Inlägg från: Carrie123 |Visa alla inlägg
  • Carrie123

    Bf 2020 för oss vill ha ”mkt” kontakt med varandra.

    Hej allihop och grattis till era plus! Jag har BF 9 Februari 2020 om allt vill sig val och ar i vecka 5+2 tror jag. Jag bor pa Irland och skriver pa jobbdatorn sa sorry att jag saknar vissa bokstaver (kunde inte lagga till det). 

    Detta blir forhoppningsvis vart forsta barn och det var verkligen forsta forsoket for oss haha! Tog ut min p-ring 12/4 och TROR jag hade al 19/5 (sett till sekret som kom den kvallen jamfort med alla andra dagar). Plussade 4/6 pa var 2-arsdag. 

    Jag madde illa helgen innan jag plussade (framst efter jag atit), men var pa resande for till Sverige sa trodde jag var trott bara plus att nar man kommer hem sa har man typ cravings pa allt man inte kan ata utomlands sa det var en mix av mycket haha! 3/6 var jag extremt trott pa eftermiddagen men trodde att det var for att jag spenderade dagen med min kompis och hennes barn (fullt upp!). Min mage kandes uppblast hela resan, men nu ar det mer normalt.
    Hade anda en kansla av att jag kanske skulle ta ett test och 4 test senare sa var vi sakra haha! Min man ville dubbelkolla sa vi kopte ett 2-pack CB da han inte litade pa mitt ena "3 stickor for 15 kronor-test" Förvånad. Sen hade jag kopt ett pa apoteket dagen innan som han litade mer pa men ville anda se haha. I vilket fall sa blev vi chockade da vi skulle borja forsoka, men bada trodde nog att det skulle bl mer aktuellt on ett par manader haha!

    Efter plusset sa har jag mest varit trott, har fatt omma brost sedan nagon dag, kan ma lite illa (dock inte sa mycket eller ofta) och sedan ett par dagar har jag fatt molvark och lite dragningar i ljumskarna (dock inget som gor ont). Lite kansligare och nara till grat vilket ar mindre charmigt. Ar mindre hungrig an normalt och har fatt dra ner pa traningen pga trotthet.

    Har bokat ett tidigt UL om 9 dagar da vi har familj som kommer hit pa midsommar och vill garna se att allt ser ok ut da vi kommer beratta for dem (aven om det ar valdigt tidigt). Dels svart att dolja att jag ar gravid nar man bor ihop och umgas tight plus att vi garna berattar IRL och inte via telefon/Facetime.

  • Carrie123
    Minlillaplutt skrev 2019-06-11 18:33:34 följande:

    Hejsan och GRATTIS till plusset!

    Spännande att bo utomlands och vänta barn, har du redan funderat på i vilket land du hellre vill föda? :)

    Jag bor själv i finland men det är ganska lika Sverige. Irland vet jag inte mycket om... :)

    Jag gick in i v. 9 igår. So far so good (håller tummarna!!) och har även nu fått ny tid till inskrivningen, blev om en vecka! :)


    Det känns okej på ett sätt! De har både privat och offentlig (gratis) MVC här och då vår sjukförsäkring har 1 års väntetid så kommer jag gå via gratis-systemet (kan nog gå via försäkringen från november då jag haft den ett år). Det som skiljer är att du får ett UL mer (tror jag) samt samma barnmorska vid varje besök, vid den offentliga får du träffa olika beroende på deras tillgänglighet. Man får 6 besök som ingår om man inte får diabetes eller någon annan sjukdom/besvär som gör att man måste gå oftare.

    Jag är väldigt förlossningsrädd och jag har sedan många år vetat att jag kommer vilja göra snitt så vi får se hur det funkar här. Inskrivningen på sjukhuset jag valt är i vecka ca 12 så det är verkligen långt dit...! Sen kan man göra privata UL för runt 1000:- typ när man vill (de har typ specifika kliniker för sånt).

    Vi hade ju trott att det skulle dröja och vi ska inte bo här så länge till. Min man är amerikan och söker jobb i USA då vi vill flytta dit. Vi ska försöka få ett visum för mig lite snabbare än via den vanliga processen (som kommer ta 8-10 månader till från nu) och då kommer jag föda i USA, men om visat inte kan snabbas på och han får ett jobb så får det nog bli Sverige då jag inte kommer bo här själv. Jag kommer kanske kunna bo i Sverige och föda i USA om jag kan stå på min mans sjukförsäkring där, men jag vet inte om det skulle funka heller...! Haha, försöker inte tänka på framtiden riktigt än. Allt löser sig bara jag kan föda nånstans och kunna få snitt. Skulle tillhöra västra Götaland i Sverige och vet inte vart man ?lättast? får snitt där heller.
  • Carrie123
    luthia skrev 2019-06-12 23:30:44 följande:

    På lördag går jag in i v 8, känns som jag varit gravid i en evighet men samtidigt tror jag inte ens på det emellanåt, alltså att jag är gravid. Känns helt overkligt. Har berättat för min chef nu då jag är polis och inte vågar jobba ute. Fått världens bästa stöttning av honom, men känns liksom jobbigt att berätta för folk som inte är i närmsta kretsen. Jag oroar mig vareeenda gång jag sätter mig på toa att jag ska blöda. Idag tog jag ett gravtest och det var positivt så fort urinet liksom sögs upp i rutan. Det här är min första graviditet och jag är så orolig för missfall. Är det verkligen inte förrän v 13 man kan slappna av?


    Grattis! Jag vet hur du kanner. Detta ar min forsta graviditet med och ar i vecka 5+4 sa ar valdigt nytt. Overanalyserar blandat med att jag inte riktigt tror pa det.

    Jag har hypotyreos (underfunktion i skoldkorten) och fick tillbaka mina provsvar igar och ena testet var preciiiis under referens sa da gjorde det mig orolig med. Vi har bokat in ett tidigt UL om en vecka for att stilla min oro lite och sedan kommer vi fa ett vanligt UL i vecka 12 cirka. Nar har du inskrivning for att traffa en bm? Kanske kommer det lugna dig lite om du kan fa gora ett UL eller liknande med? Vad jag forstott sa ar de tva "stora riskerna" innan vecka 13 att hjartat ska sla och att moderkakan kan borja ge naring till fostret. Hjartat bor jag kunna se pa mitt UL nasta vecka (de sager att man ska kunna se det efter vecka 6s borjan.

    Min man ar valdigt stottande aven om han ogillar min kanslomassiga sida ganska starkt haha! Jag har gratit 2 ganger for skitsaker pa 3 dagar tror jag. Har varit kanslig hela varen pga att jag forsokt stabilisera mina skoldkortelhormoner sa vi var glada att jag var mer stabil, men shit happens haha! 
  • Carrie123
    Littlestar78 skrev 2019-06-12 20:56:05 följande:

    Vet inte om jag skrivit i denna grupp tdigare men har iaf BF 18/2 om allt går vägen.

    Hade ett MA i januari och efter första riktiga mensen i februari så började vi försöka igen och i förrgår plussade vi igen.

    Sååå nervös att det inte ska gå vägen nu heller. Har iaf väldigt med molvärk och är trött så känner iaf av graviditeten.

    När kan man göra VUL för att se hjärtslag?


    Grattis till plus och haller tummarna for dig!!!

    Jag ska gora ett UL om en vecka nar jag ar i vecka 6+4 ca och de sa att man ska kunna se hjartljud from veckan 6 och i mitten av vecka 6 ska det inte vara nagra problem. Vet inte om utrustningen har nagon betydelse om hur tidigt man ska kunna se nagot, men bor utomlands och har bokat tid hos ett privat foretag som gor diverse scans. Om du ar orolig sa borde du kunna kontakta en bm och se om du kan fa ett? Har last i andra tradar att det inte kostar sa mycket att gora ett privat tidigt UL heller om det kanske ar ett alernativ for dig?

    Jag har sjalv inte haft ett MF/MA sa kan inte relatera, men jag forstar din oro for det ar tufft att liksom inte kunna paverka nagot direkt och bara hoppas att allt gar som man villHjärta
  • Carrie123
    Esofe skrev 2019-06-16 22:53:51 följande:

    Nu har mitt illamående kommit tillbaka, konstant igen. Vilken berg-och-dalbana detta är haha... Jag är i v 9 (8+4) nu. Hur mår ni andra?


    Mar du illa lite da och da eller ar det vid speciella tillfallen?

    Jag mar valdigt bra tror jag...! Jag har ju hypotyreos och fick hoja min medicin i onsdags och ar piggare efter det. Jag madde ille i lordags och var trott. Igar gick jag till gymmet och jag blir anfadd sa mycket snabbare (racker med en promenad och prata samtidigt) och madde illa nar jag var klar. Jag ar nog mest trott och omhet i brosten kommer och gar.
    Jag overanalyserar verkligen i minsta detalj och det ar sa himla jobbigt. Jag har verkligen svart att kanna gladje da jag ar orolig for allt. Typ som kost... Jag bor pa Irland sa har googlat pa vad man far och inte far ata har (ungefar samma som i Sverige), men sa ser man nagot som man inte alls tankt pa och sa far jag panik eller sa... Hoppas verkligen det slapper! Som idag bjod min chef mig pa en kaffe och var kanske inte sugen (dricker inte sa mycket kaffe efter mitt plus och ar liksom inte sugen), men sa blir jag osaker pa om man kan dricka en cappuccino en dag (med 2 shots espresso)..

    Ska pa UL pa torsdag kvall (bokade privat) och fick sedan tid for inskrivning 8/7, men beroende pa vad de daterar mig till pa torsdag far jag se om jag bokar om inskrivningen eller inte. De gar ju pa senaste mensen, men jag hade al valdigt sent och tror jag ar V6+1 da jag raknar fran nar jag tror mig ha haft al och vi hade sex den dagen med. Da mensen var sen sa tog jag tester innan jag fick plus for att stamma av som alla var negativa (ett taget 1 vecka innan plus ca). 
  • Carrie123
    Esofe skrev 2019-06-17 11:27:05 följande:
    Jag vet exakt hur du känner. Känner också en extrem oro över allt.. Och saknar aptit pågrund av mitt illamående så äter inte så mycket heller... Det känns som konstant åksjuka i stort sett. Men sen är jag också väldigt känslig mot smärta och illamående så överreagerar nog en hel del.

