Inlägg från: molly50 |Visa alla inlägg
  • molly50

    V 16 - maken vägrar barn

    Anonym (Sadsmiley) skrev 2019-10-13 23:25:45 följande:

    Det är synd att det inte finns en samtyckeslag för att skaffa barn, lite tråkigt att ena partnern och potentiellt barnet får lida pga någons egoism.


    Men vem är egentligen mest egoistisk?
    Den som tar sitt ansvar och skyddar sig och som vill ta sitt ansvar när olyckan ändå är framme,eller den som inte gör något för att minska risken för att olyckan ska ske men ändå kräver att man ska öra abort när nästan halva graviditeten har gått?
    TS man har vetat länge att han inte vill ha fler barn. Han hade då kunnat sterilisera sig alt använda kondom.
    Men istället för att göra det så väljer han att lägga över allt ansvar på TS.
    Det tycker jag är egoistiskt om något.
  • molly50
    Aiyana skrev 2019-10-14 12:26:00 följande:
    Men mannen kan ju inte tvinga TS till abort. Han kan däremot tvinga henne att välja mellan ett fortsatt liv med honom eller att behålla barnet. 
    Jo,men det är ju mer eller mindre utpressning,tycker jag.
    Det är inget man behöver när graviditeten är ett faktum och man behöver stöd i att fatta ett beslut.
  • molly50
    Anonym (Knepigt?) skrev 2019-10-14 18:47:17 följande:
    Håller med!
    Män har inte mycket att säga när /om kvinnan bestämmer sig att behålla barnet/skaffa barnet..
    Vet några exempel (bland annan min egen halvsyster) där kvinnor rentav lurar män genom att säga att de käkar p-piller... För att bli gravida... Tråkigt...
    Men det är ju en annan sak. Det är ju ett avskyvärt beteende.
    Men TS har inte lurat sin man på något sätt. Det var en olyckshändelse då TS trodde att hon var skyddad,men spiralen hade åkt ut.
    Och oavsett om kvinnan ljuger om att hon använder skydd eller inte så har mannen ett eget ansvar för var hans spermier hamnar.
    Han kan också skydda sig.
  • molly50
    Anonym (Svårt) skrev 2019-10-14 19:04:55 följande:
    Tycker att sterilisering bagatelliseras i sådana här trådar. Det är ju ett irreversibelt ingrepp. Eller man måste räkna med att det är det i alla fall, även om det finns en del möjligheter idag både att försöka återställa sädesledaren, och att ta ut spermier ur bitestikeln via biopsi och göra IVF. Men chanserna är små att något av detta ska leda till ett barn, så den man som gör ingreppet måste räkna med att han blir steril för livet. Och särskilt för en man, innebär det väldigt många år då han i normalfallet skulle ha haft kvar sin fertilitet, och då mycket kan hinna hända.

    Tänk om han förlorar de barn han har, i en bilolycka, flygolycka, brand eller epidemi? Eller tänk om han förlorar kontakten med sina barn när de blir vuxna, samtidigt som han har en ny ung kvinna i sitt liv, som gärna skulle vilja ha barn? Det här scenariot händer ofta t.ex. män som gifter sig med en ung kvinna från Thailand eller Ukraina. De vuxna barnen tar avstånd... men då har paret möjligheten att skaffa sig en ny kull!

    Kondom är krångligt, dyrt och tar bort en del av känslan. Inget som etablerade par använder i längden (om det inte finns väldigt speciella skäl, som att den ena har AIDS). 
    Men i det här fallet så har TS man varit tydlig med att han inte vill ha fler barn.
    och det har han vetet om längre.
    Och då är väl sterilisering en bra läsning.
    Abort är ju faktiskt också ett ingrepp. Ett ingrepp som faktiskt också kan leda till sterilitet i värsta fall.
    Och som i många fall leder till ett psykiskt lidande.
    Så om mannen absolut inte vill ha barn och inte sterilisera dig så återstår att använda kondom eller att avstå från sex.
    I TS och hennes mans fall finns det goda skäl att använda kondom om han inte vill sterilisera sig. Att han inte vill ha fler barn.
    Det är en väldigt liten uppoffring. Även om han tycker att det tar bort känslan.
    Men det är en rätt stor uppoffring att proppa sig full med hormoner (kanske under många års tid) som kan ta bort sexlusten och ge andra biverkningar.
    Det är också en stor uppoffring att göra abort mot sin vilja.
    Framförallt när nästan halva graviditeten har gått.
  • molly50
    Anonym (Sadsmiley) skrev 2019-10-15 06:48:59 följande:
    Jag kan inte annat än att få vibben att du tycker att jag selektivt spekulerar för att gynna min synvinkel. Vi kanske ska ta ut spekulationerna ur sammanhanget så du slipper repetera din poäng om och om igen.

    Det som är etablerat är att mannen inte vill ha barn och att TS använde preventivmedel, jag kanske spekulerade en aning kring överenskommelsen av detta även om det inte är långsökt, men jag kan definitivt säga att man inte använder sig av preventivmedel när man har gjort planer på att skaffa barn, snarare tvärtom. Den enda kvartstående spekulationen är då om de diskuterat abort-frågan vilket ändå inte spelar någon roll egentligen eftersom vare sig det gjort det eller inte så har deras snedsteg som par resulterat i en situation där de är oense över en så viktig fråga.

    Istället för att försöka skuldbelägga en viss person och rabbla upp alla människors grundläggande rättigheter så får man ju inte glömma bort barnet, för det finns inga vinnare bland de vuxna om barnet påverkas negativt.

    Sedan så kan man ju tycka att det är långsökt i din spekulation att de har samtyckt till barn bara för att de var överens om ett skydd som inte är 100% säkert, för ingen preventiv metod är 100% säker. Att vara medveten om att det finns risker och att samtycka till barn är inte samma sak men det verkar vara en slutsats som du dragit själv. Man använder inte preventivmedel för att vara 0,5% säker på att få barn, man använder det för att vara 99,5% säker på att inte få barn.

    Att man ska avstå från sex för att det inte är 100% säkert är lite argumentfattigt för att faktum är att ingenting i livet är 100% säkert, såfort du lämnar ditt hem så vet man ju aldrig vad omvärlden slänger din väg, ska man avstå från att lämna sitt hem och leva livet för att det inte är 100% säkert därute? För det är slutsatsen man kan dra av det argumentet.
    Det är sant att vi inte vet vilken överenskommelse TS och hennes man har gällande abortfrågan.
    Men även om man är överens om att man ska göra abort om olyckan är framme så måste man vara beredd på att det är något som kan ändras när graviditeten är ett faktum.
    Framförallt när man,som TS,upptäcker graviditeten sent.
    Det är inte längre en cellklump som kan tas bort med några piller. Det är ett barn som man kanske känt sparka,sett på UL osv.
    Hur hade TS man agerat om TS hade upptäckt graviditeten ännu senare,när et är försent för abort?
    En annan fråga det finns fog att ställa är varför TS man inte har bokat en tid för sterilisering om han nu har känt sig helt färdig med bebisfabriken?
    Det är ju ändå något han har vetat om länge.
  • molly50
    Anonym (Sadsmiley) skrev 2019-10-15 10:28:28 följande:
    .
    molly50 skrev 2019-10-15 09:03:56 följande:
    Det är sant att vi inte vet vilken överenskommelse TS och hennes man har gällande abortfrågan.
    Men även om man är överens om att man ska göra abort om olyckan är framme så måste man vara beredd på att det är något som kan ändras när graviditeten är ett faktum.
    Framförallt när man,som TS,upptäcker graviditeten sent.
    Det är inte längre en cellklump som kan tas bort med några piller. Det är ett barn som man kanske känt sparka,sett på UL osv.
    Hur hade TS man agerat om TS hade upptäckt graviditeten ännu senare,när et är försent för abort?
    En annan fråga det finns fog att ställa är varför TS man inte har bokat en tid för sterilisering om han nu har känt sig helt färdig med bebisfabriken?
    Det är ju ändå något han har vetat om länge.
    Jo självklart så har alla människor rätten att ändra sig, TS har rätten att ändra sig och vilja behålla barnet. Mannen har också rätten att ändra sig och bestämma sig för att vilja ha barn någon gång i framtiden, så varför förespråka för att människor måste göra ingrepp? Låt den enskilde fatta egna beslut hur den skall göra kring sin egna kropp. Jag är inte sakkunnig när det kommer till sterilisering men jag minns att någon annan nämde att det inte är säkert att man kan ändra sig när man väl gjort ingreppet.

    Men det handlar ju inte enbart om människors rättigheter att göra val och att ändra sig, om man ser den röda tråden.
    Ja,precis. Och det är något man måste ta i beaktande även om man kanske tidigare varit överens om att man ska göra abort om kvinnan skulle bli gravid.
    Och även om man som kvinna tycker att det känns ok med en abort så kan det ändras när graviditeten väl är ett faktum.

    Varför skulle en sterilisering vara värre än en abort som ju också är ett ingrepp?TS man verkar ha varit helt säker på att han inte vill ha fler barn och han verkar ha varit det länge.
    Om han skulle ändra sig så finns ju möjligheten att frysa in sperma.
    Alternativet är ju att använda kondom i kombination med något annat skydd,ha annat sex än samlag eller att helt avstå från sex.
    Man kan inte lägga allt ansvar på kvinnan bara för att hon har fler valmöjligheter. Man är två om att ha sex och två om ansvaret att se till att inte en graviditet ska uppstå om det är något man inte vill.
  • molly50
    Cattapult skrev 2019-10-15 22:25:51 följande:

    Vi fick veta igår att barnet är friskt ( fostervattensprov snabbanalys )

    Har varit hos kurator idag - där jag tydliggjort att jag inte klarar abort.

    Vi har inte tidigare pratat om hur vi som par skulle tycka känna kring en oväntad graviditet - som vi ju nu hamnat i.

    Min man meddelade efter att jag upplyst om min ståndpunkt - att han förstått för länge sedan att jag inte skulle göra abort.

    Vi har inte talat mer om någon separation - jag har fört fram flera argument som kommit upp i tråden - bla ang sterilisering - om att finnas för varandra i nöd och lust - att man kan uppfattas som ett svin för att han fått mig att känna mig ensammast i världen.

    Vi åkte efter kuratorbesöket till huset och renoverade under em och har nu nattat barn och kollar på tv.

    Min man har uttryckt att han behöver få tid att knyta an till barnet i magen att det inte kommer lika fort som det gjort för mig. Vilket jag förstår och accepterar. Men har poängterat att detta barn aldrig ska få höra eller känna att det någonsin varit oönskat.


    Så skönt att höra! 
    Och bra att din man har börjat mjukna och accepterat situationen.
    Vad har han svarat på frågorna du ställde?
    Hur ställer han sig t ex till att sterilisera sig?
    För även om han accepterar den här graviditeten nu så kan det ju vara läge för att han faktiskt steriliserar sig nu om ni inte ska ha fler barn sen.
    Han borde ju ha insett nu att varken abort eller skrämseltaktik är alternativ som fungerar.
  • molly50
    Cattapult skrev 2019-10-16 09:14:04 följande:

    Tycker han ska boka tid och gå igenom sterilisering innan BF

    Det kommer inte jag att släppa. Finns ingen rimlig anledning till varför han inte kan ?knipsa sig?

    Och ifrågasatt stenhårt varför han inte genomgått detta ingrepp redan, då han påpekat upprepat att han eg bara ville ha ett barn. Jag har varit skitförbannad och väldigt ledsen omvartannat. Och detta kommer ta tid att smälta för oss båda.

    Helt övertygad att detta barn blir en lycka och glädje för vår familj. Men såklart påfrestning också. Men viktigast.

    Ingen ångrar ett barn.

    Som sagt, vi älskar varandra och vårt förhållande har prövats mycket värre än såhär de senaste 5 åren. Nu får vi landa i detta och hantera det ihop med allt annat i livet.

    Tack för all omtanke


    Vad har han svarat när du har ifrågasatt detta?
  • molly50
    Cattapult skrev 2021-02-13 00:33:21 följande:

    Uppdatering

    Vår lilla gosse blir 1 år 20 mars och vi har ett fint familjeliv tillsammans med våra nu 5 barn.

    Denna baby fick vi för våra goda gärningar - han är så snäll och glad lillebror :)

    Jag tar blöjbyte o nätter - men ju äldre han blir - desto närmare kommer han sin pappa.

    Det gör mig ledsen när jag läser tråden - tar mig tillbaka till en tid som var väldigt smärtsam

    Men Tack till alla Er som stöttade och tröstade.

