Inlägg från: KlantSmurfen |Visa alla inlägg
  • KlantSmurfen

    Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?

    KlantSmurfen skrev 2019-07-12 15:36:44 följande: #450

    A1XSsTFkLlL._CLa%7C2140,2000%7C71wJLmHDXSkrattande


  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-12 17:12:43 följande:

    Nej, vi säger inte att det är alla mäns fel. Vi vet att det finns bra män. Vi umgås med dessa hela dagarna. Vi vet också att det finns dåliga män, men tyvärr har de inte ?ond man? tatuerat i pannan utan kvinnor måste ta det säkra före det osäkra och misstänkliggöra okända män. Detta gör vi inte för att såra er, utan för att skydda oss själva.

    Det är punkt ett. Att feminismen aldrig har sagt ?alla män?, men det målas hela tiden upp halmdockor kring detta. Det är skillnad på ?män? och ?alla män?. Så när vi talar om de mest extrema fallen av kvinnohat, så handlar det om långtifrån alla män. Men deras agerande kan fortfarande vara ett resultat av the toxic masculinity. Du föds med dina egenskaper, men du får dina värderingar av omvärlden. Och om tusen män sitter och påstår att kvinnor har all sexuell makt, att de inte förtjänar den, att samtyckeslagen bara är dumheter, att det är omöjligt att veta om den andra egentligen vill eller inte, att man ska passa på när hon är däckad osv osv osv, så kan det mycket väl vara den jargongen som knuffar den 1001:a mannen överbord. Och då är man medskyldig, även om man själv aldrig rört en kvinna.

    Det är därför alla män i en grupp kan bete sig som svin, medan det finns lika många män i en annan grupp som inte gör det. För att de är fostrade olika, trots liknande biologiska förutsättningar.

    Punkt två är att vi är uppväxta på ett patriarkat där manliga egenskaper har lovordats och kvinnliga föraktats. Det är i princip alla män skyldiga till, och de allra flesta kvinnorna med. Men jag klandrar som sagt inte folk för att de/vi har den inställningen, för det är inte så konstigt. Men det är trist att prompt vägra lyfta blicken, och det gör män betydligt oftare än kvinnor. Därav frustrationen, aka ?manshatet?.

    Jag HAR synat mitt egna kvinnoförakt. Det är ju det jag säger, om och om igen. Och kvar återstår bara ett mansförakt. Inte mot alla män, men alla som inte säger ?jag håller med, det är för jävligt!?

    Och det betyder inte att jag kommer slå ner er med ett baseballträ på bussen eller hota er i meddelanden eller liknande. Bara att jag blir så oändligt trött på att ni inte kan sätta er in i någon annans situation för en sekund. JAG är inte speciellt drabbad av patriarkatet personligen, för jag är i princip en av er, och har kunnat segla runt med mina många manliga attribut under hela uppväxten. Så jag trodde länge att min erfarenhet var den enda riktiga. Jag är inte arg över hur jag har haft det. Jag är arg å alla mina kvinnliga vänner, bekanta och syskons vägnar. För de har inte haft det så jävla lätt.


    "Att feminismen aldrig har sagt 'alla män'"

    BS, du skrev nyss att alla män är skyldiga till kvinnoförakt.

    "JAG är inte speciellt drabbad av patriarkatet personligen..."

    Men kvinnor som inte köper konspirationsteorin är hjärntvättade?

    "..för jag är i princip en av er, och har kunnat segla runt med mina många manliga attribut under hela uppväxten"

    En av er? För det första så kan inte en mansföraktande feminist bli en av oss, det spelar ingen roll hur många manliga attribut du påstår att du har.

    För det andra så finns det inget "oss", inget "brotherhood", män är inte en homogen grupp som håller varandra bakom ryggen. Min syster har inga manliga attribut men jag kan relatera till henne p.g.a att vi delar många erfarenheter men de som definierar folk efter deras kön begriper inte sånt.

    "Men deras agerande kan fortfarande vara ett resultat av the toxic masculinity"

    Beskriv vad toxic masculinity är

    "Och om tusen män sitter och påstår att kvinnor har all sexuell makt..."

    Så finns det två tusen män som hånar dem för det.

    " För att de är fostrade olika, trots liknande biologiska förutsättningar"

    Varför blir kvinnohatande incels kallade för soyboys?
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-12 19:40:30 följande: #469

    Jag skrev i princip att alla människor är skyldiga till kvinnoförakt, eller hur?

    Som sagt, feminist har jag blivit först nyligen. Hela min uppväxt, dvs alla år jag formades (och när alla tjejer runtomkring mig blev utsatta), lämnades jag hyfsat orörd eftersom alla mina vänner var män, alla mina intressen var manskodade, jag klädde mig som en man osv osv osv.

    Men ja, det blir ju en liten paradox. För att samhället delar in folk i kön, och behandlar dem olika utifrån det. Själv tycker jag att kön är helt ointressant och att man ska sluta koda människor efter det utan se till individen. Men eftersom den bilden inte överensstämmer med verkligheten så kan jag tyvärr inte argumentera som om det vore så.


    "Jag skrev i princip att alla människor är skyldiga till kvinnoförakt, eller hur?"
    i samma inlägg som du skrev "Att feminismen aldrig har sagt 'alla män'", män är också människor, eller hur?

    "Att feminismen aldrig har sagt 'alla män'"
    BS
    7:44-7:54




    "...lämnades jag hyfsat orörd eftersom alla mina vänner var män, alla mina intressen var manskodade, jag klädde mig som en man osv osv osv"
    Ignoramus skrev 2019-07-02 08:41:18 följande: #12

    SOM SAGT. Kvinnor hatar män för att de blir diskriminerade, hotade, förföljda, trakasserade, nedvärderade, förlöjligade osv osv osv av män, hela tiden[...]


    "För att samhället delar in folk i kön, och behandlar dem olika utifrån det"
    jo, det finns de som gör det b.l.a 3e vågens feminism och vänsterns identitetspolitik, de blir kallade för regressiv vänster av en anledning.

    "Själv tycker jag att kön är helt ointressant och att man ska sluta koda människor efter det utan se till individen"
    ja, det låter så men du är en ändå en intersektionalitetsfeminist som lägger fokus på kön, sexuell läggning & ras före individen.
  • KlantSmurfen




    V-politikern: "Därför förutsätter vi att alla män är våldtäktsmän" - Nyheter Idag

    - Mäns våld mot kvinnor är den brottslighet som i princip styr hela världens struktur - mäns överordning, kvinnors underordning. Att män alltid har övertaget, eller tar sig övertaget, genom hot, hat, våld och sexuella övergrepp. Vi kvinnor anpassar våra liv och vårt beteende efter mäns eventuella hot om våld, sade hon.

    - För vi kan inte se på dig om du är en våldtäktsman eller inte, och därför förutsätter vi att alla män är våldtäktsmän. Det är den brutala sanningen. Det är så ett strukturellt problem ser ut. Det är därför som män måste ta sitt kollektiva ansvar. Alla män. För jag vägrar vara rädd. Jag vägrar att mina medsystrar ska vara rädda. Det är därför som feminismens kamp är allas kamp. Mäns våld måste stoppas.

    nyheteridag.se/v-politikern-darfor-forutsatter-vi-att-alla-man-ar-valdtaktsman/
    Linda Westerlund Snecker: "Handlar inte om religion" (eller kultur)
    www.expressen.se/tv/nyheter/brottscentralen/linda-westerlund-snecker-handlar-inte-om-religion/
    Därför vill vänsterkvinnor inte tala om våldtäkterna | steigan.no

    Vid en riksdagsdebatt i april hävdade exempelvis Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker euforiskt att sexualbrotten inte ökar men att alltfler kvinnor nu anmäler tack vare den feministiska revolutionen metoo.

    Hon låtsades inte om att nationella trygghetsundersökningens senaste mätning gjordes före höstens metoo och visar att anmälningsbenägenheten sedan 2011 ligger på en låg nivå samt att sexualbrotten faktiskt ökat med 8 procent mellan 2016?2017.

    [...]

    Jag antar att orsaken hittas i Brå:s rapport från 2005 som visar att det var 4,5 gånger vanligare för utrikes födda män att registreras som misstänkta för våldtäkt än för dem med svenskfödda föräldrar (Brå undersökte förhållandet 1997-2001). De senare 20 åren har antalet män från riskgruppen blivit många fler och det är därmed rimligt att anta att problemet idag är än större.