    Kaffe och cappuccino kan du dricka i måttliga mängder. Det sägs att 4 koppar kaffe om dagen är max. Jag drack 2-3 STORA koppar om dagen tills jag plussade. Efter jag plussade står jag inte ut med lukten av kaffe, jag som älskat det...
    Jag klarar inte av bryggkaffe for 5 ore....! Jag har druckit islatte som jag gjort hemma i min nespresso (en espresso) och pa jobbet har jag druckit en latte max from den ackliga kaffemaskinen om dagen hehe. Igar ville jag overraska min man med en iskaffe och jag tog mindre kaffe an jag gav till honom, men lukten av bryggkaffe var inte alls sa mysig. Sa konstigt - jag har kunnat dricka baljor av starkt kaffe...! Och kopte pa mig lite kaffe i Sverige nar jag var hemma, men far se hur atgangen kommer vara pa det...! 

    Hoppas illamaendet lattar for dig snart. Nar jag matt illa sa har det kommit efter jag atit eller sa har maten/snackset inte alls hjalpt utan jag har fortsatt matt illa. Forsta veckan efter mitt plus hade jag noll hunger men den ar tillbaka sedan ca 1 vecka och vissa studer ar jag ett bottenlost hal haha! Dock har jag inte gatt upp alls an utan vager min vanliga vikt. Ska forsoka bli bekvam med att vaga mer ocksa da det kanns lite tufft att veta att man ska bli tung, men jag vet ju att bebis, blod, moderkaka, vatten osv osv kommer vaga mycket sa ska iaf forosoka halla det till en normal viktuppgang och "folja rekomendationerna". 

    Nar har du inskrivning eller har du varit hos BM an?
  • Carrie123
    Esofe skrev 2019-06-18 09:59:37 följande:
    Jag har mitt första möte nästa torsdag. Själv då?
    Vad spannande! Jag har mitt forsta 8/7, men bokade in ett UL pa torsdag och det ger ocksa en battre bild om hur langt jag ar gangen da jag tror jag ar pa 6+2, men da jag inte hade en riktig mens efter mitt stopp men nuvaring ar det svart att veta, men tror jag hade al 19/5 sa far se! Vet inte helt hur motet gar till har i Dublin, men de gor en UL och forsta motet ska egentligen vara runt vecka 12, men de raknade 100% pa senaste mensen, men tror jag ska behalla tiden anda da det ar skont att ha traffat nagon. Gor man UL i Sverige i borjan vid de forsta motena med?
  • Carrie123
    Esofe skrev 2019-06-18 11:22:06 följande:
    Ingen aning faktiskt. Jag gjorde VUL enbart för jag hade ett annat ärende hos gynekolog. Tror inte de gör UL vid de första mötena faktiskt.
    Kanns det nagot att gora VUL eller sa? Jag kanske kommer gora det pa torsdag beroende pa vad de ser med vanligt UL pa magen. 
  • Carrie123
    Esofe skrev 2019-06-18 20:28:39 följande:
    Nej, känns lite kallt men annars ingenting faktiskt. Kände knappt att de tryckte in den.
    Tack! Alltid nervos nar jag ska ga till gyn osv haha!
  • Carrie123
    citababy skrev 2019-06-18 20:42:33 följande:

    Hej:) jag hoppar in här. Kul med en tråd som är levande. Jag har ingen FB och kan därmed aldrig gå vidare till alla grupper som skapas. Skrivit i några trådar redan men som sen dött ut. Jag är 26 år. Gravid med första barnet. (SÅ sjukt att ens skriva detta?!). Var sååå exalterad de första dagarna efter plusset. Efter vecka 6 kom illamåendet från helvetet. Jag mår illa dygnets alla timmar. Kräks flera gånger i veckan, även kvällstid. Känner att min extrema trötthet, illamående har tagit ifrån mig nästan all glädje. Är inte alls så lycklig och förväntansfull. Snarare orolig, ängslig och rädd. Det var ju inte så här det skulle vara när man blev gravid... :(


    Grattis och valkommen! Vilken vecka ar du i nu? Hade ni forsokt lange?

    Jag ar mer tvartom och VILL ma skit for da kommer det kannas mer verkligt eller sa. Jag ar mest trott (vilket jag hatar da hela varen varit san innan jag plussade da jag stallde in en ny medicin mot min hypotyreos och sov jamt och hade kort stubin). Nu ar jag mer kanslosam, galet hungrig, svullna och omma brost och lite illamaende ibland. Ar aven mer flasig och traningen ar svarare att halla igang just for att min kondititon kanns som om jag gatt max 50 meter de senaste 3 aren och forsoker ga langre haha! Det markte jag innan jag fick plus och borjade da tanka pa om jag kanske var gravid och sa var det!
Svar på tråden Bf 2020 för oss vill ha ”mkt” kontakt med varandra.