• Söstrami83

    IVF hösten 2019

    Hejsan.

    Har länge velat hoppa in här men inte kunnat pga att det krånglat med min användare. Har följt er slaviskt dock ;)

    Är sekundärt barnlös pga manlig faktor. Misslyckades med ET i maj och har nu gjort ostimulerat FET med vårt enda infrysta. Är på ruvardag 12 med 5 dagars blastocyst. Har inte vågat tjuvtesta och har testdag i morgon. Vet inte ens om jag pallar att testa i morgon då jag är så sjukt nervös för svaret!!! Kanske väntar till på lördag och hoppas att jag vågar då... Har inte haft någon blödning än. Förra gången kom den på rd12 så den skulle kunna komma när som helst. Är ju värsta våndan varje gång man går på toa nu! Har haft molvärk i flera dagar. Det som talar för att det kanske skulle kunna visa positivt den här gången är att jag hade rosa flytningar rd5, vilket ju skulle kunna varit nidblödning. Hoppas det!

  • Söstrami83
    Mudcakemonster skrev 2019-09-12 23:42:32 följande:

    Håller på att bli galen. Testade nu rd13, ser KANSKE nåt? Ser ni nåt eller inbillar jag mej ett streck? :)

    Sist ET misslyckades kom mensen redan rd12. Och ingen mens i sikte ännu i alla fall.


    Alltså, möjligtvis att jag kan skymta en antydan till streck. Fy vad jobbigt! Håller tummarna för att du är låghormonare. Vad säger de på kliniken?
  • Söstrami83

    Herregud vilken pärs! Är fortfarande lite chockad. RD13 och testdag idag och visste ju inte om jag skulle våga då jag måste orka jobba sen. Men tog mig i kragen och gjorde det och det blev ett jättestarkt plus ????????????

    Kan inte fatta det riktigt. Är så glad just nu. Har sovit så dåligt, haft världens molvärk och drömt mardrömmar om att blanda olika sprutor och att det blev fel och att jag förstörde allt. Men nu är jag gravid??? Nej jag kan inte förstå det. ??

  • Söstrami83
    malinmalan skrev 2019-09-13 08:20:11 följande:

    Ja det känns låångt fram till VUL för oss! Trodde vi skulle få komma tidigare, kommer vara v 7+6 vi får komma. Vet inte om Sahlgrenska alltid gör så eller om det beror på att det var fullbokat..

    Låter bra att det ändå tog till 5+3 innan du fick så starkt, då har jag en dryg vecka på mig att öka ;) jag har testat varje dag nu vilket ju inte heller är så smart kanske.. såhär har det sett ut, (översta är igår rd 14 med tvådagars)


    Det ser ju jättebra ut på stickorna, och ändå är det ju väldigt tidigt ännu. Grattis!!! Spännade tider nu... :)

    Vi är ju ganska i fas då jag testade positivt idag på RD13. Vet inte ännu hur jag kommer fortsätta testa ;) Är meningen att jag ska sluta med progesteronvaggisarna idag men vet inte om jag vågar... Känns lite läskigt. Skiljer ju så mellan olika kliniker det där. Men man kanske får lita på att kroppen gör det den ska ????
  • Söstrami83
    malinmalan skrev 2019-09-13 09:31:05 följande:

    Grattis till dig!! :D Vi ligger väldigt nära i tid vi också då! :)

    Jag hade hållit mig från att testa för ofta framöver om du kan för jag blir smått knäpp när jag inte kan låta bli. Tycker att det sista testet nästan minskat jämfört med innan men det kan ju säkert skilja mkt mellan hur mkt man druckit osv också, nyare förp med tester osv..

    Förstår helt din känsla kring att sluta med progesteronet men har du inte haft problem med dessa hormoner innan är det säkerligen helt lugnt!

    Jag bad kliniken att få fortsätta längre med dem när jag ringde igår men det beror bara på att jag i princip inte haft egna cykler innan och när jag haft det så har lutealfasen varit väldigt kort. Rädd att min kropp ska producera för lite eget pga detta så jag hoppas de kan gå med på att skriva ut mer :)


    Tror du har rätt. Ska nog försöka hålla mig från att testa i onödan. Vet att jag har lätt för att stressa upp mig bli orolig för minsta lilla. Även om det har varit jobbigt att vänta på testdag så har jag känt mig lugnare den här gången då jag bestämde mig för att inte tjuvtesta alls. Sen var det sjukt motigt att testa i morse. Fick ta min sambo till hjälp. Vågade inte själv. Gick ju bra som tur var :)

    Förstår att du vill fortsätta med Lutinus. Hoppas att du får mer utskrivet. Själv har jag regelbunden cykel och har 2 barn sen tidigare, så jag får väl försöka lita på att min kropp vet vad den ska göra.

