Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Greta Thunberg är överskattad

    Padirac skrev 2019-07-20 02:03:37 följande:
    Greta går hem i Tyskland och påverkar politiken.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7266482
    Mm, hennes roll som opinionsbildare tycks inte kunna överskattas. Hon påverkar till och med vetenskapsförnekare såtillvida att de deklarerar att de ska göra en anti-Greta Thunberg-aktion.Tomte
    Anonym (Diesel) skrev 2019-07-20 02:35:16 följande:

    Så länge Greta finns, så ska jag göra allt för att släppa ut så mycket avgaser jag kan!


    Anonym (Julia) skrev 2019-07-20 02:20:52 följande:

    Ja hon är överskattad. Jag har börjat köra mer och källsortera mindre sen hennes nuna började synas hela tiden. Inget präktigt as ska komma och styra mitt liv, oavsett om denne är barn eller vuxen.





  • FDFMGA

    Jag tycker hon verkar mycket mogen.

    Hon har till och med lärt sig att hantera hatarna, åtminstone påstår hon det. Och mot bakrund av hur mycket positiv respons hon fått så kanske det inte är alltför svårt att hantera lite skit också, i synnerhet eftersom hon menar att skiten rör på sig och inte bara ligger stilla och luktar illa.

    Det verkar ju stämma rätt bra om man ser till Thunberg-trådarna på social forum - fast det är klart de som är helt likgiltiga ser man ju inte i den här typen av trådar, bara de som skriver ett oändligt antal inlägg om atthon är överskattadSkrattandehttps://www.svd.se/greta-thunberg-det-ar-klart-att-jag-provocerar

    För övrigt så fick hon visst något pris i Frankrike i helgenSolig

  • FDFMGA
    X Gagga skrev 2019-07-22 21:11:14 följande:
    Svårt hitta något att vara mer likgiltig infår. Hur många sopor behöver vi egentligen för att leda framtida generationer?
    Och ändå är du här i tråden - eller snarare var, eftersom du redan är bannad.

    Jo, Greta Thunberg  har förutsättningar att få mansbebishögern att gallskrika av ilska.

    Missförstå mig inte - det lär finnas åtskilliga vuxna män och kvinnor som har invändningar mot Greta Thunbergs opinionsarbete - men jag tvivlar på att det finns någon grupp som går igång på hennes person och hennes budskap spm mansbebishögern.

    Kan du inte ta och strata en tråd aom att allt är feminismens fel och att  de - feminsiterna alltså - inte fokuserar på mansfrågor.

    Jag tyckte din senaste tråd i den genren var mycket underhållandeSkrattande
  • FDFMGA

    Hm, det finns säkert vuxna personer som anser att uppståndelsen kring Greta Thunberg är överdriven och att manbebisaktiviteten i den här tråden inte är representativ för de som är skeptiska till fenomenet Greta Thunberg.

    I viss mån kan det nog vara så - men inget kan ju som Greta Thunberg sätta sådan sprätt på den person som skapar ett par nya nick om dagen på FL och förutom sin aversion mot kvinnor som har en egen vilja också brukar lufta sitt hat mot det hen kallar kommunistsajten FL.

    Jag tror att terapieffekten av att ägna sin tid till att skrika ut sin avundsjuka mot den uppmärksamhet unga flickor kan få är försumbar - eller närmast kontraproduktiv.

    Och även om en mansbebis kan ha ett närmast oändligt antal röster (nick)  i en tråd på FL, så är verkligheten så krass att man bara har en utanför internet och om den uppfattas som bärare av misslynt joller så blir det till att lomma hem med svansen mellan benen och t ex skriva ett inlägg på FL om att till och med sekunda kvinnor har fräckheten att nobba en patriot.Skrattande

  • FDFMGA
    klyban skrev 2019-08-05 10:25:20 följande:

    Vet inte om jag nämnt detta någon gång innan, men om jag har glömt så är Greta 16år och alla vet redan om att det har hon inte hunnit med.
    Återkom om 20år, så blir den frågan högrelevant, nu inte alls tjejen är 16år och bar suttit utanför kansliet nästan.

