• HSOF

    Vill du att en sanningskommission ska utreda Estoniakatastrofen?

    Flash Gordon skrev 2019-10-15 10:49:01 följande:
    Det är du som påstår att experterna ljuger och att det mörkas.

    Även du kan ju gärna försöka förklara punkterna 1 och 2 i inlägg 304.
    Jag påstår inte att de gör det men att det självklart kan vara möjligt att de gör det. Det kommer ju att visa sig i isåfall om man gör en ny grundlig undersökning.

    Jag har ingen förklaring till det, så vitt jag vet så är det ingen mer än du som påstått att dessa dykningar är falska. Men åter igen, är det bluff så är det bara att visa bilder på ett intakt skrov på Estonia.
  • HSOF
    Flash Gordon skrev 2019-10-15 10:52:13 följande
    Men nu talar TS om utterligare en offentlig undersökning. Det finns det inget som helst behov av. Vi vet redan vad som hände.
    Det är din bild av det hela Flashen, du får ha vilken åsikt du vill men du kan inte bestämma vad andra ska tycka. 
    Enligt denna pollen så är det lika många som inte är enig med dig som är enig med dig.
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-15 13:31:02 följande:
    Och så kan man bara passera sidan där det står "Estline" så att man vet att det rätt båt och ingen fusk. För det gjorde inte Jutta Rabe. Det finns inget bevis för att hålet är i den båten. Det är klart att det växer en del och att det inte syns utan vidare, men det går nog att ta bort alger och filma ändå. Eller scanna hela båten, det finns väl karakteristiska tecken.
    Jo men har man haft misstankar om att det är en helt annan båt, så borde ju någon reagerat på det. Så precis, finns det misstankar så är det ju bara att avslöja dem.
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-15 14:27:33 följande:

    Här har någon skrivit ner vad dykledare och dykarna sade till varandra under dem officiella dykningarna 1994, och jag har sett det, och det verkar stämma (jag minns inte varje detalj förstås): 

    http://members.tripod.com/~MV_Estonia/police.html

    D
    et låter INTE som om de är där för att ta reda på orsaken till olyckan, utan snarare som om de letar efter någon information. I en av videon (jag tror det finns sex delar) går dykaren på bryggan för att hämta loggboken. Kanske behövs det till nån utredning, jag vet inte. 


    Precis det finns mycket konstigheter när det kommer till Estonia som verkligen behöver lyftas upp.
  • HSOF
    Flash Gordon skrev 2019-10-16 08:53:20 följande:
    Jo, det gör du. Allt du skriver handlar om (citat): konstiga bevis som verkar otroligt skumma ... locket på ... underlig mörkläggning ... man inte ville göra djupare analyser om vad som verkligen hände ...

    *och det är kopierat från bara dina första 4-5 inlägg här*

    Och fullt förväntat har du ingen som helst förklaring.
    Det räcker att du se på uppdrag granskning som är delat här ett antal gånger så ser du snabbt att det finns stora skäl för en vidare utredning.

    Problemet med dig är du inte är ödmjuk för andras åsikter och dumförklarar alla som inte har din åsikt och vem är du som tror du vet hur jag tänker bara genom att läsa några inlägg här och bilda dig din egna sneda åsikt av det du läser här.

    Jag har aldrig sagt att det måste vara en något som döljs men att det hela är väldigt misstänksamt och att det inte skulle förvåna mig ett dugg om det dyker upp en hel del konstiga saker om man utreder detta grundligt och opartiskt på nytt. Precis som 50% av dem som röstat på denna frågeställning verkar dela med mig. 

    I korthet för att även du ska förstå. "Jag tror inte att den officiella storyn är 100% rätt" Men den kan ju trots alla konstigheter (kan vara tillfälligheter) vara det.
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-16 13:34:45 följande:

    Det finns ju några intressanta detaljer, som man gärna skulle ha svar på och kanske skulle det ju hjälpa till att bedöma helheten. T.ex. den här andre kaptenen Avo Piht, som först rapporterades ha överlevt och sedan plötsligt var försvunnen. Flera personer som kände honom väl hade sett honom bland dem räddade, plus att de som blev räddade ju själva hade uppgett sina namn. En estnisk tjej hade även uppgett sitt smeknamn och även hon försvann. Jag tror det var runt 8 personer som försvann.

