
  • BurningDiamond
    K Kalle skrev 2019-05-08 13:44:40 följande:
    Många allergier klingar av med åldern. Han var mer allergisk när han var yngre. Jag tror att han känner sin kropp bättre än du. Detta är dessutom helt OT! Fattar inte varför du hakar upp dig på detta.
    Pot, kettle... *eye roll*
Svar på tråden Har de rätt att vägra byte?