    Istället för 90-talets aktivism har våldtäkt som samhällsproblem medfört en väldig, passiviserande värderingskrasch. Antirasismen har kolliderat med radikalfeminismen och lämnat den senare i spillror.

    Konsekvensen blir att två olika teorier, båda lika bristfälliga inför den komplexa verkligheten, idag måste tillämpas för att förklara våldtäkt och andra sexualbrott; könsmaktsordningen eller socioekonomiska faktorer ? allt beroende på gärningsmannens hudfärg.

    För patriarkatet anses paradoxalt nog kunna förklara allt från allvarliga metoo-övergrepp till minsta beståndsdel i relationen mellan könen, förutom när männen har sin bakgrund i världens mest patriarkala kulturer.

    När Expressens kartläggning i våras visade att endast 1 av 43 dömda gruppvåldtäktsmän 2016-2017 har svenskfödda föräldrar gav vänsterpartisten Linda Westerlund Snecker förklaringen: bristande integration, bostadstillgång och skolresultat samt maskulinitetsnormer som uteslöt prat och kramar.

    steigan.no/2018/07/darfor-vill-vansterkvinnor-inte-tala-om-valdtakterna/
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-13 12:42:57 följande:

    Ok, men ni är den här tråden är upplysta nu och kommer inte ta uttrycket personligt i framtiden?


    Upplyst? Vänsterfeminister är väldigt bra på att spy galla över män men när de blir ställda mot väggen kan de inte stå för det.
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-13 13:40:17 följande: #485

    Även om alla feminister skulle hata alla män skulle det fortfarande ha noll inverkan på er vardag, eftersom vi inte tar ut det på er överhuvudtaget. Till skillnad från kvinnohatare som tar ut det på kvinnor.


    Vänsterfeminister gör allt politiskt


  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-14 13:26:38 följande: #527

    * Nja, det mesta ur kategori 3 och möjligtvis tankesättet bakom kategori 2 (även om jag tror att andelen minskat DRASTISKT de senaste fem åren eller så). Men inte handlingarna.

    Men ja, jag håller med om att kvinnohatet/-föraktet är utbrett mellan bägge könen. På ett omedvetet plan, eftersom vi alla är formade av våra uppväxter.

    Det jag tror har hänt är, något förenklat, att den här feministiska vågen har fått kvinnor att inse att de mer eller mindre har blivit förtryckta hela sina liv endast för att de föddes till just kvinnor. Kvinnor har vaknat upp ur en sorts kollektiv dvala, och kräver rättvisa och förändring. Det är inte konstigt att män har nedvärderat kvinnor, för det har som sagt kvinnor också gjort. För vi blir alla formade av strukturer och miljöer, vare sig vi vill det eller inte. Det konstiga är att mäns reaktion på det här inte är ?ja herregud, vi har blivit hjärntvättade att behandla ett kön annorlunda och nedvärderande, jag ska göra allt jag kan för att vända på den här trenden och ändra mina tankemönster? utan ?NEJ. STÄMMER INTE. FEL. TA AV ER OFFERKOFTORNA!?

    Och det är där jag tror mycket av det sk ?manshatet? föds (utöver den lilla klick som faktiskt utövar makt och förtryck med avsikt. Den klick som män, av begripliga skäl, inte vill klumpas ihop med). Är man intet ont anandes om något kan man inte heller ta ansvar för det. Men när man får det så tydligt bevisat och ändå vägrar ge efter en tum så är det inte vidare sympatiskt. Och det tjuriga beteendet återfinns kanske inte hos alla män, men jävlar i det nästan. Det är liksom inga berg vi kräver att nu ska förflytta, utan säga ifrån när någon säger eller beter sig sexistiskt. Programmera om tankesättet från: ?varför I HELA HELVETE är det EN KVINNA i fotbollsstudion?!?? till ?varför i HELA HELVETE har det BARA VARIT MÄN i fotbollsstudion framtill nu?!??

    Från ?ååååhhh vad fan ska jag få ut av en serie med bara kvinnor?!?? till ?oj, vad spännande! Det här kommer bli ett perspektiv jag inte har sett förr!?