    Undrar om det där nyhetsinslaget finns kvar där Avo Piht syntes? Det ska ha varit i tyska ZDF-kanalen. 

    http://heiwaco.tripod.com/punkt146.htm


    Du kommer inte komma någon vart med Flashen även hur ödmjuk du är mot honom. Han viker inte en mm. Han vet nämligen sanningen och alla andra som ens har minsta skepsis till den är konspirationsteoretiker och personer som vinklar sanningar.
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-16 15:50:47 följande:
    Jag försöker inte heller att övertyga någon. Jag bara diskuterar för att jag tycker det vore intressant att få veta mer. 
    Jo men det tycker jag med men menar på att Flashen inte är öppen för någon diskussion vad han har visat här.
  • HSOF
    EnAnonumius skrev 2019-10-17 09:24:02 följande:

    Det snällaste man kan säga om Flashen (som du valt att kalla honom) är att han aldrig sticker in med Ad Hominem i tid och otid i sina inlägg utan håller sig till ämnet.  Jag har sett dig flera gånger använda dig av Ad Hominem, och även när du svart andra så sticker du in ett "jabbande" mot just Flashen i from av personangrepp.

    Sett dig flera gånger i denna tråden komma med när du svara andra så har du klämt in meningar som börjar med ; "Flashen tror ju inte på ..." och "Du kommer inte att komma någon vart med Flashen..."

    Dina senaste två inlägg, #331 och #333 är bara direkt "Argumentum Ad Hominem" mot Flashen och NOLL om ämnet.

    Jag håller_ inte_ med Flashen själv alla gånger, vi har haft meningsskiljaktighet många gånger.

    Dock som debattör så är han långt mycket bättre än dig. Då han kan hålla sig till sakfrågan i sig. 

    Vilket det är lustigt att du inte gör detta, i synnerhet i denna tråden då du är TS också. Dina inlägg blir mindre och mindre om ämnet isig och mer och mer om Flashen i sig i stället.

    Du kankse skall ta till dig tipset du gav till "Flashen", du vet det dära tipset om "självrannsakan", du kankse skall självrannsakan dig ordentligt här och fundera på varför dina inlägg är i majoritet argument ad hominem" mot/om "Flashen" i stället för ditt egna trådämne. 

    P.S

    Jag tyckte AndreaBD gav ett väldig bra svar till dig i inlägg #332. Hon visade på varför hon diskuterade i denna tråden.

    Vad väljer du att göra? Jo ett Ad Hominem svar (om Flashen) till henne.


    Skillnaden mellan mig och Flash Gordon är att jag är ödmjuk mot vad andra tycker även vad Flash Gordon tycker. Något som Flash inte är utan han påklistrar kritiker med etiketter som konspirationsteoretiker och andra epitet mm.

    Jag skriver det här igen.

    Jag säger inte att Estonia var ett mord, en statlig mörkläggning, sänkt av främmande makt mm. Det kan mycket väl vara en olycka så som den officiellt är beskriven idag.

    Men jag bortser inte att det kan finnas en annan förklaring än den officiella historien då det finns för många obesvarade frågor och konstiga händelser runt olyckan och utredning som följde efter.

    Så det är naturligt att jag går i motangrepp mot sådana personer som tror de vet mer om hur jag tänker och resonerar än jag själv vet.
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-17 15:11:05 följande:

    "Östen Lönnerström and Barbro Hellström - They met two ex crew members of the ESTONIA in October/November 1994, then probably on VIRONIA (subsequently renamed MARE BALTICUM) who told them the following:

    there was a continuous leak in the hydraulic system of the visor which was frequently reported to the officer, but not changed;

    the watertight doors could not be closed properly which was widely known on board;

    the Atlantic lock did not function properly;

    the visor could not be closed properly, they left port with a gap open and tried to close it properly outside;"

    www.estoniaferrydisaster.net/estonia/index.html

    Sannslöst! 


    Ja färjan verkar ju haft stora brister vad man läst om. Var väl i uppdrag granskning tror jag som någon från hamnen intervjuades som sa att båten inte ens borde fått lämna hamn!
  • HSOF
    AndreaBD skrev 2019-10-17 16:59:51 följande:

    Kan ni inte bara hålla er till ämnet.... 


    Försöker det men det hjälpte visst inte. Men ignorerar det där nu, ingen idé att fokusera på dem som bara vill piska upp en dålig stämning.

    Men du har verkligen djupdykt i det här, riktig grävare, kanske skulle sitta med i den nya haverikommissionen om det nu blir en sån :D
Svar på tråden Vill du att en sanningskommission ska utreda Estoniakatastrofen?