• IceKitten

    Måste vi byta skola?

    Har barnet en lättare allergi så går det säkert att anpassa för dem. Vid en svårare så bör ni som föräldrar hitta en annan skola åt barnet/barnen. Det är inte rättvist att begära att de ska sluta med hundarna då i stort sätt alla skolor är djurfria. Plus att risken för att dina barn kommer bli mobbade om ni gör det antagligen är ganska stor..

    Men se vad du får som svar, diskussionen om allergier var säkert uppe på tavlan redan när de skaffade hundarna.

  • IceKitten
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-08-17 19:31:44 följande:

    Att barn kan vara grymma vet vi allt för väl.

    Jag har aldrig sagt att hundarna inte ska vara kvar, men OM de inte skulle få det så är det ju väldigt dåligt skött av skolan om de pekar ut mitt barn som anledningen.


    Jag förstår helt att situationen är väldigt jobbig för er och många i tråden har varit väldigt hårda.

    Jag rekommenderar att du bara tar det lugnt och avvaktar svar från skolan. Därefter (om svaret inte behagar) så får du kontakta skolverket eller något liknande och höra angående skolans rättigheter och skyldigheter. Folk härinne blir väldigt entusiastiska gällande barn och djur...

    Däremot tror och tycker jag inte att du ska tvinga bort hundarna. Är det enda lösningen så bör du byta skola åt barnet. För de andra barnens skull (deras lärande, mentala hälsa osv) och för att ditt barn inte ska bli mobbad. Även om skolan inte säger att ditt barn var anledningen till hundens försvinnande så är barn inte korkade, de kan mycket väl lista ut vad som hände.
Svar på tråden Måste vi byta skola?