• BuoBä

    Kvinnor med jobb där man inte kan vara föräldraledig- HJÄLP!

    Anonym (TS) skrev 2019-07-03 12:25:04 följande:

    Med sjukskrivning menade jag en vecka.


    Varför inte ta FL den veckan då?

    De flesta klarar att ta semester 5 veckor per år så jag har svårt att se att man inte skulle kunna vara FL åtminstone så länge. Tre till sex månader i ett arbetsliv är inte särskilt mycket, men med en bebis hinner det hända väldigt mycket som aldrig kommer igen.

    Bönder och egenföretagare får planera och trixa med deltid. Höga chefer delegerar. Flera partiledare har ju varit FL de senaste åren och deras partier har inte brakat ihop totalt för det.
  • BuoBä

    Angående antalet föräldradagar; det verkar idiotiskt att avstå vårdnaden för 90 dagar. De kan sparas till barnet är 12 år, och hinner man inte plocka ut en strödag här och där innan dess undrar jag vad man har för prioriteringar. Tar pappan ut alla övriga dagar med 5 dagar per vecka kan han ändå vara hemma i 1,5 år.

  • BuoBä
    Anonym (TS) skrev 2019-07-03 13:45:00 följande:

    Varför ska jag ta föräldraledigt om jag är skadad och trött efter en förlossning? Hade du tagit föräldraledigt efter en knäoperation?


    Eh? För att det är det FL används till. Inte ens efter kejsarsnitt blir man sjukskriven, utan det ska i så fall till riktigt allvarliga komplikationer.
  • BuoBä
    Bunny on speed skrev 2019-07-03 14:24:23 följande:

    Jag ser helt klart vitsen med ts fråga. För givetvis kan kvinnor ha sådana jobb! Det finns ju massor med män som inte kan vara fl pga sitt jobb.


    Jag skulle säga män som "inte kan". För kvinnor med samma jobb brukar av någon underlig anledning lösa det.
Svar på tråden Kvinnor med jobb där man inte kan vara föräldraledig- HJÄLP!