• Ignoramus

    Förändringens Vindar Blåser

    Vad vill du åstadkomma med det här korsförhöret?


    Anonym (?) skrev 2019-08-01 15:02:53 följande:

    På vilket sätt upprätthåller ni könsnormerna?


  • Ignoramus

    Ok. Hittade den här listan för att utgå ifrån något konkret.

    files.femina.se/uploads/2017/09/checklista-for-familjen-om-ansvarsfordelning.pdf

    Jag nattar oftare (och tar nattvaken), medan han sköter all tvätt. Han får *betydligt* oftare sovmorgon.

    Jag handlar all mat, han sköter alla räkningar.

    Han gör alla former av research som nämns, både inför resor och större inköp. Han har även hand om bilen eftersom jag inte har körkort. Jag har hand om växterna. De övriga punkterna delar vi på. Så helt ok, men skulle kunna bli bättre förstås. Finns nog alltid rum för förbättring. Och alla punkter är inte relevanta än, så där kan ju vågskålen komma att ändras.

    Men båda jobbar lika mycket, tjänar lika mycket och vi har delat föräldraledigheten rakt av, både betalda och obetalda dagar. Vi gav bebisen ersättning som liten för att båda föräldrarna skulle vara oumbärliga/hjälpa till lika mycket från allra första början.


    Anonym (?) skrev 2019-08-01 19:59:49 följande:

    Veta hur jämställd du är.


  • Ignoramus

    Haha. Tja, resor och större inköp inträffar ju iofs typ en gång vartannat år, men... då får han absolut projektleda away.


    Anonym (?) skrev 2019-08-01 23:29:42 följande:

    Låter ändå som att han är projektledaren i hushållet?


  • Ignoramus

    Han förstår skillnaden mellan att kritisera mansnormen och män i sig. Och han förstår att jag är rädd för män i vissa situationer för det är han också. Han förstår att jag tycker att män tar väldigt mycket plats utan att nödvändigtvis vara lämpade för det, för det tycker han med. Och han håller med om att det är sjukt att framtill mycket nyligen så har det knappt funnits en enda intressant kvinnokaraktär i någon film eller tv-serie, fotboll och kvinnor har knappt existerat i media fastän jag växte upp och spelade lika mycket fotboll som honom. Eller ännu mer, eftersom jag spelade i två lag samtidigt.

    Och han ser att jag blir annorlunda (sämre) behandlad ute i samhället för att jag är en tjej. Främlingar kommer fram och kritiserar mig i situationer där de aldrig har kritiserat honom, för att han är man och två meter lång.

    Sen är han absolut ingen feministisk gigant på långa vägar, men dessa grundläggande sakerna förstår han i alla fall.


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 10:29:14 följande:

    Hur ser han på att du inte tycker om män? Han är ju trots allt man själv.


  • Ignoramus

    Hahaha det är han inte. Men det är ju inte så förvånande att du reagerar så när du ser något så totalt främmande för dig som ett någorlunda jämställdhet förhållande


    Dr Nail skrev 2019-08-02 12:32:40 följande:

    Han låter rätt piskad, om sanningen ska fram.


  • Ignoramus

    För att allt inte hela tiden måste gynna den egna personen. Jag röstade självklart vänster när jag var egenföretagare. Och varför skulle det inte gynna honom att människorna runtomkring honom är lyckligare? Varför skulle det inte gynna honom att bredda sin empatiska förmåga?


    Dr Nail skrev 2019-08-02 12:56:26 följande:

    Jag vet inte hur jämställt det är egentligen. Han uttrycker ju åsikter som går emot allt som gynnar honom personligen, som man. Det är inte förnuftigt, och varför skulle nån säga så om han inte var piskad? Obegripligt för mig iaf :\


  • Ignoramus

    Säg till var det finns manliga feministiska giganter så ska jag överväga det. De växer inte direkt på träd...


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 13:01:07 följande:

    Varför dejtar du inte feministiska giganter när du säger dig vara en själv?


  • Ignoramus

    Tja, han är bra mycket känsligare, mer känslosam och mer försiktig än vad jag är vilket jag för det mesta ser som väldigt bra och kompletterande egenskaper. Speciellt eftersom jag själv är rätt kall och okänslig.

    Jag stör mig mycket mer på honom när han beter sig typiskt manligt (för det händer ju såklart) än icke-manligt. Den ovillkorliga rätten till svinlånga sovmorgnar trots att det finns tusen saker att göra och han snart är 40 är ju ett exempel på det...

    Sen har jag själv en mängd typiskt manliga attribut, men det antar jag att han gillar eftersom det betyder att vi har fler gemensamma intressen.


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 13:03:28 följande:

    Hur reagerar du när han på något sätt uppträder på ett icke-manligt-stereotypt sätt?


  • Ignoramus

    Haha nja, se det mer som ett trött utlåtande att feministiska män är en bristvara... Chansen att nån ska gilla den här gamla trollpackan tillbaka ser jag förresten som minimal, så bäst att hålla hårt i den nuvarande hehe


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 13:11:15 följande:

    Man tar väl bara någon man verkligen vill ha? Så du överväger att lämna din nuvarande man om det dyker upp feministiska män...


  • Ignoramus

    Upplys mig om mina gräddfiler?

    En man på 1.80 kommer fortfarande respekteras mer av random person på gatan än en kvinna på 1.65.

    Jo men det finns många sporter med kvinnliga giganter och pengar, ta Serena t ex. Och fotboll är ändå den största sporten. Det har väldigt mycket att göra med mediabevakningen. If you build it, they will come. Kvinnlig baseball under andra världskriget blev skitstor, men sen kom männen tillbaka och fick panik över konkurrensen och vips trycktes se undan igen. Tillbaka till köket! Samma sak hände med fotbollen i England för typ hundra år sedan. När kvinnorna började locka storpublik förbjöds dem omedelbart att spela på alla arenor. När de istället skulle spela utomlands såg engelska fotbollsförbundet till att det förbjöds där med.


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 12:59:17 följande:

    Har ni koll på vilka gräddfiler du åker på till skillnad från honom?

    Att han får gräddfiler pga sin längd är ju knappast något som gäller de flesta män i o m att medellängden är på knappt 1,80 cm.

    Fotboll är svår att jämställa rakt av i o m att det handlar mycket om sponsorer och pengar idag.


  • Ignoramus

    Så är det ju. Med en viss modifikation, och det är att man vanligtvis skurar golvet oftare än man byter däck på bilen. Frekvens får man såklart också väga in. Men han har varit noga med att han vill att våra barn ser att mamma också kan byta däck och sköta det väsentligaste med bilen, och det har han såklart helt rätt i, så det kommer jag behöva lära mig inom en snar framtid.

    Hehe nä han har fler negativa sidor, tro mig. Men det har jag också, så det tar väl ut varandra.


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 13:47:19 följande:

    Bra att du ser när han beter sig stereotypt, finns alldeles för många feminister som blundar för att just deras män är så ?fantastiska?.

    Nja, det bästa vore ju om du, precis som han, blandade över köns-gräns-attributen ungefär lika mycket. Jag brukar säga att det är lika rätt när en kille skurar golvet som när en tjej byter däck på bilen.


  • Ignoramus

    Jag har många andra goda egenskaper. Men utseendet ligger absolut inte i min favör, vore bara inbilskt att tro något annat. Men (min) feminism handlar väl snarare om att inte bry sig så mycket om ytan, än att försöka höja mitt utseende till skyarna trots att det är högst mediokert även en bra dag.

    Tja, men konstruktiv kritik är bra, jag tror inte på att gulla fram ett förändrat beteende. Positiv förstärkning funkar bara på hundar, hehe. Eller de hade säkert funkat på män med, om de varit det minsta arbetsvilliga i den här frågan!

