Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Greta Thunberg är överskattad

    nattuw skrev 2019-09-28 20:36:13 följande:
    De av oss som uppmärksammat miljöproblemen gjorde det långt innan någon utanför den närmsta kretsen ens hört talas om Greta.

    De som behövde ett barn för att flytta ner debatten på en sådan nivå att även de kunde känna sig delaktig kommer att glömma hela saken när nästa heta ämne dyker upp i deras medie-flöde.

    Det är samma människor som då kämpade för att demonisera alla som påpekade att invandringen är ett problem som nu hänger sig åt Gretasektens alla ritualer. Hatet. Demoniseringen. Fingerpekandet. Hånet. 

    Människor som är lika mycket på fel sida verkligheten då som de är nu. Lättledda. Svaga. Känslomässiga. Ängsligt beroende av gruppen. Faktaresistenta då. Faktaresistenta nu. 

    Verkligheten vann till sist i invandringsfrågan. Verkligheten kommer att göra det med domedagsprofetiorna också. 

    Då kommer de sakta att tystna i sitt domedagspredikande och utan att skämmas för vad de ställt till med gå vidare till nästa fråga. 

    Kvar blir bara de som måste städa upp efter dem.


  • Flash Gordon

    Och, även om det akn vara svårt att tro det om man läser svensk media, så är Greta och hennes förutsägelser om civilisationens undergång bara en liten del av ett större politiskt fenomen. 

    Alla dessa rörelser som driver sin agenda:

    https://uvell.se/2019/09/28/avaaz-internetpoliser-for-klimatstrejker/


    "Sammanfattningsvis har de alltså tänkt att mobilisera en global kampanj mot alla åsikter online som inte håller med om klimatstrejkarnas narrativ.

    De vill använda pengarna för att skapa ett större team "investigators" för att anmäla alla individer och Facebookgrupper till Facebook för att skapa en "no platform" för alla med avvikande åsikter i klimathysterin. Och producera olika slags rapporter som "varnar" folk från den andra sidan av deras sanning. Annan fakta den rörelsen ignorerar."


    Mönstret från invandringsdebatten för 10 år sedan känns igen.
  • Flash Gordon

    Typexempel:

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/6j1LPQ/utlys-klimatnodlage-nu

    Det finns ingenting som tyder på att Frida Boisen INTE är en normalt fungerande vuxen i alla andra sammanhang men när det kommer till domedagskulten kring St:a Greta så försvinner allt normalt, kritiskt tänkande och hon producerar detta:


    Tänk att det i vår tid, föddes en ledare, som fick oss att inse vilket sjukt och ansvarslöst ekorrhjul vi fastnat i. 

    Tänk att det i vår tid, föddes en ledare, som fick oss att inse att enbart ekonomisk tillväxt inte kommer att köpa oss en hållbar framtid. 

    Tänk att det i vår tid, föddes en ledare, som talar klokare än någon annan tidigare gjort. 

    Tänk att det i vår tid, föddes en Greta, som fick vår värld att vakna.


    Klokare. Än.Någon. Annan. Tidigare. Gjort.

    Det där är alltså sådant som stod i skolböckerna i Sovjet om Lenin och Stalin. 

    Sådär låter hyllningarna till Mao i Kina och till Kim Il-Sung i Nordkorea.

    Jag undrar om det ändå inte känns liiiite pinsamt att vara en del av den där sekten, när man backar ett par steg oc htittar på det lite mer utifrån?
  • Flash Gordon

    Vad hysterin leder till:

    Christina Figueres, FN:s klimatchef säger at Kina gör någonting rätt i klimatfrågan. Hon säger att den delade kongressen i USA innebär ett problem medan den kinesiska regeringen kan genomföra åtgärder utan några större problem.
    https://dailycaller.com/2014/01/15/un-climate-chief-communism-is-best-to-fight-global-warming/

    Ja, det handlar om något som kallas "demokrati". Helt utan att resonera kring det begreppet berömer hon Kina som genst lyfter fram detta i sin regimmedia.

    https://www.scmp.com/news/china/article/1406094/top-emitter-china-doing-things-right-global-warming-un-climate-official

    Vi har hört det förr. Demokrati är ett problem för miljöaktivister. För Den Goda Sakens skull (miljön i detta fall ) krävs diktatur. Pär Holmgren är alltså europaparlamentariker för MP:

    http://magasinetneo.se/blogg/det-viktigaste-for-klimatet-ar-att-avskaffa-demokratin/

    "Jag fick en fråga för ett antal år sedan "vad skulle du göra om du var statsminister?" Och då svarade jag att jag skulle snabbt avskaffa alla val."


  • Flash Gordon
    KlantSmurfen skrev 2019-09-30 11:01:38 följande:
    Jag bad om en läng till den där den alarmerande domedagsraporten som DU har läst så att du vet att det finns en anledning att en bra anledning att klimathetsa barn välden över länkar du till...Expressen...Jag vill läsa exakt samma som du läst där det står att det är nästan kört så att det finns en anledning att skrämma upp barn men du länkar till Expressen...Skärpning för helvete.

    Ja, det är ju det. 

    Skrämma upp folk med påståenden som inte har någon som helst faktiskt  bäring inom vetenskapen. 

    ”Civilisationen som vi känner den kommer att gå under om vi inte gör något inom 10 år!” Ännu har exakt INGEN journalist ställt frågan till henne: ”vad menar du med det?” 

    Det är ett fascinerande skådespel att titta på, såhär utifrån. Predikningarna om jordens undergång och sekten som dansar runt den Heliga Profeten. 

    Men sorgligt samtidigt. Så många som borde veta bättre men som ändå spelar med. 

    För vadå? För att man inte våga lämna gruppen? För att man tror att det är just där som de politiskt korrekta poängen finns att hämta idag? För att man får resurser och pengar om man säger "rätt saker"?

    Samtidigt, alla dessa som har kunskapen, som jobbar med frågorna. Helt utanför debatten men bjuds de i kan det bli dråpligt. Som här: 


    ">

     

    ”Jag håller inte riktigt med …”

    "Det som man mäter nu, det är inte alarmerande"


  • Flash Gordon
    Mentat skrev 2019-09-30 12:11:43 följande:
    IPCC:s rapporter är inte så svåra att hitta: www.ipcc.ch/reports/
    Vilken Expressen åsyftar är inte lika uppenbart, men eftersom de skriver att den presenterats i dagarna borde det vara "The Ocean and Cryosphere in a Changing Climate"
    Jag har inte läst den. De som debatterar den borde ju göra det.
    IPCC har reviderat västra-västra-scenariot från +100cm år 2100 till +110cm höjning av havsnivån.

    Professor i oceanografi vid Göteborgs universitet:

    "Det som man mäter nu, det är inte alarmerande"

    Generalsekreteraren för FN:s meteorologiska organisation, Dr i meteorologi samt professor:

    "It is not going to be the end of the world. The world is just becoming more challenging. In parts of the globe, living conditions are becoming worse, but people have survived in harsh conditions."


    Och så vidare

    Och så vidare

    Sektmedlemmarna: "Äsch, vad har de för trovärdighet i sin forskning? Vem som helst kan publicera sig! Det går alltid att hitta någon som håller med om det man själv tror!"
  • Flash Gordon
    Pope Joan II skrev 2021-11-16 21:59:09 följande:
    Fnittrig 18-åring. 

    www.svtplay.se/klipp/33209466/klimatmote-thun...
    Det absurda att en SVT-journalist sitter och på allvar frågar henne om stora och viktiga frågor. Som om hon vore någon slags expert eller auktoritet på frågan.

    Visst, hon är en makthaverska i form av att hon är symbol för en rörelse men det är ju rätt groteskt att politiker och experter ska avkrävas svar av hur de förhåller sig till hennes tyckande.

    Tack och lov tog pandemin död på den värsta hysterin.
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Flash Gordon
    Anonym (Mr. Haha) skrev 2022-02-17 10:39:40 följande:
    Ibland undrar jag. Varför det finns då många av er som hoppar på en aktivist som kämpar för både miljön, djur och natur och klimatet . Det är väll klart att hon ska kämpa för det hon tror. Det finns många som kämpar för den globala nödsituationer. Och här sitter ni och nedvärderar en person som inte har nåt intresse för något egoistisk eller annat som alla korrupta kapitalister har makten till att göra vad dom vill. Skörda naturen tills det inte finns längre. Djurens hem, helt utom sig. Illegala jakter där djuren blir utrotningshotad tills deras existens inte finns längre. Eller klimatet som blir bara mer dystert. Till exempel USA MED HÖGA ORKANER, GLRSTÖR OCH SKÖRDAR MÄNNISKOR PÅ SAMMA GÅNG. VULCANUTBROTT ELLER TSUNAMI RUNT EUROPA OCH ASIEN. BRÄNDER I AUSTRALIEN. MYCKET. VAD GNÄLLER NI OM IGENTLIGEN. ????????????
    Jag förslår att ni fixar en bättre översättning nästa gång ni vill försöka skriva något på et svenskt forum för att underblåsa åsiktsskillnader i vårt samhälle.

    Vad har ni använt? Google Translate?
    'Det finns anledning till reflektion' (statsministern efter att ha anlitat illegal invandrare för hemstädning)
  • Flash Gordon
    Anonym (Mr. Haha) skrev 2022-02-17 11:29:08 följande:
    Fan heller pojk. Jag är svensk och har inga problem att snacka eller skriva. Problemet är min telefon som har tekniska problem. Så innan du sitter och säger att jag är utlänni f som skriver . Ge fån i att fråga. Det hjälper inte att såra andra. Då får du fråga igen vad jag menar om du har så stora problem med stavelser. 
    Se, redan bättre, om än med en del felaktigheter fortfarande.
    'Det finns anledning till reflektion' (statsministern efter att ha anlitat illegal invandrare för hemstädning)
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad