• LimeLime

    BF mars 2020 - stannar på FL

    malinmyra skrev 2019-09-02 18:39:15 följande:

    Hej tjejer! Är i vecka 14 nu (13+2) och insåg idag att jag faktiskt blivit rätt rund! Slutade använda jeans redan i v.6, då jag svällde upp så mkt. Har hela tiden trott att jag bara varit svullen sen dess, men insåg nu att jag inte kan dra in magen så mkt längre. Är det ngn annan av er som det syns på? Första barnet, kanske jag ska tillägga.


    Samma för mig är i slutet på v13 och nu börjar det synas. Inte bara jag som tycker det utan även de i min närhet har kommenterat att jag börjar få mage. Jag trodde verkligen att jag skulle få mage sent då jag brukar ha en platt mage men nope den har kommit tidigt. Den är större på kvällen såklart men även på dagen så kan man se att magen börjar högre upp vet inte hur jag ska förklara men har inte bara en bula under naveln utan känns som att magen börjar under brösten typ. Hoppas den lugnar sig lite då jag inte vill berätta för alla på jobbet ännu..
  • LimeLime

    Hej

    Tänkte gå från jobbet 3v innan bf. Spelar det någon roll om jag tar tjänstledigt eller om jag tar föräldraledigt fast utan ta ut några dagar från fk? Hur har ni gjort?

  • LimeLime
    Lustablong skrev 2020-01-28 12:59:39 följande:

    Det spelar ingen roll, din SGI är skyddad som jag förstått det. Jag är sjukskriven på 100% tom 31 mars. Bf 13 mars.

    När har du bf?


    Okej, tack för svar! Jag har bf 11mars så det börjar närma sig!
  • LimeLime
    malinmyra skrev 2020-01-28 17:11:43 följande:

    Jag har havandeskapspenning fram till 10 dagar före bf, sen har jag tagit ut föräldrapenning. Har bf 10 mars.

    Fick precis kallelse till TUL på torsdag, då min kurva tycks ha stannat av sista 2 veckorna. Usch, vad kan det bero på? Vad jobbigt att gå och oroa sig ända fram till torsdag..


    Vet inte vad det kan bero på men vet att det inte måste betyda något? Känner andra som inte ökat/följt kurvan utan att det varit något konstigt när man kollar upp det. Håller tummarna att det går bra!
  • LimeLime

    Hur vet man skillnaden på förvärvar och sammandragningar?

    Har börjat få som mensvärk men frågan är om det är sammandragningar, förvärvar eller typ växtvärk? (Gravid V35)

  • LimeLime
    malinmyra skrev 2020-02-03 20:08:50 följande:

    Inte helt säker, men får för mig att det kan vara förvärkar? Jag är också i vecka 35 och har precis börjat få rätt tunga sammandragningar. Det gör inte ont, men magen blir som helt stenhård och jättetung.


    Okej, tack för svar. Jag har också lite längre perioder nu där magen blir stenhård. Spännande allt som händer i kroppen!
  • LimeLime

    Är i vecka 38 och är lite nyfiken på hur ni andra mår? Såg ovan att flera har lite jox med blodtryck mm. Jag mår bra har kunnat träna några gånger i veckan och går dagliga promenader. Men nu börjar det bli lite tyngre - svårare att sova, tryck och hugg ner i underlivet samt ont i magens ?nederkant? som att något töjs lite för snabbt. Har väldigt svårt att fatta att det snart är dags för förlossning känns så overkligt! Har ni fattat och börjat förbereda er för förlossning eller hur känner ni?

  • LimeLime
    Anonym3323 skrev 2020-02-23 11:00:50 följande:

    Jag fattar inte att jag ska föda snart, vecka 36.. dock känns det ju i kroppen att det nog är nära nu. På RUL sa också BM att hon trodde att bebis kommer lite tidigare, men hon ville inte ändra BF. Så jag går lite här och tror att det kan hända när som! Haha, fast det kanske bara blir några dagar innan om det skulle stämma.

    Har börjat städa och rensa hemma, tvättat bebiskläder och ska rengöra/koka nappflaskor och nappar i veckan. BB-väskan är påbörjad men inte färdigpackad, ska köpa lite snacks på Ica. Jag kommer köpa sånt som är specifikt som jag gillar men som kanske inte finns på sjukhuset att köpa. Tänkte köpa sopsäckar till bilen och även led-ljus att ha med på förlossningen. Har bestämt mig för att jag nog vill ha lite mer dämpad belysning :)


    Spännande, får man fråga varför man tror bebis kan komma tidigare? Hoppas på lite lite tidigt eller iaf slippa gå över tiden. Sopsäckar till bilen var smart, tack för tipset! Känns som man kommer på mer och mer grejer hela tiden som ska göras innan bebis kommer.
  • LimeLime
    Anonym3323 skrev 2020-02-25 17:43:06 följande:

    Det fick vi inget svar på, ha för mig att hon inte kunde säga något konkret varför.. så därför går man och undrar nu, har själv också haft den känslan av att det kanske kan stämma.. så blir intressant att se :)

    Idag har jag dock lite ångest över förlossningen igen, går verkligen upp och ner hela tiden. Nästa vecka ska jag dock på Aurora samtal, jag hoppas det kan hjälpa mig så mycket som möjligt. Dock är det då 3 veckor innan BF. Tankarna som snurrar är framför allt att stressen/rädslan ska ta över under förlossningen, och att jag kanske får panik eller vill ha snitt när jag väl är där på BB... 


    Ja hon måste ju sett något som tyder på att bebis kanske kommer vilja komma ut tidigare. Så länge det inte är prematur tänker jag att det bara är skönt att få lite tidigare. Är ju ganska segt och tungt nu mot slutet.

    Jag efterfrågade Aurora men för mig räckte det faktiskt att prata med psykolog på min mödravårdscentral. Jag kan också känna oro för att förlora kontrollen, bli rädd och typ tro att jag ska dö. Men jag är ändå mindre orolig än vad jag trodde jag skulle vara. Har hört väldigt gott om aurora så du kommer säkert få bra hjälp av dem.
Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL