• awi

    BIM september 2019

    Hej!

    Hoppar in här från augustitråden då jag fick mens idag. Har BIM 18/9. Lägger till mig själv på listan

    1/9: NathalieBjorklund, AnneP
    2/9: 10oktober
    3/9: Theresesvea, Idas123, AndraSladdis
    4/9: Sofiakarin, Myrkryper
    5/9: mimiii, MsPinnipeds, Phoworray, Siggy
    6/9: Michibell, Zyprexa
    7/9: Längtande95, Idapidan
    8/9: Lylls
    9/9: Honungsvatten, Kattunge15, Tidiih
    10/9: Förstabarnet123, fladdriga svansen, Bambi91, boshab
    11/9: ketchup88
    13/9: Cachy
    14/9: cilia81, Nextchapter, Annali85, JeSuisMoi
    16/9: lindamjonsson, Nicciz, Bettan84
    18/9: awi
    19/9: GrönTröja
    23/9: SamiraBudva

  • awi
    TisslaM skrev 2019-08-21 09:59:26 följande:

    Hej allihopa! Jag hoppar in här. Jag och min sambo är inne på 3e försöket på ett syskon till vår 2åring (förra gången tog det 6-7försök så vet att det kan ta tid...) Vi längtar verkligen nu, speciellt när många i vår närhet är gravida/har nyfödda. Oregelbunden mens, den här månaden testar vi CB advanced digitala ÄL-tester och äter Bisolvon så hoppas nu! BIM runt 5/9


    Hej!

    Har en fråga, jag har sett att fler äter bisolvon. Gör det så att man har lättare att bli gravid?
  • awi
    TisslaM skrev 2019-08-21 14:10:28 följande:
    Vad jag har läst mig till så ska det göra alla ?vätskor? tunnare och på så vis göra det enklare att bli gravid i vissa fall (om orsaken till att det är ?svårare? är pga svårgenomträngliga sekret eller att spermiernas vätska är för trög). Läst om personer som blivit rekommenderade det av barnmorskor och även läkare i vissa fall, som det verkar fungera för.. så nu tänkte vi att vi kan testa i alla fall, det lär inte göra någon skada.
    Vad spännande, det hade jag ingen aning om faktiskt. Hoppas det funkar! Glad
  • awi
    89snole skrev 2019-08-28 14:48:53 följande:
    Hej alla!  
    Jag hoppar in här. Tog ut min hormonspiral 2/8 och fick någon form av mens (utan mensvärk, innan prev.medelstiden hade jag svåra mensvärkar) dagen efter som höll i sig i 3-4 dgr. Mitt problem är att jag har använt hormonpreventivmedel så länge att jag har noll koll på min cykel, då prev.med har gjort att jag knappt haft mens under dessa år. Tidigare i mitt liv när jag hade perioder utan skydd bokförde jag aldrig min cykel heller, så dumt. Så har aldrig haft koll. Har räknat på genomsnittlig cykel på 29 dagar och hade sex under dagarna innan och på självaste dagen som jag isf skulle haft ÄL. De här veckorna har gått sååå långsamt och jag har redan gjort 3 early detection-test, trots att jag vet att det är omöjligt med utslag även om det hade vart en mycket tidig graviditet. Varför blir man såhär konstig och otålig? Trodde inte det om mig själv, haha. Hoppas att det ska ha funkat redan första försöket - trots att jag är medveten att chansen är rätt liten, eller hur?

    Ngn som upplevt samma? Tänker mig att denna första cykel kan ses som en referens, funkar det så? Alltså att jag kan räkna med att kommande cykler blir lika långa? Eller tar det en stund för kroppen att hitta in i normalt läge? När jag tog ut spiralen sa barnmorskan att systemet är igång direkt.. vad nu det innebär..
    Jag tog också ut min hormonspiral 23 juli och jag visste inte heller riktigt hur min cykel ser ut. Har tidigare haft regelbunden mens ibland och ibland väldigt oregelbunden. Så jag började faktiskt med ÄL test efter att jag tagit ut den så jag skulle veta om jag fick det första månaden eller hur det skulle se ut. Precis efter jag tagit ut spiralen fick jag en "mens" som höll i sig i 12 dagar. På dag 17 fick jag en smiley på CB digitala testet och dagen efter var det negativt igen. Har du regelbundet sex så behöver du ju inte ta ÄL test egentligen men det kan vara skönt ifall man vill få koll på cykeln. Min förhoppning var också att jag skulle bli gravid på första försöket men jag fick istället mensen får h-vetet alltså på dag 28. Små spottings i två dagar sedan störtmens med sjukaste mensvärken i två dagar sedan lite mindre i två dagar till. Klart man blir besviken när det inte tar sig direkt men skönt att får reda på cykeln när nästa mens kommer efter uttaget. Ska börja testa med ÄL test igen på söndag eftersom det är dag 10 i cykeln (vill inte missa om det kommer tidigare) för att se om jag får positivt på samma dag igen, isf är ju min cykel regelbunden i alla fall. Jag räknar BIM som 14 dagar efter ÄL sålänge. Så får vi se hur det går. Men viktigaste är ju att ha sex regelbundet, typ varannan dag i alla fall. 

    Har dock läst om många som blivit gravida direkt efter uttag och inte ens hunnit få någon mens. Men det är säkert väldigt individuellt och jag antar att de haft tur att pricka rätt. Det kan ju ta ett tag också och det är inte konstigt eller onormalt att det kan ta upp till ett år att bli gravid men när man väl bestämt sig så blir man ju så ivrig!

    Håller tummarna för dig att det tog sig direkt!
  • awi
    Myskorven skrev 2019-08-29 11:37:38 följande:

    Hur tänker ni kring menssymptom och när loppet är kört? Min kropp följer alltid samma mönster och jag börjar märka att mensen är på gång typ fem dagar innan. Har tolv dagars lutealfas. Nu börjar symptomen komma men egentligen skulle ju ägget kunna fortfarande inte ha fäst. När räknar ni det som kört?


    Räknar det som kört när jag får mens. Mina menssymptom är väldigt lika de symptom jag hade när jag plussade med min son så det är jättesvårt att avgöra om jag har ont i magen och brösten pga. mens eller pga. gravid. Man är ju otålig och vill veta direkt efter ÄL om det ska bli nåt eller inte. Men att mensen uteblir eller kommer är ju säkraste tecknet på att man är gravid eller inte. Försöker att inte testa innan BIM, det är så svårt att lita på resultatet annars. 
  • awi
    Veronica5 skrev 2019-08-29 15:42:10 följande:

    Mimii, jag är också på ÄL +8 och är riktigt sugen på att ta ett rest imorgon.

    Förresten hur gör man för att svara på enskilda inlägg här? Är ganska ny på FL.


    Klicka på knappen citera så kan du svara en person direkt :)
  • awi

    Fick Smiley på ÄL test idag så nu ger jag mig in i spekulerandet här snart igen. Legat lite lågt nu mellan mens och ÄL. Har varit hos svärföräldrarna i helgen men fått till det både igår och idag. Så vi får hålla tummarna att det går! Andra försöket. Har en son som är 5 år sedan tidigare men det var som sagt andra omständigheter då.. är 31 år och både jag och sambon längtar som tusan, han är 33. Det blir ju första barnet för honom så allt är mycket spännande. Hålla tummarna för mig!

  • awi
    solhatten skrev 2019-09-08 18:57:30 följande:

    Är också på samma fick en glad gubbe i dag och fick till det i dag, kommer du testa nått mera nu och hur ofta ska man försöka få till det?


    Åh vad spännande! Håller tummarna för dig! Jag kommer testa tills det blir negativt, och ha sex imorgon och i övermorgon också. Sen har vi gjort vad vi kunnat känner jag. Men vi brukar ha sex varje dag nästan ändå.. Men skönt att veta att man gjort allt ändå..
  • awi
    Ändrar mig på BIM till 22/9.

    BIM SEPTEMBER


    1/9: AnneP

    3/9: Idas123

    4/9: s0ff

    5/9: Habba Phoworray, Zyprexa

    6/9: Michibell, Tessi1, Obalem

    7/9: Janniiique, Idapidan, Nicole22, JossanA, Tjoppa12

    8/9: Lylls, 10oktober, TisslaM

    9/9: Honungsvatten, Tidiih, Nowoli, Renesme

    10/9: Förstabarnet123, fladdriga svansen, boshab, LBP91, AnnaAgaton, BDN

    11/9: ketchup88, Adlitam

    12/9: Laloppan

    13/9: Cachy, Bellis92, Kattunge15

    14/9: cilia81, Nextchapter, Annali85, JeSuisMoi, Lolana, MMX86

    16/9: lindamjonsson, Nicciz, Bettan84, HildaK

    18/9: Amanda12

    19/9: GrönTröja, Millemupp

    20/9: FELT

    21/9: mea08, hundenhubbe, solhatten

    22/9 EllaLo, FruA2019, Ssandra, awi 

    23/9: SamiraBudva

    24/9: Mathilda999, Tr0ust, Smurfen88, joss1234, Pyret13

    25/9: pappersdocka, PelloBello, yasmir, Planerar2020, Soul12, soltroll, Gevalia55

