• KatinaEklund

    Välja elavtal

    Kan börja med att jag tycker inte detta är något super kul. Men de måste bli gjort.. Äpple


    Bor i en villa i Karlstad med en elförbrukning på 22 000 kWh så att välja elavtal gör oftast stor skillnad då vi har en högra förbrukning (äldre hus).


    Nu under sommaren så har vi haft på ett rörligt elavtal som har varit billigt nu under sommaren när det varit billigt med el. Brukar inte byta elavtal ofta, men brukar hålla kolla ibland när jag ser att elräkningen drar iväg. Nu när jag kollar på https://spotpriset.se/ så ser jag att elpriserna börjar ticka upp, så nu funderar jag på att byta till ett fastpris elavtal. Eller om det är värt att hålla på och byta fram och tillbaka. Hur gör ni andra?

  • Svar på tråden Välja elavtal
  • Vildbi

    Tar elskling varje, vartannat eller vart tredje år (när det elavtal jag har för tillfället är på väg att löpa ut).

    Jag kollar först och främst efter bästa priser och erbjudanden, allt fast elavtal som kan variera mellan 1, 2 och 3 år, beroende på vad som ger mig mest kvar i plånboken.

    Därefter slänger jag ett öga på vart elen kommer ifrån. Jag accepterar endast vind, sol- och vattenkraft.

  • LottaFarsta

    De där med att teckna elavtal under sommaren är en myt. Finns en analys som energimarknadsbyran tagit fram som påvisar att det inte finns något som säger att det skulle vara bättre att binda elen under sommaren.


    Läs denna artikeln: https://tecknael.se/blogg/bast-att-binda-elpriset-pa-sommaren/


    Så min rekomendation är att välja ett fast eller bindnade som passar för dig oberoende årstid. Jämför och välj det som passar dig bäst. Cool

Svar på tråden Välja elavtal