    Sen är jag säkert onödigt hård i tonen ibland, men det beror ju också på en total ovilja till förändring från andra parten. Ska mina ord ändå falla på hälleberget så ser jag hellre att de inte är inställsamma, bönfallande och tillrättalagda. ;)


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 13:49:55 följande:

    Fast handlar inte (din) feminism delvis om att uppvärdera dig själv som kvinna? Låter annorlunda nu.

    Ja, de må vara bristvara men kanske blir fler om de slapp höra hur dåliga de är hela tiden. Bara en idé, du behöver ej hålla med.


  • Ignoramus

    Varför skulle det vara så märkligt, egentligen? Herrfotboll kostar samhället en jävla massa mer i form av polisiära insatser och skadegörelse.

    Ja, det stämmer angående längden. Sjukt att det är så, men det är onekligen sant. Kvinnors vikt funkar på samma sätt, där har männen en större spelplan. Men visst, vill man göra allt i sin makt för att passa in i normen så är det lättare att förändra sin vikt än sin längd.

    Det främsta fördelarna jag kan komma på är att jag slipper gå ut i krig. Att folk ser mig som en mamma som är hemma med barnet när pappan är iväg och honom som en barnvakt när jag är iväg. Finns säkert fler, men de är det främsta jag kommit på. Och ja, eftersom jag inte är speciellt könsnormativ så har det varit betydligt lättare för mig som tjej att äntra killarnas värld än tvärtom.


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 14:13:43 följande:

    Tänkte att du som lever med feminismen hela tiden kunde upplysa mig. Men du kanske hävdar inte det inte finns några?

    Undrar det. Tjejers längd är ju mer tillåtande på så sätt att tjejer på 1,58 är lika ?bra? som tjejer på ?175?, medan män under 1,78 sällan anses ?bra?.

    Okej, hur är det en lösning på dagens ojämställdhet inom idrotten då? Att ge kvinnliga och manliga fotbollspelare exakt samma ersättning i Allsvenskorna känns lite märkligt.


  • Ignoramus

    Hård i tonen i diskussioner alltså som dessa alltså, inte i min relation.

    Det var ju du som sa att jag borde lyfta upp mig i feminismens namn och inte kalla mig själv för trollpacka.

    Han är helt klart snyggare än mig i alla fall. Män väljer väl verkligen inte alltid mediokra tjejer, skulle snarare säga att man betydligt oftare ser fula män med snygga kvinnor än vice versa.

    Eller menar du att många män hellre tar en medioker än ingen alls? Den uppfattningen delar jag också, isf. Känns ganska självutplånande för alla inblandade, så de borde sluta med det.


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 15:06:31 följande:

    Trodde att vi pratade om egenskaper här, men kanske inte. Frågan är snygg han är och varför vi män alltid väljer mediokra tjejer utseendemässigt (säger dock inte att du är medioker).

    Jag ser det som att det är tröttsamt att använda samma approach mot män som man inte vill att män ska använda mot kvinnor/andra män. Så klart det måste finnas nåt annat sätt än att gulla, det enda vi kan konstatera är att skäll-approachen inte går någon verkan. Sen kan man vara hur sur och gnälla hur mycket på män som helst, men läget är som det är.

    Okej, så din man är lika tuff i tonen och ser att du har den tonen mot honom också? Trots att det är just det som befäster ojämställdhet, inte skapar större jämställdhet.


  • Ignoramus

    Gör jag? Han har ju rätt i att jag behöver kunna det, även om det låter både tråkigt och jobbigt.

    Mina negativa sidor är att jag är väldigt självisk när det kommer till mitt största intresse och prioriterar det framför MYCKET annat, är ofta oförmögen att sätta mig in i andras känslor, jag gillar inte att träffa nya människor, har ingen social kompetens. är mobilberoende och är som sagt rätt känslokall. Haha! Fan vilka positiva sidor jag måste ha för att väga upp för allt detta samt utsidan!

    Vilka är dina negativa sidor?


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 14:59:38 följande:

    Jaså, du följer minsta motståndets lag i det fallet?

    Vilka är dina negativa sidor då?


  • Ignoramus

    Haha en av mina barndomsvänner är kortare än så och han har också 2-3 barn och fler förhållanden bakom sig än vad jag har. Men det är nog som du säger mer undantag än regel. Tycker även det är ett vidrigt beteende att skriva ut minimilängd (eller maxvikt) på dejtingsidor. Såklart. För det är det ju.

    Yes, helt riktigt, jag HAR i många sammanhang agerat som en könsnormativ man i större delen av mitt liv eftersom jag mer eller mindre växte upp som en. Och för min del hjälpte det med verbala lavetter över nätet (samt att den andra sidan argumenterade så jävla dåligt), det var det som fick mig att öppna ögonen. Så det är väl därför jag fortsätter, antar jag.

    Nej, det är klart att poliserna gör det bra som försöker stävja det (men glöm inte att en man dog bara för några år sedan). Det är såklart inte det jag gnäller om. Men fotbollsförbundet ska inte ge Svensson en bil medan Sjögran får en blombukett för en större bedrift. Och semin i damfotbollen i somras antingen slog eller tangerade det nuvarande tittarrekordet i tv3, kanal 5 och tv6. Så intresset är inte direkt obefintligt! Tvärtom!


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 15:19:47 följande:

    För att då måste samhället och idrotten vara socialistisk, men i nuläget råder det marknad på detta område. Att det finns huliganer ska väl inte spelarna få lida för? Polisen gör dock mycket nu för att stävja smutset, det tycker jag man ska bli glad för och inte bara gnälla om.

    Exakt, men att det ens erkänns är ovanligt. Så du ska ha en eloge att du gör det. Sällan man ser korta män föröka sig i mängder. Har en på mitt jobb som är 1,64 och har 2-3 barn nånting men han är nog ett undantag. Samma gäller kläder, så att feminister ens erkänner detta är jävligt uppfriskande, men jag antar att de är fler än vi män vill tro.

    Ja, och det bästa är att du påstår dig inte ha något emot känsliga män, för att hade du haft det så hade du i praktiken agerat som en könsnormativ man eller CIS som det också heter.


  • Ignoramus

    Haha tja eftersom jag inte har körkort och vi inte byter däck utan bara ställer av bilen under vinterhalvåret så kan jag inte påstå att min sambo har slitit ihjäl sig med däcken han heller. Men visst, det borde kanske ha varit jag som kläckt den tanken. Som sagt, ingen är perfekt. Och jag lär mig fortfarande.

    Du kan ju föra dig i skrift, bara det. Är du dessutom rolig så har du säkert en hel del som talar för dig.


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 15:42:30 följande:

    Att han ska behöva säga att du behöver det låter inte som en jämställd syn.

    Ja, men uppenbarligen har väl din gubbe dragit dram dem tillräckligt.

    Blyg, lite velig, glömsk, annars jävligt bra men blir inte vald pga att jag inte syns, plus har ett mediokert utseende. Har dock kontakt med en tjej nu som är trevlig och bra. Får se vad som händer.


  • Ignoramus

    Jasså? Det är inte min uppfattning.

    Jag kan knappt umgås med människor som inte är roliga. Lyckligtvis är alla mina tjejkompisar det, så du måste leta dåligt.


    Anonym (?) skrev 2019-08-02 23:11:46 följande:

    Humor är överskattat. Ofta efterfrågar tjejer just humor, men bidrar rätt sällan med detsamma vilket jag finner märkligt. Däremot agerar jag lättsamt i sociala situationer med tjejer, vilket de gör också, om vi nu ska tala om humor i ett bredare perspektiv.


Svar på tråden Förändringens Vindar Blåser