    Har du bara testat med stickor? Fick du inget gravtest från kliniken att testa med?
  • Söstrami83
    Klora skrev 2019-09-13 12:17:42 följande:

    Ruvardag 8 med 2 st 2 dagars


    Wow! Grattis! Håller alla tummar för att det går bra den här gången.
  • Söstrami83
    Mudcakemonster skrev 2019-09-13 10:02:53 följande:

    Ja jag går i bitar snart! Har ont i ländryggen också så är livrädd varje gång jag går på toa. Kliniken sa att jag skall testa pånytt i helgen. Tog ett test i morse igen (fredag är ju helg hehe) och igen typ ingenting men kanske nåt svagt om man stirrar så mab få huvudvärk.

    Ser ni nåt mer nu?


    Skymtar något jättesvagt. Fortsätter hålla tummarna för dig, även om det kanske inte ser jätteljust ut... :( <3
  • Söstrami83
    zey skrev 2019-09-13 19:54:54 följande:

    Idag var vi och satte in ett 5dagars blasto, och jag ruvar officiellt igen :)! Någon annan här som precis har satt in eller ska göra det inom de närmaste?

    Testdag blir om 13 dagar, men är beräknas att få mens om 10 dagar.. håller tummarna att den håller sig borta denna gång!


    Hej. Härligt att du fått sätta in ???? Den här gången går det säkert bra. Det är nu det händer!

    Hade du redan gjort en FET nu i höst eller hur var det? Tar du några mediciner eller så eller är det ostimulerat?

    Jag gjorde ET i maj, blev minus. Men nu har jag plussat med blasto igår ???? Hoppas bara det håller i sig ??
  • Söstrami83
    Söstrami83 skrev 2019-09-14 03:13:09 följande:

    Hej. Härligt att du fått sätta in ???? Den här gången går det säkert bra. Det är nu det händer!

    Hade du redan gjort en FET nu i höst eller hur var det? Tar du några mediciner eller så eller är det ostimulerat?

    Jag gjorde ET i maj, blev minus. Men nu har jag plussat med blasto igår ???? Hoppas bara det håller i sig ??


    Äsch! Frågetecknen ska ju vara smileys och hjärtan... :p
  • Söstrami83
    Hoppet19 skrev 2019-09-16 16:32:38 följande:

    Känner igen deppigheten, ruvardag 5 idag. Noll känningar, inbillar mig ibland att det känns i livmodern, men det är nog bara mitt öbsketänk. Har ju också haft beige lutinus.... kan inte vara bra. Hade planerat att testa rd 8 men ju närmre jag kommer så vill jag inte, vill hellre leva i förnekelse än att se ännu en negativ sticka! Kämpa på! Det finns ju trots allt de som inte känner någonting och ändå plussar..


    Beige lutinus behöver ju inte vara dåligt. Kan ju vara en liten nidis. Speciellt om det kommer runt rd3-rd5. Hade rosafärgad lutinus på rd5 och sen blev det ett plus ???? Så tappa inte hoppet!
  • Söstrami83

    Ni som går privat och har plussat, blev ni erbjudna tidigt vul och isf vad kostade det? Trodde att det skulle ingå men tydligen måste jag betala 1700 kr om jag vill göra vul. Funderar på om det ens är nödvändigt? Man kan väl lika gärna vänta på RUL i vecka 12?

    Har för övrigt ganska mycket molvärk och blir alldeles spänd i magen och får ont när jag tränar eller rider. Är också lite svullen och öm i livmodern. Måste sätta mig och vila med jämna mellanrum för att det gör ont i magen. Blir lite orolig att det är nåt fel. Vid mina tidigare graviditeter tror jag inte att jag hade några problem att träna eller rida, men det var inte IVF, vet inte om det gör någon skillnad? Är i v5 efter ostimulerat FET. Någon som känner igen sig eller har några tankar?