    Vänsterfeministens argument består ofta av överdrifter, överdrifter, lögner, lögner, överdrifter, lögner, överdrifter, påhittad vetenskap och fultolkad statistik
    Köper man inte det vänsterfeministen säger så beror det på att man är hjärntvättad. Man ska inte förlita sig till den egna bedömningsförmågan och förstånd man ska lita blint på det vänsterfeministen säger, det påminner om något slags försök till gaslighting.


  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-14 13:58:23 följande: #529

    :)) Vad glad jag blir!

    På högstadiet satt jag på mina höga hästar och tänkte: ?jamen om tjejerna vill bli respekterade av killarna får de väl se till att bli mer som dem, hur svårt kan det vara?!? Dx

    Det är synd att genusfrågorna inte diskuterades överhuvudtaget när vi var mindre. Alltså aldrig ett ord, varken på skolan eller hemma.


    Och nu när du är större sitter du på en ännu större häst och tänker "jamen om tjejerna inte tycker som jag beror det på att de är hjärntvättade"

    "Det är synd att genusfrågorna inte diskuterades överhuvudtaget när vi var mindre"
    Det är också lite synd att genus"forskare" föraktar vetenskapliga metoder.
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-14 19:24:24 följande: #549

    Det är ju svårt att förneka patriarkatet och dess effekter. DU behöver inte ha upplevt det, DU kan ha helt andra erfarenheter, men alla de som säger annorlunda då?


    "DU behöver inte ha upplevt det..."
    Det förtryck som alla kvinnor utsätts för hela tiden har inte du heller upplevt.
    Har du samma privilegium som vita cis-män?

    Patriarkatet...Konspirationsteorin som är vanlig inom vänstern, men alla de som säger annorlunda då?
    Kvinnor och män offras på feminismens altare | steigan.no

    Jag har alltid kallat mig feminist trots att etiketten kändes tvångs­påklistrad när jag en gång valde det politiska vänsterpaketet. Kanske handlar mitt obehag om att du som feminist förväntas försvara redan färdigtuggade teser och trendbestämda teorier. Systerskapet är en ängslig sekt där auktoriteter lägger ut partilinjen. De som tänker själva stöts ut ur flocken, så varför ska jag egentligen kalla mig feminist när det är omöjligt att inte så att säga svika systerskapet?

    steigan.no/2018/03/kvinnor-och-man-offras-pa-feminismens-altare/
    Girl Power!!!! Men de kvinnor som tänker själva stöts ut ur flocken...Är det bara jag eller verkar dagens feminism väldigt ofeministisk?

  • KlantSmurfen
    pyssel skrev 2019-07-14 19:43:40 följande: #555
    Att det finns både politiserad, dålig och tvivelaktig forskning inom flera discipliner, även denna, är väl inget nytt under solen. Det jag undrar är om du/ni som brukar skriva vetenskap och forskning inom citationstecken i samband med detta ämne med det menar att förkasta all sociologisk, psykologisk och pedagogisk forskning och vetenskap som antar ett genusperspektiv eller öht undersöker frågor som handlar om socialt kön/genus/könsroller? Vidare, vilka vetenskapliga metoder är det som återkommande blir förkastade inom genusvetenskapen och som hade varit lämpligast i ditt tycke?
    "Att det finns både politiserad, dålig och tvivelaktig forskning inom flera discipliner.."
    det gör ju det så man kallar inte t.e.x psykologi för vetenskap men man kan se vissa saker inom psykologin som någorlunda vetenskapliga.

    "Det jag undrar är om du/ni som brukar skriva vetenskap och forskning inom citationstecken i samband med detta ämne..."
    Det är jag...

    Om du kan förklara genusvetenskapligt hur hormoner påverkar från fosterstadiet och resten av livet, kanske men bara kanske jag kan ta det lite seriöst.
    För att kunna få ett korrekt genusperspektiv måste man också förstå hur vi fungerar biologiskt, hur mycket som är biologiskt och hur mycket som är "social konstruktion", vad jag vet finns det ingen som har alla svaren. Genusforskare verkar ha alla svaren å andra sidan är de också socialkonstruvister eller "bara" skiter i biologi.

    "Vidare, vilka vetenskapliga metoder är det som återkommande blir förkastade inom genusvetenskapen..."
    KlantSmurfen skrev 2019-07-06 19:02:02 följande: #471
    Bret Weinstein kallar det för idea laundering
    5:50-10:40




Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?