    Tycker det är intressant att du tror på den som en diskussionspunkt utan att nämna det uppenbara och självförklarande.
    På tal om svammel då.


    Aurora Borrealis skrev 2019-08-05 13:09:29 följande:
    Greta är inte politiker och fattar inte beslut över länder. Hon upplyser och informerar till de som fattar besluten om hur läget är, vilken fakta som finns. Greta är alltså 16 år och inte beslutsfattande politiker. Jag förstår att du tolkar det som att det är hon som bestämmer vad alla länder ska göra. Det konkreta hon gör är att presentera forskning kring klimatet för alla. Sedan om någon väljer att agera på forskningen och ha tillräcklig intelligens att förstå vad som behöver göras är inte Greta regissör över.

    Jag får intrycket av att somliga förväntar sig att Greta Thunberg antingen ska konstruera en manick som suger in koldioxid i ena änden och sprutar ut kolhydrater i den andra eller alternativt att opinionsbildning ska kunna mätas kvantitativt.

    Det funkar knappast så. Däremot är det intte särskilt längesen jag såg ett uttalande från Angela Merkel att Greta Thunberg med flera påverkat den tyska regeringens klimatarbete.

    Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har fungerat som en blåslampa för den tyska regeringen i miljö- och klimatpolitiken, enligt Angela Merkel.

    https://www.svd.se/merkel-greta-har-varit-en-blaslampa


  • FDFMGA

    Och resandet med inrikesflyg minskar medan tågresandet ökar.

    Detta trots SJ:s notoriska opålitlighet samt att deras boknings/biljettsystem måste vara utformat av någon med uppdrag att se till att så få som möjligt åker tåg.

    Nästan så att man kan ana sig till en Greta Thunberg-effektGlad

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2019-08-24 08:09:35 följande:
    Prata med Trump? Hon ska inte föra några samtal med Trump. 
    Haha. Ett samtal mellan Trump och Thunberg skulle vid en jämförelse få Hugo Hamiltons gamla ramsa att framstå som ett under av tydlighet.
  • FDFMGA
    Anton Chigurh skrev 2019-09-22 05:44:33 följande:

    "ad hominem"

    Var FAN har jag sett det förut.....!!!


    Tror det var någon rappare som medverkade i en gangsterfilm. Rätt längesen nu iofs. Men hen bildade visst skola för rappares artistnamn.

    Ad Hominem, Eminem och alla de andra du vet.

    Förersten, apropå gammal skåpmat som den där gangsterfilmen. Thatcher varnade  för klimathotet redan på 1990-talet. Hon var premiärminister i Storbritannien.

    Sjäv tror jag att högerpopulisters beröringsskräck inför klimathotet har många bottnar -  t ex att det kan komma att innebära flyktingvågor i en aldrig tidigare skådad omfattning (rena tsunamis eller tsunamiar, är lite osäker på pluralformen) där det inte ens blir möjligt att i tanken repatriera dem, samt att alla effektiva försök att dämpa klimatförändringarna måste bygga på synen att mänskligheten är en helhet, alltså globalt samarbete.

    Raka motsatsen till högerpopulismens hjärtefrågorSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2019-09-25 17:22:02 följande:
    Det är väl en typ av härskarteknik att attackera en sextonårig flicka genom att peka på hennes funktionsnedsättning? Jag tycker att du gör dig skyldig till en vidrig handling.
    SR hade en artikel läsvärd  idag om hatet mot Greta Thunberg och hur det manifesterar sig.

    Det väsentliga tycker jag själv är att inte verkar ta åt sig av hatarnas rätt obehagliga tafsande på hennes person.

    https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1377820?programid=4773
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad