• Tessi1

    BIM augusti 2019

    Idag kom äntligen mensen.. egentligen är väl äntligen fel ord att använda då jag såklart vill ha ett plus. Men mensen blev 10 dagar sen denna cykeln så det har blivit väldigt många negativa test och till slut vill man hellre ha mens än massa tomma blanka test. Väldigt blandade känslor. Nu kommer känslan av att nähä ingenting denna månaden heller och nu har vi försökt i ett år . Så nästa vecka ska jag ringa och be om att få börja göra en utredning. Väldigt mycket känslor nu känner jag.. jah kollade tillbaka i min flo app och såg att det var exakt likadant förra året. Så jag tror det är semestern som ställer till det alltså man går ur sina vanliga rutiner och kroppen blir helt konstig. Så ja...nästa mens enligt appen blir inte ens i augusti men det tror jag för nu kommer det nog inte bli såhär sent igen så någon gång i slutet av månaden blir väl nästa..

  • Tessi1
    awi skrev 2019-08-08 14:34:59 följande:

    Hej allesammans!

    Har följt den här tråden i några dagar nu och det är så spännande att se vilka som plussar osv. och läsa om alls tankar och funderingar. 

    Jag går med här för att jag och min sambo försöker nu att få vårt första gemensamma barn. Jag har en son sedan tidigare som nu är 5 år som jag fick via IVF eftersom hans andra förälder också är en tjej. Min nuvarande sambo är dock man så det är första gången jag ska försöka få till de här på naturlig väg vilket är väldigt spännande! Jag tog ut min mirena spiral 23 juli och vet egentligen inte alls hur jag ligger till i min cykel eftersom jag mer eller mindre hade konstanta blödningar med den i 3 månaders tid. Fick som en mens direkt efter jag tagit ut den som höll i sig i 12 (!!) dagar. Brukar ha mens vanligtvis i 7 dagar. Jag har provat med CB digitala ägglossningsstickor men bara fått rund ring på displayen. Tycker det är väldigt meckigt med de testen eftersom man inte får ha kissat på minst 4h timmar innan man ta dem och att de ska tas på eftermiddagen, kan man inte testa med morgonurinen? Det är ingen stress med testen egentligen, var bara nyfiken på om jag hade ÄL överhuvudtaget. Vi har sex varje dag i princip ändå. Men i förrgår hade jag en väldigt tjock genomskinlig flytning som kändes som klister nästan och väldigt mycket molvärk i magen. Så det kan hända att jag har haft ägglossning i dagarna. Enligt min app ska jag få mens den 21 augusti om min cykel nu skulle vara regelbunden, vilket den oftast inte är. Så jag tänkte ta ett gravtest då om inte mensen kommit. 


    Jag skulle tipsa om att köpa clearblue digitalt ägglossningtest advance. Då kan man se fler fertila dagar..det är först en blinkande gubbe när det börjar närmar sig ägglossning och sedan en fast glad gubbe när det är ägglossning. Det testet kan du ta direkt på morgonen. Lite dyrare men mycket bättre enligt mig. För Det var ju omöjligt att hålla sig i 4 timmar på eftermiddagen.
  • Tessi1
    awi skrev 2019-08-09 09:28:20 följande:

    Jaha, så bra! Mycket mer praktiskt att testa på morgonen ju. Det här var de första testen jag köpte ever så jag antar att man får prova sig fram lite med vad som funkar och vilka man gillar. Men jag ska definitivt testa advancetesten nästa gång  


    Ja gör det . Jag tycker det är bättre även att det är lite dyrare. Och samtidigt så det man när det närmar sig istället för att få en tom ring hela tiden . Lycka till .
  • Tessi1
    pepsi20 skrev 2019-08-11 22:20:51 följande:

    Första gången jag provade gick jag direkt från tom ring till fast gubbe, denna månad har jag haft blinkande gubbe i 6 dagar & dom säger att man ska sluta efter 9 dagar :/


    Jag har haft blinkande gubbe länge. Jag är envis så jag slutar aldrig testa förrän jag får det. Visst det kan va så att man blir utan ägglossning en månad... Men ibland kan man börja testa för tidigt också och därför blinkar det bara fast ägglossningen kan va sen. . Nu efter ett år har jag lärt mig att jag kan börja testa på dag 12-13 istället för på dag 10 som jag gjorde i början.
  • Tessi1
    Hejsvensan skrev 2019-08-12 00:10:55 följande:

    Neg va?

    Bim 7/8 och forfarande ingen mens... jobbigt att gå o vöbta på mensen och oxå få neg på gravtesten :(


    Testa ett annat test. Vet du när ägglossning var? Min mens blev väldigt sen denna månaden och det är för semestern. Man kommer ur sina rutiner och det ställer till det för kroppen läste jag mig till..min mens blev 10 dagar sen så jag förstår precis hur du känner och jag tog väldigt många test men alla var negativa. Kan det va så för dig med?
  • Tessi1
    Gottegrisen91 skrev 2019-08-14 07:17:21 följande:

    Men herregud! Haha ursäkta spam! Vet inte vad som hände, skulle inte skicka samma haha. Ska köpa digitalt o ta imorgon eller ikväll för sambon är alldeles för trög för att läsa av detta hahaha. Så imorgon ska jag överraska han med kaffe och graviditetstest :)


    Spännande!! Men jag tror man vågar sig på ett grattis iaf!! :)
  • Tessi1

    Idag började gubben blinka men jag är inte alls sugen på att börja bebis verkstan denna månaden. Hoppet är helt borta känns det som. Vi har försökt i ett år nu och jag väntar på att bli uppringd om utredning. Det känns helt meningslöst ändå att ha sex.. får hoppas det känns bättre ikväll och mer eller mindre tvinga mig till sex. Vet att jag kommer ångra mig annars..

  • Tessi1
    Tr0ust skrev 2019-08-14 13:03:46 följande:

    Usch då :( tvinga dig inte till sex, det är inget som blir bra då :(

    Pippa på och tänk inte på bebisar.. det blir psykiskt. Vet att du redan vet detta. Förlåt.. Jag håller alla tummar & tår.

    Lycka till. P.s. När har du BIM?


    Tack <3 BIM borde bli någon gång i slutet av månaden. Förra månaden blev mensen 10 dagar sen så allting blev helt konstigt men eftersom jag tror ägglossning blir denna veckan och sen ca två veckor fram borde BIM bli då.
  • Tessi1

    Jag är förvirrad onsdag torsdag fredag fick jag blinkande glad gubbe på ägglossningtest och tänkte nu är ägglossning nära men sen nu lördag och söndag har jag fått en tom ring bara.. jag hoppas verkligen att det inte blir någon ägglossning för jag fick såhär en annan månad också och sen kom den fasta gubben efter en tom ring? Så lustigt hur kroppen funkar. Jag har några tester kvar så jag fortsätter att testa och hoppas den glada fasta gubben kommer imorgon eller tisdag annars är det väl kört denna månaden :/

  • Tessi1

    Äntligen fick jag positivt ägglossningstest. En fast glad gubbe. Nu kommer hoppet tillbaka igen. Hoppas hoppas hoppas det går denna gången och blir en maj bebis <3 dock blir ju bim i början på september nu när ägglossning var så sen...

  • Tessi1
    Gabby skrev 2019-08-28 06:20:08 följande:

    Sådär! Nu ska jag sluta terra er med bilder. Jag är gravid! :) hur går de för alla som väntar?


    Stort grattis!!
Svar på tråden BIM augusti 2019