    Tacksam för svar! :)

  • Söstrami83
    Loviisa89 skrev 2019-09-17 15:03:08 följande:

    Idag var vi på vårt vul, i vecka 7+1, och det var till min stora förvåning positivt!!! Vi såg ett hjärta som pickade och ett embryo på 10 mm, alldeles lagom storlek. Så nu lämnar jag denna tråden och önskar er alla lycka till! (Jag kommer nog följa med i vad som skrivs ändå, men inte skriva nått själv) :)


    Grattis! Vad roligt <3
  • Söstrami83
    LisasL skrev 2019-09-20 12:07:03 följande:

    Hej alla. Jag hade test dag 18/9 ruvardag 18 och det visade positivt!!!

    Så glad. Men samtidigt livrädd!

    Har en tid bokad 4/10 för att kolla om det är något eller ikke.

    Jag mår illa hela tiden och är just nu känslig när det gäller dofter. Är det normalt så här tidigt?

    Någon mer som plussat?


    Grattis!!! Vad roligt med fina plus!

    Plussade på min testdag 13/9 och tog ett till test igår bara för att det är så härligt att se de dubbla strecken :) Är på ruvardag 20 så vi är ju rätt lika i fas :)

    Känner igen det där med att man vill berätta för folk men ändå inte då det är så tidigt. Jätteglad, men samtidigt väldigt orolig.

    Känns som jag har alla möjliga gravidsymtom, vilket ju känns bra :) Har också blivit känslig för dofter. Usch vad folk luktar svett och har dålig andedräkt! Och parfym. Blir illamående om jag inte har ätit på länge. Och är så sjukt trött på eftermiddagarna. Sover konstigt, vaknat jättetidigt, och jag är aldrig pigg på morgonen annars.

    Har också haft riktigt ordentligt med molvärk sedan BIM. Igår var det så illa så jag började blev riktigt orolig att något var fel. Hade så sjukt ont på höger sida hela kvällen. Tänkte att f-n, nu är det ett utomkveds. Men idag känns det bättre som tur är. Har vul inbokat 10/10.
  • Söstrami83
    Optimism skrev 2019-09-21 09:14:59 följande:

    Hej 

    Jag är ny här men har läst länge här (vilket jag iofs kanske ska sluta med då det blir så himla mycket överanalyserande) men jag hade embryoåterföring av en fin blastocyst den 3 Sept och TD den 19 Sept. 

    Den 18 Sept märkte jag redan att min temperatur sjönk och tappade hoppet men gjorde ett CB digital veckoindikator på kvällen med positivt resultat Gravid 1-2 veckor och blev överlycklig!!!

    Men...dagen efter på morgonen gjorde jag graviditetstest med stickan som jag fick från läkaren på officiell TD och den visade väldigt svagt på positivt.

    Idag är det 21 Sept och temperaturen är fortsatt nedåt och ser att min mens är på väg nu (kissade ut blodstrimla och en pytte blodklump) och har mer spotting. Jag noterade redan spottings/blodstrimlor igår och graviditetstest från kronans visade extremt svagt som om jag inte vore gravid trots att CB digital visade Gravid 1-2 veckor (gjorde två olika test på samma kiss).

    Har inga symptom heller, fast det hade jag inte riktigt under ruvardagarna heller.

    Det här blir ingen rolig helg alls som jag hade hoppats på...tänker på vad jag kan ha gjort som att embryot inte ville stanna kvar? Var det för att jag frös och hade för lite kläder på mig? Var det för att jag drack för mycket hett vatten?  

    Suck för denna gång........men vi är inte ensamma och jag tror på att någon gång snart i framtiden ska det få gå hela vägen <3 


    Svagt positivt är ju ändå positivt och det är ju svårt att jämföra olika tester med varandra. Skulle inte tappa hoppet helt än. Spottings är ju relativt vanliga i början. Tar du progesteron? Skulle nog testa med ett till Cb digital igen och jämföra. Förhoppningsvis visar det gravid 2-3 veckor inom ett par dagar.

    Hur det än är så tror jag inte att man kan påverka utfallet så mycket själv genom att man t ex blir för kall eller dricker hett vatten, utan det beror som jag förstått framför allt på embryots kvalitet och det kan du inte påverka. Jag vet hur det är och man vill så gärna ha kontroll och göra allt man kan för att det ska fästa. Samtidigt så kan det ju kännas lite bra att tänka att det redan är förutbestämt om det kommer lyckas, tar bort lite av pressen... Om det är nåt fel på embryot så är det ju egentligen bra att kroppen känner av det och avbryter.

    Vet att det är tufft och jag hoppas verkligen att det går vägen för dig <3 Det visar sig nog inom några dagar.
  • Söstrami83
    Optimism skrev 2019-09-21 17:50:09 följande:

    Tack Söstrami

    Min mens kom idag så tyvärr blir det inget den här gången...får se när hcg:t försvinner från kroppen...


    Åh nej. Det var tråkigt att höra :( Blir det ny omgång eller har ni nåt mer i frysen?
  • Söstrami83
    LinneaWookie skrev 2019-09-23 08:33:32 följande:

    OMG jag mår SÅ illa nu...Vilket är ett jättebra tecken på att krabaten kommer vilja stanna denna gång. Hade inget illamående ö.h.t. de två tidigare gångerna (som slutade i MF/MA) men sedan i fredags har jag känt lite illamående utspritt över dagen, och i morse kunde jag  knappt äta frukost. Jag är en sådan som ALDRIG mår illa om jag inte är magsjuk eller tokbakis, så det är ingen tvekan vad det beror på.. Så glad. Känns liiiiite mer optimistiskt p.g.a. detta  


    Då är vi två! :) Går in i v. 7 i morgon. Illamåendet började härom dagen och har eskalerat!! Måste typ småäta hela tiden för att hålla det på en ok nivå. Är doftkänslig också. Idag råkade jag känna lite avgaslukt på väg till jobbet och höll på att kräkas. Men man ska ju inte klaga. Förhoppningsvis är det ett gott tecken :)
  • Söstrami83
    Ölandstoka skrev 2020-01-24 08:24:39 följande:

    Tråkigt att du inte har någon bra känsla men samtidigt vet man ju inte. Jag slits mellan sorg att inte känna någonting alls och övertygelsen att de flesta inte känner något förrän senare.

    Är lite förvirrad också, jag fick lite spottings igår på ruvardag 5. Är för tidigt för att jag ska känna mig besegrad men samtidigt känns det inte som ett så bra tecken. Har googlat ihjäl mig och funderar massor om det tom kan vara ett bra tecken. Ska göra mitt yttersta för att slappna av och ha en skönt helg! :)


    Hej Ölandstoka. Jag var med i tråden tidigare i höst. Om jag var du skulle jag ta det som ett bra tecken. Jag hade nämligen också spottings på rd5 och den gången satte det sig :) Så håll hoppet uppe.
  • Söstrami83
    Ölandstoka skrev 2020-01-27 11:51:27 följande:

    Vad härligt att det tog sig för dig :)

    Kände du på dig att du var gravid eller fick du en glad chock när du testade?


    Jo, det var helt underbart. Kände inte på mig det. Väntade till testdag med att testa. Hade mycket känningar som molvärk, men kunde lika gärna vara Lutinus. Kändes i stort sett likadant som gången innan när det inte tog sig. Skillnaden den här gången var att mensen uteblev (kom på BIM förra gången) samt att jag hade en liten färgad flytning på rd5 (sannolikt en nidblödning). Jag gjorde FET med 5-dagars blastocyst i ostimulerad cykel med Lutinus-behandling. Visst har du gjort nåt liknande?

    Hur känns det nu då? Har du haft någon mer blödning eller var det bara en gång? Hoppas att det var en nidblödning :)
  • Söstrami83
    Ölandstoka skrev 2020-01-28 08:14:22 följande:

    Vad härligt att höra! :) Det lilla jag känner är samma som vid alla andra återföringar och samtidigt som det känns deppigt att inte ha några känningar så är det så skönt att höra att alla inte har det såhär tidigt.

    Nu börjar dagarna med illamående pga nervositet, fick spottings motsvarande imorgon vid min förra fet så nu är det läskigt. Hade bara spottings en halv dag då på rd5, sen har det inte varit något mer. Det stämmer, jag gör också fet med en blastocyst i ostimulerad cykel.


    Vet att det är sjukt nervöst. Håller alla tummar för dig. Tror att det kommer att gå bra.

    Själv väntar jag på att få starta en ny IVF-omgång. Var tvungen att avbryta min graviditet för några veckor sen pga fosteravvikelser som visade sig på RUL. Blev en sen abort i v 22. Det har varit riktigt tuffa veckor. En riktig mardröm.

    Men har nu så smått börjat se framåt igen och vill försöka bli gravid igen så fort som möjligt.
  • Söstrami83
    Ölandstoka skrev 2020-01-28 10:53:44 följande:

    Beklagar! Det måste ha varit fruktansvärt. Hoppas att det tar sig snabbt :)


    Tack! Det hoppas jag också :) Hur går det för dig?
Svar på tråden IVF hösten 2019