Inlägg från: Anonym (Japp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Japp)

    Downs syndrom och abort

    JA det skulle jag. Jobbar med barn med bla down och eftersom man inte kan kolla vilken grad av utvecklingsstörning barnet kommer få så skulle jag inte chansa. Vissa med down är helt självgående. Andra kommer aldrig klara sig själva och behöver hjälp med allt. Hade inte chansat nej. Vill inte ha ett barn som aldrig växer upp.

  • Anonym (Japp)
    Anonym (TS) skrev 2019-08-14 21:05:37 följande:
    Är de verkligen helt självgående? Bor helt själva, skaffar sig ett jobb utan stöd osv? 
    Ja vissa med down syndrom kan flyta hemifrån. Ha jobb klara sig utmärkt själva. Down medför alltid utvecklingsstörning men vissa kan ha väldigt lindrig och klara sig själva. Medan andra är som 1 år i skallen hela livet och aldrig kan vara ensamma ens en liten stund. Problemet med fvp visar ju bara på down. Inte hur grav utvecklingsstörning barnet har. Om jag kunde få VETA säkert att barnet hade en lindrig utvecklingsstörning så hade jag inte gjort abort nej. Men nu vet man inte och jag hade inte chansat.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (TS) skrev 2019-08-14 21:05:37 följande:
    Är de verkligen helt självgående? Bor helt själva, skaffar sig ett jobb utan stöd osv? 
    Finns en tjej med down som jobbar på ett café där jag bor. Hon tar beställningar hanterar kassan serverar gäster är öppen trevlig och superduktig. Skrattar med sina kollegor och jobbar som alla andra. Tvivlar starkt på att hon behöver stöd 24/7. Hon är som alla andra.?
  • Anonym (Japp)
    Anonym (TS) skrev 2019-08-14 21:16:57 följande:
    Att flytta hemifrån är inte samma sak som att klara sig själv. Bo helt själv vs bo i en gruppbostad. 
    Men vad är det med dig? Jobbar du själv med personer med bla downs? För det gör jag och JO vissa kam flytta till egen lägenhet och betala räkningar utan stöd. Varför är det så svårt att förstå? Även fast dom flesta med down behöver visst stöd så gäller det inte alla nej. Är som alla andra med någon form av begåvningshandikapp. Vissa har grövre svårigheter andra så mild att man knappt märker det när man för ett samtal med personen i fråga. Jag arbetar med detta dagligen. Har gjort i många år.
  • Anonym (Japp)
    Drottningen1970 skrev 2019-08-14 22:05:28 följande:
    Köper det inte. Visst många kan lära sig massa saker. Arbetsuppgifter, sköta ett hem, betala räkningar. Men aldrig att de klarar sig utan insatser från samhället. Jobbet har de knappast fått på öppna arbetsmarknaden och god man eller förvaltare är det sällsynt att de är utan. Inte minst är de utsatta för att bli utnyttjade om det inte finns nåt slags säkerhetssystem omkring dem.
    Fu får köpa vad fan du vill. Men jo vissa med down har i stoet sett normalbegåvning vad gäller iq. Ligger på nedre spannet men jo klarar sig helt själva. Utan insatser av samhället. Men att du är trångsynt och en besserwisser visste jag redan så inte förvånad. Men jag som jobbar med dessa människor dagligen och har gjort i många år vet såklart ingenting om detta. Haha
  • Anonym (Japp)
    Drottningen1970 skrev 2019-08-15 07:38:32 följande:
    Hur kommer det sig att du jobbar med dessa fullt fungerande individer som klarar sig helt utan samhällets stöd undrar man ju då?
    För att jag jobbar med dom när dom går i skolan. För tro det eller ej men även ungdomar och barn med downs går i skolan dagligen. Grundskola samt gymnasium. Och ja man går alltid i särskola även med lindrig utvecklingsstörning. Oavsett down eller inte. Men vissa särklassen läser ämnen som alla andra elever i "vanlig" skola och får betyg. Men du kanske trodde dom satt hemma och dreglade med 24/7 personal. Och nej alla jag jobbar med kommer inte vara helt självständiga men i vår klass har vi 2 pers som kommer kunna ha vanliga fast lite enklare jobb. En av dom har down syndrom. Den andra en annan form av utvecklingsförsening. Tycker du ska läsa på
    lite innan du uttalar dig för du framstår inte själv som speciellt smart.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (Spec.) skrev 2019-08-15 07:46:19 följande:
    Det finns en liten % som inte hamnar under 70 och klassas som normalbegåvade eller lågbegåvade.
    Har jag sagt annat? Jag jobbar själv med ungdomar med lätt förståndshandshandikapp. Och så ovanligt är det inte nej. Men ja dom flesta med down behöver viss sorts stöd. Men mer eller mindre
  • Anonym (Japp)
    Drottningen1970 skrev 2019-08-15 07:38:32 följande:
    Hur kommer det sig att du jobbar med dessa fullt fungerande individer som klarar sig helt utan samhällets stöd undrar man ju då?
    Om du läser vad jag skrivit innan så skrev jag BARN inte vuxna.
Svar på tråden Downs syndrom och abort