    27/9: Irriterad, Myrkrypet, Lyra78, Sanavd, mia386

    28/9: Naya, oklartLiv

    29/9: Theresesvea, Milka21, AndraSladdis, Veronica5, Sofiakarin

    30/9: MsPinnipeds, Längtande95, Lady K

    GRAVIDA: Nathaliebjorklund, almqvist, Siggy, Bambi91
  • awi

    Alltså vad är oddsen?????? Jag fick smiley på ÄL testet i söndags, hade sex den dagen. Dagen efter hade jag också smiley men då får sambon 40 graders feber och orkar såklart inte ha sex den dagen. Igår fick jag ÄL-flytning men vi hade inte sex då heller eftersom han är sjuk. Alltså tror ni det skulle kunna bli nåt ändå? Vet ju att det skulle kunna bli nåt men det känns som att vi ska ha massa tur då eller? Uh denna eviga väntan gör en galen alltså. Köpte tio gravtest igår hahahah kan inte hjälpa att jag känner mig lite knäpp..

    ÄL +1 idag då

  • awi
    yasmir skrev 2019-09-11 08:18:13 följande:

    Okej så dag 6 med blinkande gubbe nu. Var är min fasta gubbe? :(

    Börjar bli riktigt stressad av det här och allt känns bara så hopplöst. Kommee jag ens bli med barn igen? (Har ju haft missfall). Blir galen. Sen är det inte säkert att man ägglossar varje månad heller, tänk om jag inte får någon ägglossning denna månad? :(

    Sorry för negativt inlägg behövde bara skriva av mig.


    Det är en tuff period att gå igenom det här. Den när plusset kommer så kommer det kännas värt det. Men det är ju frustrerande som f*n. Håller tummarna för dig att fasta gubben kommer!
  • awi
    yasmir skrev 2019-09-11 08:35:04 följande:
    Tack för orden :) jag vet att det inte bara är jag som är frustrerad och har såna tankar, men man känner sig just där och då som ensammast i världen. Tar äl test typ 3 ggr om dagen nu!!! På morgonen mitt på dagen och kvällen. Vet att LH stiger mer mot eftermiddagen. Börjar bli craycray!

    Som svar på din fråga, så ja självklart kan de ha tagit sig ändå! Trots att ni inte varit med varandra på just äl dagen, jag håller tummarna för att det blivit precis så!
    Tack! Ja vi får kämpa på tillsammans här i gruppen. Och hoppas som sagt du får fast gubbe snart!
  • awi

    Är på ÄL+6 och jag har svagt illamående, som mensvärk i magen och lite gasig tycker jag. Tog test igår bara för att men det såg man ju inget på såklart. Ska vänta till ÄL+10 eftersom många verkar kunna se det då. Vågar inte tro eller hoppas nåt alls. Ska försöka leva på som vanligt tills jag får mens eller positivt test. 

  • awi

    Undrar om någon varit med om samma som mig. Är på ÄL+7 idag och både i förrgår och igår har jag fått som en liten blödning efter sex. Det hände mig förra månaden också men på ÄL+11 och ÄL+12 sen fick jag mens ÄL+13 och det var ju inget konstigt. Lite tidigt att trigga igång mensen på ÄL+7 kan jag tycka??? Vet inte hur jag ska tolka detta. Kanske bara slemhinnan som är lite skör?

    Tog ett gravtest igår och idag (alldeles för tidigt jag vet) som inte visade nåt såklart. Men jag inbillar mig lite symptom i alla fall, molvärk som lätt mensvärk, kissnödig, lätt illamående. Men det kan ju likagärna vara nåt annat. 

    Väntar mig inte att nån ska ha svaret på frågan för det bästa jag kan göra är att vänta och se och sen ta gravtest på BIM men jag undrar mest om nån varit med om samma? 

  • awi

    Fick mens idag, ÄL+9. Jättetrist och konstigt! Så jag hoppar över till oktobertråden. Lycka till allesammans här, hoppas på fler pluss innan månaden är över.

  • awi
    Zandylina skrev 2019-09-30 10:16:23 följande:
    Jag sitter ju också med blödning rätt kraftig sådan i 2 dar nu..men har ännu positivt test som ej blivit svagare ialafall fast inte heller starkare..så vet ej här hur det går..men menar bara det behöver ju ej va kört trots blödning..blödningar början av graviditeten e ju rätt vanligt..
    Så ännu finns hopp tycker jag..styrke kramar
    Hej!

    Visst kan det vara vanligt att blöda lite under en graviditet men jag hade blivit orolig om det var kraftigare blödningar som liknar mensblödning. Hade nog försökt få en tid på gyn om jag var du för att se om allt står rätt till. Vet inte om du varit gravid tidigare men när jag vad gravid förra gången så hade jag lite blödningar men det var mer som stänkblödningar. Det var ju ofarligt men är den kraftig hade jag nog velat kolla upp det. Speciellt eftersom du har positivt gravtest. 
Svar på tråden BIM september 2019