    Detta år blev oerhört speciellt med vår globala pandemi

    Men vår lille son har bara betytt enormt lycka och tacksamhet


    Så skönt att höra att allt har gått bra för er!
    Och att det går bra med alla barnen. 
  • molly50
    Anonym (Svårt) skrev 2021-02-22 16:10:28 följande:
    Gammalt inlägg men råkade se det nu när någon puffat tråden. Jag tycker att din argumentation är konstig. Sterilisering är ett definitivt ingrepp (eller SKA i alla fall ses som det, även om det kan finnas en chans att få tillbaka fruktsamheten). Det är inget som man ska göra lättvindigt. Man måste vara hundra procent säker, och läkaren som godkänner ingreppet ska också förvissa sig om att patienten är hundra procent säker. Man kan ALDRIG i NÅGON situation anklaga en människa - oavsett kön för den delen - för att vederbörande inte genomgått ingreppet. 

    Det kan hända mycket i livet, och TS' man har naturligtvis rätt att ha sin fruktsamhet kvar - och att kunna lita på att TS sköter sina preventivmedel, om hon försäkrat honom att hon använder sådana. Tänk om TS' mans barn skulle omkomma allihopa - i en bilolycka eller en husbrand, t.ex.! Eller ett terrordåd. Eller en bomb i deras skola. Allt kan hända. Och så skulle han kanske träffa en ny, yngre kvinna när han är 60 år... självklart har han rätt att ha sin fertilitet kvar.
    Du vet att man kan frysa in sperma också?
    Med det resonemanget så kan man inte heller kräva av en kvinna att hon ska göra abort heller.
    Det är ju heller inget man gör lättvindigt och det är inte som att dra bort ett plåster.
    Och det finns ju en liten risk för att kvinnan blir infertil efter en abort också.
    Likaväl som att kvinnan kan skydda sig med diverse hormonpreparat (som hon kanske mår dåligt av) så kan mannen skydda sig med kondom om han inte vill ha fler barn.
    Det är bådas ansvar. Inte bara kvinnans.
  • molly50
    Anonym (Egoistisk man) skrev 2021-02-22 22:55:58 följande:
    Vill bara tillägga att mannens sexualitet är inte vårat ansvar .Han är själv ansvarig för sin kropp.
    Ja,absolut! Så är det ju.
  • molly50
    Anonym (Svårt) skrev 2021-02-23 01:00:45 följande:
    Alltså, jag har lärt mina söner att använda kondom (ja inte praktiskt då :) ) , men jag har pratat om vikten av att använda kondom vid tillfälliga relationer, och med nya flickvänner. MEN i ett fast förhållande blir det bökigt (och dyrt...), och jag anser faktiskt att en man ska kunna lita på att hans fru eller sambo sköter sina p-piller (whatever), om det är vad paret har kommit överens om. 

    Men vi får hoppas på att det med tiden kommer att manligt p-piller. Som bara verkar under tiden han tar det, och inte påverkar hans fruktsamhet långsiktigt (och naturligtvis inte hans potens, testosteronutsöndring och sådant). Det skulle ju vara det allra bästa. Först då uppnår vi full jämställdhet i den frågan. 
    Det är jättebra att du har gjort det.
    Och ja,det är klart att det kan vara bökigare och dyrare att använda kondom i ett fast förhållande.
    Men jag tycker också att mannen måste kunna acceptera att kvinnan kanske vill slita med p-piller om hon mår dåligt av det och då använda kondom själv.
    P-piller är heller inte gratis och det kan ge biverkningar i form av minskad sexlust,ömma bröst,humörsvängningar osv.
    Det kan ju indirekt drabba även mannen.
    Då tycker jag inte att han kan förvänta sig att kvinnan ska fortsätta ta sina piller.

    Jag tycker absolut att män kan börja lobba för att sådana p-piller för män ska komma ut på marknaden.
    Men ska det bli helt jämställt så ska det ju även finnas sådana piller för kvinnor,som DVQ skrev.
  • molly50
    Anonym (Svårt) skrev 2021-02-23 20:56:57 följande:
    Det finns redan. Det kallas "p-piller".

    Men visst - det ÄR enklare att hindra ett ägg än miljontals spermier...
    P-piller finns ja. Men inga som inte påverkar sexlusten eller humöret.
  • molly50
    Anonym (Svårt) skrev 2021-02-23 20:56:57 följande:
    Det finns redan. Det kallas "p-piller".

    Men visst - det ÄR enklare att hindra ett ägg än miljontals spermier...
    Man ska ju också ha klart för sig att inga skydd är 100 % säkra.
    Men använder man dubbla skydd, t ex p-piller och kondom tillsammans,så har man i alla fall gjort det man kan.
Svar på tråden V 16 - maken vägrar barn