• Anonym (Ts)

    Bröllop, utan att bjuda sin mamma?

    Hoppas på lite nya perspektiv. Vi är nyförlovade och planerar bröllop! Vi vill ha det väldigt litet, det vet vi, men har inte landat i så mycket mer.

    Vi skulle bara vilka bjuda de allra närmaste, dvs några få vänner och föräldrar och syskon..men..

    Jag har ingen bra kontakt med min mamma. Hon upplevs ofta som en dränerande person, som har väldiga skiftningar i humöret, hysteriskt positiv och skrytsam men kan också vända aggressivt. Jag och mina syskon orkar inte ha kontakt, just nu är det enbart sms sällan. Hon har ingen känsla för sociala koder och kan kläcka ur sig i princip vad som helst. Jag skäms ofta när hon är med och jag blir på helspänn. Hon är skild från pappa.

    Min sambo vill väldigt gärna bjuda sin familj och jag hade gärna bjudit resten av min familj. Men får alldeles för dåligt samvete av att utesluta mamma.

    Vi har nu kört fast och hittar ingen lösning. Ser ni något jag inte ser? Förslag och tankar vore guld:)

  • Svar på tråden Bröllop, utan att bjuda sin mamma?
  • Anonym (Ts)

    Så många tänkvärda inlägg, tack. Det känns som vi har kört fast och att det förtar en del av glädjen av förlovningen.

    Den senaste stora tillställningen hon var bjuden till var för över 5 år sen. Och då började hon bråka med pappa och hade kolsvart blick i något hörn.. men det märktes ju och fick oss väldigt illa till mods. Allt handlar om henne.

    De hade nyligen skilt sig då och under hela skilsmässan var hon labil och pratade illa om pappa och vi (vuxna) barn drog oss undan. Vi hjälpte inte henne med det praktiska för hon var så otroligt dränerande och skilsmässan tog ju hårt på oss också. Det klandrar hon oss för än idag, vi är inte äkta, hon har uppoffrat så mkt för oss (som att hon varit på sjukhus med oss när vi behövde) etc....hon har sagt så mycket saker som inte går att ta tillbaka. Och jag blir verkligen mitt sämsta jag med henne.

    Sen vet jag att hon älskar oss och har gjort väldigt snälla saker. Men den mörka sidan lurar alltid där, särskilt som nu efter alla år då hon känner sig orättvist behandlad av oss.

    Jag har pratat med psykolog om detta. De säger att det jag berättar tyder på någon form av psykisk sjukdom, men är ju såklart svårt att säga mer än så...

    Jag vet någonstans att jag skulle må dåligt av att bjuda pappa men inte henne. Kan man från min sida enbart bjuda syskon + vänner och från sambons sida syskon + vänner plus föräldrar? Konstig lösning kanske..Jag skulle ju vilja ha min käre far där...

  • Anonym (Ts)
    Anonym (inte mamma) skrev 2019-08-15 20:25:24 följande:

    Vi bjöd inte min mamma till vårt bröllop. Precis som du så har jag ingen bra kontakt med henne och hon är väldigt jobbig att ha att göra med. Jag ville inte ha med henne alltså var hon inte bjuden. Varför skulle hon vara med på en av de viktigaste dagarna i mitt liv när jag knappt ens vill träffa henne en vanlig torsdag? Jag ville ha människor där som får mig att må bra inte människor som får mig att må dåligt.

    Visst hade jag dåligt samvete lite grann men på själva dagen var jag för upptagen för att tänka på det och det lilla dåliga samvete som var kvar efter försvann snabbt nästa gång jag träffade henne.


    Tack för att du delar. Hade ni ett stort bröllop? Berättade du för din mamma efteråt?
  • Anonym (Ts)
    Linux1003 skrev 2019-08-16 06:57:55 följande:

    Jag hade dessvärre samma problem och samma egenskaper på min mamma. Valet och kvalet om jag skulle bjuda med henne eller inte. Vi skulle ha ett överraskningsbröllop för närmaste i samband med dop. Hon blev helt hysteriskt när det gick upp för henne och skällde och skämde ut mig efter ceremonin. Ångrar djupt att jag bjöd med henne.

    Det har nu gått många år men jag har fortfarande inte förlåtit henne.


    Åh beklagar att er dag blev överskuggad av detta beteende..
Svar på tråden Bröllop, utan att bjuda sin mamma?