Inlägg från: Lustablong |Visa alla inlägg
  • Lustablong

    BF MAJ 2020

    Som gravid får man väl visst äta ingefära?! Min BM rekommenderade mig att prova ingefärskapslar mot illamåendet.

  • Lustablong

    Tog vaccinet för fyra årsedan och blev dösjuk. Spydde, feber, ont i kroppen, hosta ja you name it. Tre veckor låg jag helt helt pall..

    Blir också osäker på hur jag ska göra.. här börja vaccinering nästa vecka.. usch hemsk vånda inför detta.


    Stenbocken93 skrev 2019-11-15 15:33:49 följande:

    Är också kluven kring vaccinering mot influensa. Jag tycker vaccin i grunden är bra men vissa känns mer nödvändiga än andra. Vissa personer blir ju riktigt dåliga av vaccineringen så jag vet inte hur jag ska tänka kring det. Riskera att bli riktigt dålig av vaccinet eller riskera att få det på riktigt i vinter. Har bara haft influensa när jag var 12 men det betyder inte att jag inte får det i vinter nu när man bär på ett barn och immunförsvaret är något sämre. 

    Vill gärna höra fler berätta som har tagit vaccinet tidigare år.


  • Lustablong

    Var inte orolig kära du! Jag kände inte förrän v 21 med mitt tredje trots att jag hade moderkakan i framvägg. Det kommer snart ska du se


    Blivande3barnsmamma skrev 2019-11-20 13:02:57 följande:

    Hej!

    Jag blir så orolig. Jag är i v. 17 imon och jag känner ingenting :(

    Väntar också tredje barnet


  • Lustablong

    Bugaboo är vääääldigt låga och passar nog inte alltför långa människor. Jag upplevde vår rött plastig faktiskt. Designen är snygg men inte så mkt mer än så. De är rätt korta i ryggen på sittdelen, dottern kunde inte ha den efter sin två årsdag. Hon slog i huvudet i suffletten liksom. Så nej, ingen vagn jag rekommenderar vidare till andra. Men det är ju min åsikt.


    Mischa123 skrev 2019-12-13 18:02:31 följande:

    Är det någon här som har koll på bugaboo vagnarna och kan berätta lite? Har varit helt inställd på emmaljunga superviking men kollade på den idag och insåg att den är alldeles för liten för att sambon ska kunna köra den, han kommer dessutom få ryggproblem när han ska lyfta i och ur bebis ;) Nu får vi böja från noll igen... behöver tips :)


  • Lustablong

    Inser att jag är i fel grupp och skriver haha men är i v 30 och mår bra. Inga krämpor direkt förutom att det börjar bli lite tungt att andas. Annars mår jag toppen!

  • Lustablong

    Inser att jag är i fel grupp och skriver haha men är i v 30 och mår bra. Inga krämpor direkt förutom att det börjar bli lite tungt att andas. Annars mår jag toppen!

  • Lustablong

    Går in i v 36 på lördag och bebis ligger i skräddarställning. Gjort det sen TUL v 32. Ska göra ett UL till nästa fredag för att se om han vänt sig. Känner på mig att han inte kommer att göra det. Känner mig tveksam till vändningsförsök, som det känns nu kommer jag tacka nej till det. Är det KS som är enda utvägen då?

    Väntar tredje barnet och hade sett fram emot förlossningen och få ta emot honom själv denna sista gång. (Blir inga fler barn).

    Någon som varit led om samma?

  • Lustablong

    Har två normala vaginala förlossningar utan komplikationer bakom mig och det är så superhäftigt att jag vill göra om det igen, o igen, o igen. Adrenalinpåslaget är så sjukt stort och jag ser fram emot en förlossning till. Men av någon anledning skrämmer mig ett vändningsförsök. Vet inte hur det skulle gå till då han sitter som en buddha med rumpan in mot ryggraden. Det är väl rumpan de puttar upp och sen föser runt bebisen? Men hur ska de få tag på rumpan när han sitter som han gör? Känns vara så onaturligt. Ja vi får väl se helt enkelt. Just nu är jag nog mer rädd för att förlossningen ska starta spontant.

    Lycka till med din förlossning, jag hoppas du får uppleva en vaginal förlossning så har du upplevt båda


    malliiinnnn skrev 2020-02-07 21:36:50 följande:

    Min son låg i säte, jag gjorde ett vändningsförsök men det lyckades inte. De erbjöd ett till men jag tyckte de kämpade på så bra på första försöket så det kändes inte som det skulle gå på andra heller, så jag valde KS istället. Jag tyckte inte vändningsförsöket va så hemskt som många beskriver, läkarna var väldigt duktiga och jag kände att jag hade rätt att stoppa när som helst. Om jag behövde och fick så skulle jag göra det igen, tyckte iaf att det var värt ett försök. Kändes inte viktigast hur barnet kom ut, bara den kom ut säkert, och det kändes inte alls tryggt att försöka föda i säte.

    Blir spännande att se hur det blir för mig den här gången, skulle va häftigt att få prova på en vanlig förlossning också, även fast det känns lite läskigt :)


  • Lustablong

    I vår region får man diklofenak 50 mg tillsammans med 1 g alvedon tillsammans med mackorna efter förlossningen. Kan säga att enbart alvedon hjälpte fan inte mot

    Lycka till alla!

    Här kom lillebror 11 dagar över tiden på storasysters 11 årsdag

  • Lustablong

    I vår region får man diklofenak 50 mg tillsammans med 1 g alvedon tillsammans med mackorna efter förlossningen. Kan säga att enbart alvedon hjälpte fan inte mot

    Lycka till alla!

    Här kom lillebror 11 dagar över tiden på storasysters 11 årsdag

  • Lustablong

    Jag födde +11 dagar alltså i v 41+3 skulle blivit igångsatt 3 dagar senare men är glad att det kom igång av sig självt.

    Kan säga att jag hade inte en tillstymmelse till någon känning alls och så helt plötligt från ingenstans så kom 3 värkar på 10 minuter och var regelbundna direkt. Tredje barnet.

    Allt kommer att gå bra, håller tummarna!!


    Lillfina skrev 2020-05-10 20:50:33 följande:

    Omföderska och BF +7 så i morgon går jag in i v42. Helt sjukt att jag ens inte känner något mer en extremt oregelbundna eventuella förvärkar. I mitt län sätts man ej igång för ens efter v 42, känns fruktansvärt. Mitt första barn sattes igång av sig själv och kom ut på BF så detta är så ovant för mig. Känns som de kommer hända nått för var dag som går. Man blir ju mer och mer rädd.


  • Lustablong

    Jag mådde förskräckligt! Så trött trött trött och illamående. Sov nästan inget nattetid då jag var så stor och tung att jag inte hittade någon skön sovställning. Satt upp i soffan de sista veckorna. Var på bedömning på förlossningen för igångsättning i v 40 men läkaren sa att vattenmängden var bra och att flödet i navelsträngen var jättebra så det fanns ingen medicinsk anledning att han godkände en igångsättning. Jag började gråta för jag mådde så dåligt och var så trött men han var stenhård med tyvärr så kan jag inte ta hänsyn till ditt psykiska mående för barnet mår bra i din mage. Han menade att det inte är bra att tvinga och forcera fram en förlossning om det inte finns medicinska skäl och det gjorde det inte i mitt fall. Jag fick trösta mig med det.

    Hade tid för igångsättning v 42+0 men förlossningen startade av sig själv i v 41+3. Tredje barnet.


    Andreaaaa skrev 2020-05-17 20:11:50 följande:

    Jag är så otroligt trött nu, inte bara i kroppen utan liksom SÖMNIG hela tiden. Har tagit två tupplurar på 2h idag, som ett exempel. Minns inte hur det var senast på slutet....

    Hur mår ni andra som inte har fött än (alt. hur mådde ni som har fött sista tiden innan)?


  • Lustablong

    Absolut vaccinera! Vi har gett första dosen och det gav inga biverkningar. Ska ge andra dosen vid 3 månader. Vår andra son fick rota när han var liten och det var det sjukaste vi varit med om. Han blev så sjuk att han blev inlagd på sjukhus.

    Så för oss finns inget alternativ till att inte vaccinera.


    Blivande3barnsmamma skrev 2020-05-28 11:34:45 följande:

    Hej allihopa!

    Tänkte bara fråga er hur ni tänker kring det nya vaccinet mot rotaviruset, kommer ni vaccinera era barn? Om nej, varför?


Svar på tråden BF MAJ 2020