• sextiotalist

    Bröllop, utan att bjuda sin mamma?

    Barbro45 skrev 2019-08-15 22:06:10 följande:
    Skäms aldrig på någon annans vägnar, din mor är en vuxen kvinna och har själv ansvar för sitt beteende. Släpp det ansvaret.

    Visst kan du utesluta din mor från att delta, det är ditt val. Men inse att alla val man gör i livet får konsekvenser och att man inte alltid kan se dem i förväg. Fundera vad som kan vara det allra värsta som kan inträffa om du utesluter henne, det allra allra värsta. Kommer din makes släkt tycka att du är en fruktansvärt dålig människa? Kommer hon att dyka upp ändå och sabotera dagen? Kommer hon att bli djupt sårad och ta livet av sig? Kommer hon att tala illa om dig för alla hon känner?

    Vad ör det värsta, allra allra värsta som kan hända om ni bjuder henne? Kommer hon att säga olämpliga saker till andra gäster? Avbryta vigseln? Äta med händerna direkt från faten?

    Nu överdriver jag säkert de lika alternativen, men fundera på konsekvenser. Fundera inte i på att du vill straffa henne på grund av tidigare händelser. Tänk enbart på den här dagen och vad som blir bäst eller minst dåligt alternativ. Inget av alternativen kommer att bli en perfekt lösning. Välj det som i längden blir minst dåligt.
    Precis som ts mamma har ett val. Hennes beteende mot ts har gett konsekvenser och en av konsekvenserna är troligen att inte bli medbjuden på ett bröllop.
    Varför ska de med dåligt beteende inte behöva få konsekvenser? Varför ska de med dåligt beteende få styra andras val och liv?

  • sextiotalist
    Anonym (eeee) skrev 2019-08-16 07:49:09 följande:

    Gift er i hemlighet och åk utomlands.

    Din mamma kommer alltid att vara din mamma oavsett vad du tycker.

    Om du inte bjuder din mamma till bröllopet kommer antagligen många undra varför. Har din mamma varit på en liknande tillställning innan, t ex ett stort kalas? Kan hon uppföra sig då?

    Det viktiga är att du står för ditt val och de eventuella kosekvenser det får.

    En dag kanske du behöver din mamma.

    Vi gifte oss hemligt, sen åkte vi utomlands. Två av våra nära vänner var med på resan. Efter hade vi en middag med familj och vänner. Kanske kan vara ett alternativ?


    Inte alls säkert, det var inte så många som funderade på varför min faster inte har blivit inbjuden på något av hennes barns bröllop.
Svar på tråden Bröllop, utan att bjuda sin mamma?