Inlägg från: Oerhörd |Visa alla inlägg
  • Oerhörd

    Ni som är otrogna hur känns det?

    Anonym (Etik) skrev 2019-08-13 23:52:20 följande:

    Det verkar inte riktigt som min tes går fram riktigt märker jag.

    Jag säger ju just det, att det logiskt rätta är givetvis som du säger, men i verkligheten är det inte så enkelt.

    Det är en klassiskt äta kakan och ha den kvar.

    Man har sitt trygga förhållande (med allt vad det innebär) man trivs i, och sexet löser man på annat håll.

    Båda är nöjda med livet.

    Men om man nu ska vara helt ärliga i förhållanden, så om jag tex berättade för min fru att jag egentligen inte tänder på hennes kropp längre, skulle hon ta det väldigt hårt, och jag vet att hon skulle må oerhört dåligt av det.

    Så jag håller god min, då det är så mycket annat som är bra i vårt förhållande, tom sexet är långt bättre än de flesta har i långa förhållanden.

    Men jag borde kanske vara ärlig och själv låta henne avgöra om hon vill leva med någon som inte tänder på henne eller hitta någon annan.

    Eller så besparar jag henne den vetskapen...


    Jag har förstås inte med det att göra, så svara för all del inte om du inte har lust med det, men blir nyfiken på vad anledningen till att du inte tänder på din frus kropp längre än? Är det något obotligt som hög ålder eller bara att du inte tycker att hon bryr sig? Jag skulle faktiskt vilja veta om min man kände så... eller kanske helst få det på ett bra sätt, som i komplimanger om jag är på väg åt rätt håll, en notis i kalendern om att jag har en pedikyr inbokad (uppskattas!) eller en uppmaning om att det är dags att förnya garderoben. Men att bara låta det vara känns... taskigt. Klart jag vill attrahera min man annat än genom att vara en fantastisk person.
  • Oerhörd
    Anonym (Etik) skrev 2019-08-13 23:52:20 följande:

    Det verkar inte riktigt som min tes går fram riktigt märker jag.

    Jag säger ju just det, att det logiskt rätta är givetvis som du säger, men i verkligheten är det inte så enkelt.

    Det är en klassiskt äta kakan och ha den kvar.

    Man har sitt trygga förhållande (med allt vad det innebär) man trivs i, och sexet löser man på annat håll.

    Båda är nöjda med livet.


    Jag gillar kaka! Hur kan någon som är vid sina sinnens fulla bruk inte vilja både äta den och ha den kvar? Det är ju precis därför det är ett uttryck, alla vill det! Men många väljer hellre knäckebröd om de bara får kaka på villkoret att någon annan får tårta. (Fritt tolkat efter nån amerikansk sociologs forskningsresultat, googla: forskning missunnsamhet för att rätta eventuell miss i tolkningen.)
  • Oerhörd
    Anonym (Etik) skrev 2019-08-14 00:46:38 följande:

    Att hon dragit på sig 30kg övervikt (minst) ...medans jag själv är vältränad och ser (kroppligt i vart fall) riktigt bra ut för min ålder.

    Jag tycker inte jag ska behöva säga till en vuxen människa att ta hand om sin kropp, inte äta godis i bilen varje dag på väg hem ifrån jobbet osv.

    Givetvis stöttar jag henne i att ta tag i det här, och hon ska försöka (igen), men för hennes skull så har jag hållt inne med hur jag känner egentligen, för det finns inget positivt med att tala om det.

    Har man en gång sagt det kan man aldrig ta tillbaka det.

    Har funderat ibland på att gå isär (har även varit andra orsaker), men det är så mycket annat som det innebär, tex ekonomi, delad vårdnad osv, så jag har bestämt mig för att fokusera på det positiva istället för det negativa, men ibland kan det vara riktigt jobbigt, speciellt när jag ser män med feta ölmagar och som ser allmänt sunkiga ut som likväl har en snygg, normalviktig fru.

    Mycket väl medveten om att det är sjukt ytligt att tänka så, men nu är det som det är. Men jag håller det för mig själv som sagt.

    Det man inte vet har man inte ont av.


    Då får jag nog hålla med dig om att fullständig ärlighet på den punkten inte är särskilt gynnsamt, visst vore det fint om din preferens var just stora kvinnor, men är det inte det så är det inte. Hon vet nog själv ändå hur hon både mår och ser ut, om det är som du säger att hon ska ta tag i det (igen). Svårt att bryta ovanor även om all kunskap om dem egentligen finns.
  • Oerhörd
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-14 12:13:31 följande:

    Om otroheten har pågått länge är det knappast fråga om en liten affär. Jag förstår inte hur man genom att vara otrogen en lång tid kan riskera att skada den man säger sig älska. Det om något tyder på bristande kärlek. 


    Rent emotionellt är en sexuell relation något väldigt litet för min del, särskilt i jämförelse med den relation jag har med min man. Att du inte kan förstå att livet är långt och fyllt av svåra val där det rätta inte alltid är ett självklart eller ens bra val säger mer om dig än något annat.
  • Oerhörd
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-14 12:13:31 följande:

    Om otroheten har pågått länge är det knappast fråga om en liten affär. Jag förstår inte hur man genom att vara otrogen en lång tid kan riskera att skada den man säger sig älska. Det om något tyder på bristande kärlek. 


    Nej. Att du inte förstår det betyder inte att det är som du säger. Det betyder enbart att du inte förstår det. Du kan jobba på din förståelse för andra människors både goda och mindre goda val i livet. Den bakomliggande orsaken till ett mindre gott val är sällan så enkel som brist på kärlek.
  • Oerhörd
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-14 13:18:17 följande:

    Men alla känner inte som du när det gäller sexuella relationer. Om man är tillsammans med någon som har en annan syn kan det bli problem. Det är inte jag som inte förstår att livet är fyllt av svåra val utan otrohetsförespråkarna som är för bekväma för att vara ärliga mot sin partner.


    Den som är otrogen känner ganska sannolikt ungefär som jag. Jag tycker inte att jag är helt ute och cyklar när jag menar att det går att förstå det utan att känna likadant. Ja, det är bekvämare att vara otrogen än ärlig i väldigt många fall. Det är fullt begripligt att många väljer det bekväma alternativet, även om jag just precis nu skulle vilja påstå att det inte är något för mig. Det kan jag omöjligen veta säkert.
  • Oerhörd
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-14 13:43:32 följande:

    Konstigt att de som försvarar otrohet kräver förståelse för otrogna men inte visar samma förståelse för dem som blir djupt sårade av otrohet.


    Jag förstår. Men jag tycker att det är irrationellt. De som blir djupt sårade av otrohet tillskriver ofta den otrogne både känslor, egenskaper och avsikter som helt enkelt inte stämmer med verkligheten.
  • Oerhörd
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-16 09:10:21 följande:

    Nedanstående citat är ett exempel på bristande respekt för den bedragnes känslor. Varför är det enbart de bedragna som ska visa hänsyn genom att jobba med sig själva, medan de otrognas beteende alltid ska accepteras och förstås? Det låter nästan som psykisk misshandel: jag har minsann rätt att göra som jag vill i förhållandet och om du inte accepterar det är det fel på dig.


    Jag tycker att BBE formulerade sig försiktigt, men det går ju i linje med att otrohet-är-ondska-lägret inte på några som helst villkor vill gå med på att det någonsin kan finnas anledning till självrannsakan. Hon och jag pratar om självinsikt och bakomliggande orsaker. Ingen av oss säger att otrohet är rätt och bra, men att det är begripligt att det inträffar. Och att det är skittråkigt och jobbigt för den som drabbas.
  • Oerhörd
    Anonym (arrogant) skrev 2019-08-16 11:35:20 följande:

    klart som *** det är en illusion när det är den otrogne som luras och bedrar och medvetet skapar en bild om att h*n är trogen, det är ju det som den otrogne vill att partnern ska tro, därför döljer h*n sin otrohet, annars hade h*n lagt korten på bordet, ditt resonemang är så dumt så klockorna stannar.


    Illusionen handlar inte om trohet, utan om bilden av att allt är som det ska, och att partnerns känslor inte passar in i den. Din oförmåga att vilja förstå gör resonemanget så dumt att klockorna stannar, här hos mig tickar de på precis som de ska.
  • Oerhörd
    Anonym (arrogant) skrev 2019-08-16 14:38:07 följande:

    ingen relation är perfekt och det finns många relationer med kommunikationsproblem, men där parterna fattar att mer bedrägeri spär på illusionen. Det är skillnad på att medvetet bedra någon annan än att bedra sig själv. Väljer partnern att bedra sig själv trots att h*n vet om otroheten, då går det plötsligt att jämföra däremot...


    Det är ganska exakt det här jag menar. Istället för att försöka förstå varför det så ofta blir sån obalans mellan parternas behov eller ens vilja erkänna den, bara säger vi *du är dum* och så är det bra så. Den som bedrar sig själv verkar ytterst sällan vilja se till sig själv alls. Och det var väl precis det som avsågs - otrohet är kanske inte en så stor grej för personer som är mer medvetna om sin egen roll i en relation så som den faktiskt ser ut. I en sån relation kanske otrohet inte är en grej alls - det är ju enklare att vara öppen om svåra tankar med en person som inte är så snabb att döma andra.
  • Oerhörd
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-16 19:47:44 följande:

    Jag kan möjligen förstå det resonemanget om otroheten varat under en väldigt kort tid. Då kan den eventuellt ses som ett mänskligt misstag, men om den pågår i åratal har man satt det i system på ett annat sätt och det är mycket mer sårande att bli förd bakom ljuset under så lång tid. Att gå bakom ryggen under en längre tid på ett utstuderat sätt kan inte ursäktas med att partnern betett sig illa, det är bara uttryck för feghet och oförmåga att ta ansvar för förhållandet. Dessutom är det långt ifrån alltid så att den bedragna har gjort något fel.


    Håller definitivt med dig om att den bedragna långt ifrån alltid gjort något fel, jag är inte direkt någon anhängare av rätt och fel, saker tenderar ha fler nyanser än så.
Svar på tråden Ni som är otrogna hur känns det?